Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Lær at arbejde operationelt med bæredygtighed

PODCAST: Bæredygtighedsbetegnelser og forskellige parametre at måle på kan virke som lidt af en jungle for mange virksomheder. Mia Heides forskning kan hjælpe virksomheder særligt i byggebranchen med at finde vej i den jungle. Det fortæller hun om i dagens afsnit af Bæredygtig Business, hvor hun gæster podcastvært Steffen Max Høgh.

Mia Heide står bag Ph-d.'en ”Operationalisering af FN’s verdensmål i absolutte bæredygtighedsopgørelser til den danske byggebranche”. Foto: PR.

Hvordan kan man måle, om noget er bæredygtigt, når der er så utroligt mange parametre at måle på? Det forsøger Mia Heide at forklare i dagens afsnit af Bæredygtig Business. Samtidig gør hun lytterne klogere på begreber som Absolut Bæredygtighed, LCA’er og et værktøj, som bl.a. byggebranchen kan bruge for at forstå, hvad deres aftryk på planeten er. 

Mia Heide er uddannet civilingeniør og har forsket i bæredygtighedsopgørelser i byggebranchen. Hun forklarer, at vi gerne skal frem til en verden, hvor vi mennesker kan se, hvor meget de ting vi køber eller konsumerer, belaster planeten. Det gælder både, når vi går ned i det lokale supermarked eller i en tøjbutik, men det gælder også for virksomheder og i alle brancher.

For at få det hen på et plan, vi alle kan forstå, dykker podcastvært Steffen Max Høgh og Mia Heide ned i hendes Ph.d.  ”Operationalisering af FN’s verdensmål i absolutte bæredygtighedsopgørelser til den danske byggebranche”.

Her står det klart, at Mia Heides Ph.d. kan hjælpe virksomheder et skridt på vejen med at sætte bæredygtighedsmål, udvælge tiltag til at reducere deres klima- og miljøbelastning, samt hvordan de kan arbejde med social bæredygtighed.

Mia Heide har sammen med sin arbejdsplads Niras, rådgivende ingeniører, udviklet et værktøj, der gør det muligt at arbejde operationelt med FN’s Verdensmål.

Læs også: CSRD er et skub til at forandre virksomhedernes forretningsmodel

Steffen Max Høgh anerkender, at værktøjet er vigtigt, men spørger også Mia Heide, om det kan bruges af andre end byggebranchen. Og svaret er ja: 

– Alle metoderne, der er udviklet, er generiske, og de kan bruges til alle sektorer. På den måde vil de kunne få nogle tal, de skal holde sig inden for og få viden om, hvor meget de må belaste, svarer Mia Heide.

Lyt med og bliv klogere på Absolut Bæredygtighed, LCA, komparativ LCA og ”Social LCA” – en slags social hotspot-analyse, som kan måle på en masse parametre, man måske ikke tænker over, når man skal forstå om et produkt er produceret inden for de planetære grænser.

Lyt med her

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.