Protesterne over politidrabet på den sorte amerikaner George Floyd 25. maj får ikke kun demonstranter på gaden. Også Lego har taget et standpunkt i den tragiske sag.
I et Twitter-opslag på sort baggrund meddeler koncernen, at den donerer fire millioner dollar til organisationer, som støtter sorte børn og som uddanner alle børn i racial equality, rapporterer Vulture. com.
— LEGO (@LEGO_Group) June 3, 2020
Lego skal desuden have fjernet marketing for legetøj, som inkluderer politifolk eller som har et polititema.
Også andre CEOs og brands i USA har mere end nogensinde før taget et standpunkt i den tragiske sag. Det skriver Alan Murray, CEO for erhvervsmediet Fortune i sit nyhedsbrev CEO Daily.
“Denne type offentlige CEO reaktioner på kontroversielle sociale issues skete ikke for et årti eller mere siden. (..) jeg husker ikke en strøm af CEO følelser efter, at Rodney King blev tæsket,” skriver Alan Murray med reference til endnu en sort amerikaner, som var udsat for brutal politivold tilbage i 1991, hvilket udløste omfattende uroligheder.
I nyhedsbrevet oplister Murray talrige reaktioner fra virksomheder som Citigroup, IBM, Marriott samt medicinalvirksomheden Merck, der er ledet af Ken Frazier, som ifølge Murray skriver:
“Virksomheder er nødt til at gå til regeringsmagten ikke kun for deres egne økonomiske egeninteresse på kort sigt, men også for at tænke over, hvordan man skaber et samfund, der rent faktisk vil være godt for erhvervslivet. Vi kan ikke have dette giftige miljø meget længere.”
Ikke alene i kommentarsporet til Legos opslag på Twitter men også i New York Times pibler kritikken af virksomhedernes standpunkter i den betændte sag frem. For at imødegå den skal der mere omfattende reformer til, mener Mark Kramer fra konsulentfirmaet FSG, som er en af fadderne til begrebet Shared Value. Ham henviser Alan Murray til i Harvard Business Revieweformer, og reformerne inkluderer en nul-tolerance-politik over for racisme og træning i at undgå det samt ligeløn og lobbyisme for en mere retfærdig lovgivning.
Forsiden lige nu:

De unge vil se handling på klima og står af på grådige virksomheder
Tilliden til, at virksomhederne spiller en positiv rolle er på få år dalet markant i aldersgruppen 20-40 år, viser årlig survey fra Deloitte.

CBS-professor frygter EU-regler fører til skuespil mellem virksomheder
Det ny EU-direktiv, Corporate Sustainable Reporting Directive (CSRD) forventes vedtaget i løbet af sommeren. Og det er langt mere omfattende end mange tror.

Drop nu alt det hype om bæredygtighedsledelse
Arbejdet med bæredygtighed skal være forankret i lovgivning og anerkendte standarder. Alt for ofte ansætter man managers med helt uklare mandater, så ender det i aktivisme, som mest er vinduespynt, mener Thue Birk Svenningsen.
Seneste artikler:

Modeindustrien skal rykke sig på data, transparens og sporbarhed
De unge, der bærer bæredygtighed: Rasmus Stærk Just leder CSR-afdelingen i DK Company med en holistisk tilgang til bæredygtighed

To nye forskningsprojekter skal medvirke til bæredygtig energiudvikling
European Energy har fået forskningsmidler til at at udvikle bæredygtigt flybrændstof og digital styring af solparker

Nu kan kunstnere også måle deres CO2-aftryk
Statens Kunstfond stiller en CO2-beregner til rådighed for kunst- og kulturbranchen, som skal hjælpe med at gøre branchen grønnere.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
