Protesterne over politidrabet på den sorte amerikaner George Floyd 25. maj får ikke kun demonstranter på gaden. Også Lego har taget et standpunkt i den tragiske sag.
I et Twitter-opslag på sort baggrund meddeler koncernen, at den donerer fire millioner dollar til organisationer, som støtter sorte børn og som uddanner alle børn i racial equality, rapporterer Vulture. com.
— LEGO (@LEGO_Group) June 3, 2020
Lego skal desuden have fjernet marketing for legetøj, som inkluderer politifolk eller som har et polititema.
Også andre CEOs og brands i USA har mere end nogensinde før taget et standpunkt i den tragiske sag. Det skriver Alan Murray, CEO for erhvervsmediet Fortune i sit nyhedsbrev CEO Daily.
“Denne type offentlige CEO reaktioner på kontroversielle sociale issues skete ikke for et årti eller mere siden. (..) jeg husker ikke en strøm af CEO følelser efter, at Rodney King blev tæsket,” skriver Alan Murray med reference til endnu en sort amerikaner, som var udsat for brutal politivold tilbage i 1991, hvilket udløste omfattende uroligheder.
I nyhedsbrevet oplister Murray talrige reaktioner fra virksomheder som Citigroup, IBM, Marriott samt medicinalvirksomheden Merck, der er ledet af Ken Frazier, som ifølge Murray skriver:
“Virksomheder er nødt til at gå til regeringsmagten ikke kun for deres egne økonomiske egeninteresse på kort sigt, men også for at tænke over, hvordan man skaber et samfund, der rent faktisk vil være godt for erhvervslivet. Vi kan ikke have dette giftige miljø meget længere.”
Ikke alene i kommentarsporet til Legos opslag på Twitter men også i New York Times pibler kritikken af virksomhedernes standpunkter i den betændte sag frem. For at imødegå den skal der mere omfattende reformer til, mener Mark Kramer fra konsulentfirmaet FSG, som er en af fadderne til begrebet Shared Value. Ham henviser Alan Murray til i Harvard Business Revieweformer, og reformerne inkluderer en nul-tolerance-politik over for racisme og træning i at undgå det samt ligeløn og lobbyisme for en mere retfærdig lovgivning.
Forsiden lige nu:

PensionDanmark planlægger også for planter og dyr, når de bygger nyt
Strategien kom på plads i 2022, og nu kommer Pension Danmark som det første selskab herhjemme med en rapport om deres aftryk på biodiversitet.

Nordisk rapport anbefaler stærkere regulering og et opgør med vækst-ideologien
Gennemgang af videnskabelige artikler viser, at der ikke findes eksempler på reel afkobling af økonomisk vækst fra den uholdbare miljø- og klimabelastning og overtræk på jordens ressourcer.

Uden den indre balance kan vi ikke skabe mere bæredygtige løsninger
PODCAST: Mange ledere famler, når de skal tage livsbalancen alvorligt, siger Louise Sparf til Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.
Seneste artikler:

PFA Pension henter særlig rådgiver til at dirigere strategi og bæredygtighed
Tidligere særlig rådgiver i S-regeringen og afdelingsdirektør i Nykredit Karl Kjær Bang bliver ny chef for bæredygtighed, public affairs og strategi hos PFA Pension.

Halvdelen af forskningsreserven skal gå til grøn omstilling
Et bredt flertal i Folketinget er enige om at fordele 3,6 mia. kr. til dansk forskning. Næsten halvdelen går til forskning i den grønne omstilling.

-Kvinder skal finde deres indre Pippi frem
FEMININ FORTROP. Bæredygtighedschef Camilla Dyring var med, før byggebranchen overhovedet havde ord for bæredygtighed. Siden da har hun været med til at slå hul på den bæredygtige udvikling – både i byggeriet og indad til i virksomheder.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
