Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Kinesiske arbejdslejre leverer råstoffer til verdens solcelleindustri

Better Energy lægger stor vægt på at overholde FN-principper, men de kan ikke få skriftlig dokumentation for, at råvarerne til solceller ikke stammer fra arbejdslejre i Xinjiang.

Kina har på mindre end tyve år fået en dominerende rolle på verdensmarkedet for solpaneler. Også i råvareudvindingen spiller Kina - og Xinjiang-provinsen - en afgørende rolle. Foto: iStock/Chun han

Når Danmark og andre europæiske lande i løbet af de kommende år øger antallet af solcelleparker, er der en risiko for, at den grønne omstilling sker på ryggen af kinesiske tvangsarbejdere.

Kina sidder massivt på en stor del af produktionen af solceller. Og med adskillige led af underleverandører er det reelt umuligt for developere og energiselskaber at dokumentere, at produktionen af solceller er sket med respekt for menneske- og arbejdstagerrettigheder.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: