“I løbet af 2019 vil vi skabe værktøjer og processer til at analysere muligheden for at anvende genbrugsmaterialer og identificere, hvordan vi måler, hvor cirkulære vores produkter og emballage er.”
Sådan lyder en målsætningerne i LEGO’s seneste sustainability-rapport for 2018. Den omtaler også LEGO-koncernens udfordringer med affald. Rapporten blev offentliggjort 27. februar i forbindelse med årsresultatet.
Adm. direktør Niels B. Christiansen opsummerede i den anledning nogle af de fremskridt LEGO koncernen har gjort i 2018. Det gælder introduktionen af plantebaseret plastik i over 80 produkter. Målet er, at det skal gælde alle produkter i 2030.
Men det er ikke nogen nem opgave, for mange af de her materialer eksisterer ikke endnu med de krav LEGO har til blandt andet kvalitet og sikkerhed, sagde Niels B. Christiansen på en pressekonference, der kan streames her. Her understregede han også, at LEGO i kraft af at være ejet med 25 procent af LEGO Fonden giver en fjerdel af sin fortjeneste tilbage til samfundet i form af for eksempel legetøj til mindrebemidlede børn.
LEGO forpligtede sig også i løbet af året til at anvende 100 procent bæredygtig emballage fra 2025.
Derudover fik LEGO Danmarks største tag-solcelleanlæg installeret, og det vil stå for 50 procent af energiforbruget i en ny campus-bygning i Billund. Medarbejdere i LEGO har desuden organiseret diverse events målrettet børn i nød, hvilket nåede 840.000 børn i 26 lande.
– Det er et privilegium at arbejde for et brand, der er så dybt formålsdrevet og forpligtet på at have en positiv effekt på samfundet. Hvad der motiverer vores kollegaer jorden rundt, er den rolle de kan spille, stor eller lille, i at hjælpe flere og flere børn verden over med at lære gennem leg, siger Niels B. Christiansen i en pressemeddelelse.
En af de sustainability-områder som fortsat er en udfordring for LEGO gælder affald.
“I 2018 genererede vi 18.549 ton affald, en stigning på 16,9% i forhold til 2017. Vi nåede ikke vores mål for forbedring af affaldseffektiviseringen, men fastholdt vores høje genbrugsniveauer fra 2017,” lyder det i rapporten.
For at nå målene på affaldsområdet, har LEGO implementeret nye processer og blandt andet udskiftet en stor kilde til affald i form af engangs træpaller med en genanvendelig løsning på koncernens fabrik i Monterrey i Mexico.
De nye løsninger, som skulle have været implementeret i begyndelsen af 2018, kom dog først i gang i august. I 2019 og frem, forventer koncernen at projektet vil reducere affaldsgenereringen med mere end 10 procent, eller 2.000 ton affald, hvert år.
Læs hele LEGO’s sustainability-rapport 2018.
Forsiden lige nu:

PensionDanmark planlægger også for planter og dyr, når de bygger nyt
Strategien kom på plads i 2022, og nu kommer Pension Danmark som det første selskab herhjemme med en rapport om deres aftryk på biodiversitet.

Nordisk rapport anbefaler stærkere regulering og et opgør med vækst-ideologien
Gennemgang af videnskabelige artikler viser, at der ikke findes eksempler på reel afkobling af økonomisk vækst fra den uholdbare miljø- og klimabelastning og overtræk på jordens ressourcer.

Uden den indre balance kan vi ikke skabe mere bæredygtige løsninger
PODCAST: Mange ledere famler, når de skal tage livsbalancen alvorligt, siger Louise Sparf til Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.
Seneste artikler:

PFA Pension henter særlig rådgiver til at dirigere strategi og bæredygtighed
Tidligere særlig rådgiver i S-regeringen og afdelingsdirektør i Nykredit Karl Kjær Bang bliver ny chef for bæredygtighed, public affairs og strategi hos PFA Pension.

Halvdelen af forskningsreserven skal gå til grøn omstilling
Et bredt flertal i Folketinget er enige om at fordele 3,6 mia. kr. til dansk forskning. Næsten halvdelen går til forskning i den grønne omstilling.

-Kvinder skal finde deres indre Pippi frem
FEMININ FORTROP. Bæredygtighedschef Camilla Dyring var med, før byggebranchen overhovedet havde ord for bæredygtighed. Siden da har hun været med til at slå hul på den bæredygtige udvikling – både i byggeriet og indad til i virksomheder.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
