Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Kun et blåt parti siger nej tak til de 70 procent

Det lover godt for erhvervslivet, at der er bred enighed om drivhusgasserne skal reduceres

Pernille Vermund og Peter Seier Christensen fra Nye Borgerlige er alene om at gå imod målsætningen om at reducere CO2-udledningerne med 70 pct. i 2030.

Et fast omkvæd for virksomhedsledere er, at de har behov for at kende de lovgivningsmæssige og politiske rammer, de skal operere indenfor, og for at begge er forholdsvis stabile.

Når det gælder regeringens målsætning om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030 i forhold til 1990, ser det ud til, at sangen er blevet hørt.

Efter Folketingets åbningsdebat torsdag stod det i hvert fald klart, at kun Nye Borgerlige fortsat ikke bakker op om målsætningen i et ellers enigt Folketing. Det skriver Altinget.dk. Partiet repræsenterer 2,36 procent af stemmerne ved det seneste valg og har fire mandater.

Årsagen til modviljen mod reduktionsmålet er ifølge partiets formand, Pernille Vermund, at det kan få  negative effekter at sætte barren så meget højere, end den reduktion på 40 pct. af drivhusgasserne, som vi har forpligtet os til med Paris-aftalen.

Når vi skal gå længere, så betyder det, at der er danske familier, danske virksomheder, danskere i det hele taget, som skal spændes hårdere for.

– Nye Borgerliges holdning er, at det her i bedste fald er spild af ressourcer og i værste fald kan være direkte kontraproduktivt, sagde Pernille Vermund ved åbningsdebatten. Det skriver Ritzau, ifølge Fyens.dk.

Om Venstres fodslæberi i forhold til at komme med en udmelding reelt har skyldtes en tøven, eller om den mere har været bundet op på ønsket om, at partiets nye formand skulle annoncere den fra talerstolen, vides ikke. Men faktum er, at ventetiden på Venstres holdning er slut.

– Vi skal blive ved med at være ambitiøse. Og Venstre støtter ambitionen om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030, sagde Jakob Ellemann-Jensen fra talerstolen i Folketinget.

Dermed får regeringen dog ikke nødvendigvis fred for Venstre i klimaspørgsmål, for det er nemlig afgørende for partiet, at det danske klimamål er ”ægte grønt”, som Ellemann-Jensen formulerede det, ifølge Altinget.dk.

Han tilføjede, at et dansk klimamål ikke må føre til, “at vi bare skubber CO2-udledningen ud af Danmark sammen med de gode arbejdspladser, som følger med – og som allerede er i gang med den grønne omstilling”.

Det lyder som en udmelding, der vil blive vel modtaget i blandt andet Landbrug&Fødevarer, hvor en af organisationens pointer i klimaspørgsmålet netop er, at danske landmænd er nogle af de mest miljø- og klimabevidste i verden, og at der arbejdes målrettet på at nedbringe landbrugets negative effekter på klimaet. Gør man det derfor sværere at være landmand i Danmark via eksempelvis afgifter på kød eller lignende, rykker produktionen formentlig til udlandet, hvor den vil være langt mere CO2-tung.

Lignende argumenter hørtes for nylig fra Venstres Thomas Danielsen i en debat med De Radikales Ida Auken om, hvorvidt Danmark skal tillade, at der fortsat hentes olie op af Nordsøen. Senest har  Thomas Danielsen dog stillet sig positiv over for, at der undersøges eventuelle klimagevinster ved at stoppe for yderligere oliejagt i Nordsøen, skriver B.dk.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.