68 pct. af de danske topledere er bekymrede for klimaændringer. Det er en stigning på hele 25 procentpoint sammenlignet med 2019, ifølge PwCs CEO Survey 2020, som blev offentliggjort torsdag aften.
Selvom klimabekymringer tynger de danske topledere, ser de også muligheder i at takle dem. 95 pct. af de danske CEOs er enige i, at de opnår en omdømmemæssig konkurrencefordel ved klimatiltag. Det er en pæn andel mere end de 75 pct. af globale topledere, som har samme holdning.
24 procent af globale CEOs er tilmed “ekstremt bekymret” for klimaforandringer og miljømæssige skader. Det er en stigning på 25 pct. i forhold til 2019.
Danske topledere er mere på linje med globale topledere, når det gælder spørgsmålet om, hvorvidt klimainitiativer giver deres virksomhed en betydelig mulighed for at levere nye produkter og services. Det gælder for 66 pct. af danske CEO’s og for 63 pct. af de globale. I Kina har hele 91 pct. af toplederne dog tiltro til, at de kan levere nye produkter som følge af klimatiltag.
Trods den forholdsvis høje tiltro til de nye forretningsmuligheder, som klimakrisen giver, er danske CEOs generelle tiltro til vækst for nedadgående. Andelen af CEO’s, der i høj grad forventer vækst i egen virksomhed, er således halveret på to år (fra 40 pct. i 2018 til 20 pct. i 2020).
Cirka otte ud af ti (82 pct.) forventer dog stadig i nogen eller i høj grad vækst i 2020 (mod 93 pct. i 2018).
Sammenlignet med ti år siden, er CEOs dog langt mere tilbøjelige til at se fordelene ved at blive mere bæredygtige, når det gælder alt fra omdømme til muligheder i nye produkter og services, skriver PwC i undersøgelsen, som har er foretaget for 23. gang i 2019.
Den nye virkelighed som både ledere i Vesteuropa og Asien er ved at vågne op til, har dog ikke gjort lige så stort indtryk i Mellemøsten, skriver PwC. Selvom mange økonomier i mellemøstlige lande står til at blive hårdt ramt af en fremtid med mindre behov for olie, er de ikke lige så langt fremme.
Ikke desto mindre har bekymringen for klimaforandringer kun en 11. plads på topledernes top 15 over bekymringer.
Danske toplederes største frygt er dog cyberangreb. Næsten ni ud af ti (88 pct.) peger på cybertruslen som deres væsentligste bekymring.
Undersøgelsen blev lanceret på PwC’s årlige CEO konference torsdag, hvor temaet blandt andet var, hvordan vi skaber bæredygtige forretningsmodeller og sikrer bæredygtig vækst med talere som Henrik Poulsen, adm. direktør i Ørsted, og Cees ‘t Hart, adm. direktør for Carlsberg. Undersøgelsen er lavet i september og oktober 2019 blandt 1.581 CEOs i 83 forskellige territorier. Hele undersøgelsen kan ses her.
Forsiden lige nu:

Her er de juridiske kamppladser for bæredygtighed
JURIDISKE KAMPPLADSER. Denne temaserie følger med advokathuset Lundgrens de juridiske kampladser i arbejdet med bæredygtighed. Datasikring er første step.

Kommuner mangler værktøjer til at stoppe klimabelastende nedrivninger af gode huse
Kommuner kan erklære huse og bygninger bevaringsværdige med henvisning til arkitektur og kulturarv. Her skal klima også tænkes ind, mener flere aktører.

Kærligheden til mad kan løse udfordringen med at mange forlanger kød på bordet
PODCAST: Vi er nødt til at få mennesker til at forstå, at billig mad kan laves godt, siger Claus Meyer, som gæster Steffen Max Høgh i Bæredygtig Business.
Seneste artikler:

Kristian Jensen træder ind i bestyrelsen hos grøn tech-virksomhed
Kristian Jensen, tidligere minister og næstformand for Venstre, indtager bestyrelsespost hos virksomheden Sustainable Projects Group Inc.

Departementschef skal afløse Möger
Peter Stensgaard Mørch skal være ny administrerende direktør hos PensionDanmark. Men først efter et år, hvor han bliver rustet til stillingen.

Djøfs lederpris 2023 går til leder med blik for bæredygtighed, social ansvarlighed og inklusion
I år kunne Rune Petersen, chef for innovation og investeringer hos Pelican Self Storage, tage imod titlen som årets bedste leder.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
