Danmark får en ny festival med fokus på bæredygtighed, når iværksætter Caroline Søeborg Ahlefeldt åbner Tomorrow Festival med tilhørende topmøde – Tomorrow Summit – for erhvervsledere.
Tomorrow Festival finder sted 3.-4. september i Valby Parken i København. Her vil både være koncerter og Talks, hvor festivalens gæster kan blive mere vidende om bæredygtighed.
– Ligegyldig, hvor du er på din bæredygtighedsrejse – også selvom du ikke er steget på det grønne tog endnu – skal du føle dig velkommen, siger Caroline Søeborg Ahlefeldt, stifter og administrerende direktør for Tomorrow, til Berlingske. Overfor avisen slår hun fast, at målet med Tomorrow ikke er at udskamme folk. Tværtimod handler det om at inkludere alle.
Læs også: Ny programchef til bæredygtig platform
Konferencen Tomorrow Summit løber af stablen 3. september.
– Vi trænger til nyt lederskab. At vi bliver modige. At vi sammen læner os ind i den forandring, der skal ske, så vi ikke sig styrer udenom hver for sig af frygt med risici-matricen fastklemt under armen, siger Caroline Søeborg Ahlefeldt i en pressemeddelelse.
Blandt talerne på Tomorrow Summit er blandt andre økonomen Kate Raworth, der forsker i økonomisk mindset, og sir Ronald Cohen, formand for Global Steering Group for Impact Investment, The Portland Trust og forfatter.
– Vores nuværende system styrer beslutninger baseret på at tjene så mange penge som muligt med det laveste risikoniveau og ignorere konsekvenser for mennesker og planeten. Vi har brug for et system, der tilskynder til at tjene penge sammen med den højeste positive effekt, optimering af risiko-afkast-effekt i stedet for kun risiko-afkast, siger Cohen i pressemeddelelsen.
Derudover vil deltagere på Tomorrow Summit også kunne møde Günther Thallinger, der er formand for Net-Zero Asset Owner Alliance, hvor flere store investorer forpligter sig til at opnå nuludledning af CO2 fra investeringer inden 2050. Alliancen administrerer tilsammen mere end 6.000 milliarder dollars.
Oplæggene på Tomorrow Summit bevæger sig under overskriften ’New World, New Needs’, hvor de fordeler sig inden for tre temaer:
- New Mindset: Hvordan vækst og bæredygtighed sammen kan være afsættet for en succesfuld forretning.
- New Leaders: Hvordan virksomheder kan arbejde med bæredygtighed – alt fra lederskab til faldgruber.
- Green Finance: Her bliver præsenteret globale trends, der viser, hvordan finansiering kan virke i en bæredygtig omstilling.
– Jeg tror, vi som mennesker bliver mest inspireret af at vide, hvad vi konkret kan gøre for at gøre en forskel, siger Caroline Søeborg Ahlefeldt til Berlingske.
Læs også: Hør de vigtigste highlights fra Sustain Awards
Caroline Søeborg Ahlefeldt har tidligere været med til at udvikle festivalen Heartland på Egeskov Slot.
– Nu er det jo ikke fordi, der ikke findes internationale bæredygtighedskonferencer i forvejen. Men det er sjældent, at de foregår på klangbunden af flere tusinde mennesker, der er i gang med at få inspiration til nye bæredygtige vaner på en festivalplads lige udenfor teltet, siger Caroline Søeborg Ahlefeldt i pressemeddelelsen.
Forsiden lige nu:

Politiken dropper grøn status og skruer ned på ambition som Danmarks førende klimaavis
Efter kritik af deres hjemmestrikkede grønne status har avisen helt droppet af fortælle om deres klimabelastning. Nu kan man alene se tal fra JP/Politiken-koncernen.

Genbrugssucces: Københavnerprojekt sikrer mod fremtidens skybrud
Vi mangler løsninger på hyppigere skybrud og kraftigt vejr. Projektet Fremtidens Gårdhave har et bud, der tager højde for både den intensiverende regn og samtidig er designet med bæredygtighed i ligningen.

Millionbevilling fra RUC: Stor minimering af landbrugets CO2-udledning på vej
CO2-udledningen kan nedbringes med millioner af ton, hvis “bare” teknologien biomasse-pyrolyse bliver rullet ud i stor nok skala – og samtidig hurtigt nok. Et nyt forskningsprojekt skal skabe grundlaget for en biomasse-pyrolyse sektor i Danmark.
Seneste artikler:

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.

Søren Tscherning vinder pris som grøn ejerleder
PwC, Nykredit og Dansk Erhverv har kåret Søren Tscherning til vinderen af Årets Regionale Temapris i Hovedstaden ved Årets Ejerleder 2023.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
