Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

HP skruer op for sustainability-ambitionerne

It-virksomheden HP har skærpet sine 2025-mål for CO2-reduktion.

Bæredygtige produkter, services og initiativer har været en god forretning for it-virksomheden HP i 2018. Det fremgår af selskabets sustainability-rapport, skriver Edie.net. HP producerer ud over printere blandt andet blæk, toner og papir samt computere.

Programmer med “Sustainable Impact” for øje stod for 977 millioner dollar i omsætning sidste år, hvilket er en stigning på 35 procent i forhold til 2017. Det beviser, at der er sund forretningslogik i sustainability, ifølge virksomhedens topchef.

– Det her er ikke en god ting at gøre, det er en nødvendighed for forretningen, sagde HP’s adm. direktør i den forbindelse og tilføjede:

– Brands som leder med et formål og står for mere end de produkter, de sælger vil skabe mest værdi for kunder, aktionærer og samfundet som helhed. 

Et af HP’s nye sustainability-tiltag er at revidere de videnskabeligt baserede reduktionsmål for CO2, som hidtil har været gældende.

CO2-reduktionsmålet for Scope 1 og Scope 2 er således blevet hævet fra 25 procent til 60 procent med 2015 som baseline. Scope 1 dækker over en virksomheds direkte CO2-udslip fra alt, hvad den ejer lige fra fabrikker til køretøjer, mens Scope 2 dækker over de indirekte CO-udslip i forbindelse med eksempelvis virksomhedens køb af elektricitet og varme.

Vedvarende energi-kilder spiller derfor en vigtig rolle for HP, hvis amerikanske afdelinger anvender 100 procent vedvarende elektricitet. I 2035 er målet, at det også skal gælde for alle globale afdelinger.

I rapporten lancerer HP desuden nye bæredygtighedsmål blandt andet i relation til plastik, der, næst efter fossile brændstoffer, nok topper listen over, hvad der i øjeblikket er fokus på at reducere.

It-virksomheden brugte i 2018 21.250 ton genbrugsplast i HP produkter, heraf blandt andet 4.700 ton i printprodukter, hvilket udgør en stigning på 280 procent i forhold til 2017.

Som en del af de nye mål HP har sat sig, spiller plastik indsamlet før det ender i havene også en rolle. Selskabet har allerede anvendt, hvad der svarer til 25 millioner plastikflasker i sine patroner og hardware, skriver Edie.net.

 

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.