Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Køreplaner klar for 6 klimapartnerskaber

Køreplanen for et grønnere erhvervsliv er klar for seks sektorer.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S). Foto: Keld Navntoft

Torsdag blev køreplanerne for et grønnere erhvervsliv offentliggjort for seks af de 13 sektorer, som sidste år leverede en klimapartnerskabsrapport til regeringen.

Det skete et møde mellem regeringen og formændene for klimapartnerskaberne på et møde i Grønt Erhvervsforum. Her diskuterede man desuden, hvordan digitalisering kan blive en drivkraft for den grønne omstilling, og hvilke grønne forskningsmissioner der bør prioriteres de kommende år.

– Klimapartnerskaberne har vist sig at være et stærkt samarbejde, som har været med til at skubbe på den grønne omstilling. Vi har nu seks køreplaner klar, hvor vi kan se de forskellige initiativer fra regeringen og erhvervslivet fra det seneste år. Dem skal vi bruge til at gøre status og se fremad, siger erhvervsminister Simon Kollerup i en pressemeddelelse.

Planerne giver overblik over de indsatser, der vil blive arbejdet med at implementere de kommende år, ligesom det fremgår, hvordan regeringen vil understøtte omstillingen, ifølge en pressemeddelelse.

Simon Kollerup understreger desuden, at sektorkøreplanerne skal bruges klogt, så de “i fællesskab skaber de bedste muligheder for, at flere dele af dansk erhvervsliv kan blive grønt og mere konkurrencedygtigt”.

En af kritikpunkterne i forbindelse med regeringens håndtering af klimapartnerskaberne har været, at den grønne omstilling i de forskellige sektorer skal kobles sammen, hvis den skal have tilstrækkelig gennemslagskraft. Det understreger klimaminister Dan Jørgensen også behovet for i sin udtalelse.

– Den grønne omstilling kræver samarbejde, og her er klimapartnerskaberne et klart eksempel på, hvordan vi i fællesskab kan rykke på den grønne dagsorden. Erhvervslivet er kommet med mange og gode forslag, som vi har lyttet til og handlet på. Nu gør vi status, så vi på den baggrund kan styrke og udbygge samarbejdet, siger han.

Næste møde i Grønt Erhvervsforum finder sted i efteråret 2021.

Regeringen er også blevet mødt med kritik af sin manglende klimahandling, men i meddelelsen understreges det, at “mange af klimapartnerskabernes anbefalinger er blevet gennemført bl.a. i regeringens sektorstrategier for energi og industri, affald og cirkulær økonomi, transport samt bæredygtigt byggeri”.

Se de 6 køreplaner her

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.