Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Klimaambitiøse huse møder modstand i bankerne

Virksomheden Det Levende Hus udfordrer traditionelle typehuse med mindre huse og mere skånsomme materialer. De møder modstand, når potentielle husbyggere skal hente finansiering.

Skovhuset fra Det Levende Hus er bygget i biogene materilaer. PR-foto.

Med inspiration fra fem år i Japan har arkitekt Jens Martin Suzuki-Højrup en ambition om at vænne danskerne til at bo både anderledes og på mindre plads. Han er medstifter af tegnestuefælleskabet Det Levende Hus, som netop er ved at færdiggøre de første huse.

Men den klimavenlige tilgang møder modstand, når de potentielle husbyggere skal en tur i banken, fortæller han.

Kunderne har indtil videre været en lidt ældre målgruppe, der havde pengene selv i forvejen, når de solgte en eksisterende bolig.

-Det er ærgerligt, vi vil gerne bygge huse til unge familier, og de vil gerne have os. Men når de som førstegangskøbere skal en tur forbi deres bank, bliver de typisk presset til at vælge større huse. Bankerne argumenterer med, at det har højere handelsværdi, siger han.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: