Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Hovedstaden hjælper 80 virksomheder med at blive mere bæredygtige

80 virksomheder får nu muligheden for at udvikle bæredygtige tiltag i stort samarbejde

Foto: iStock

De næste tre år får 80 virksomheder indenfor bygge- og oplevelsesbranchen i Region Hovedstaden mulighed for at blive mere bæredygtige.

De kan f.eks. arbejde målrettet mod at forbedre deres affaldssortering, mindske madspildet eller styrke miljøledelsen i virksomheden.

Alt sammen som en del af samarbejdet ”Bæredygtig Bundlinje 2.0”, der er ledet af Gate 21, hvor kommuner, brancheorganisationer, uddannelser og rådgivere hjælper virksomhederne.

Projektet tilbydes til små og mellemstore virksomheder, som enten kan arbejde konkret med én eller flere tiltag, eller de kan få et skræddersyet forløb, der inkluderer hele værdikæden.

– Vi vil gerne skabe mere dialog med lokale virksomheder om grøn og cirkulær forretningsudvikling, f.eks. gennem vores tilbud om grønne besøg og gennem vores brede miljøtilsyn og affaldstilsyn, siger Lis Ravn.

Hun er afdelingschef for Natur, Park og Miljø i Rudersdal Kommune, som er en af de kommuner, sammen med Gentofte, Ballerup, Egedal og København, der deltager i projektet.

– Som kommune spiller vi en central rolle i at tiltrække virksomheder og styrke væksten i kommunen. Den grønne omstilling kan gøre virksomhederne mere konkurrencedygtige og skabe grøn vækst, siger hun.

Succesen fra sidste projekt er afgørende
Valget er faldet på bygge- og oplevelsesbranchen, da de, ifølge Gate 21, har stort potentiale for at implementere grønne og cirkulære tiltag.

Det forrige projekt, ”Bæredygtig Bundlinje 1.0”, handlede om at udvikle grønne forretningsplaner for 100 virksomheder fra ti forskellige brancher.

Læs også: Status på 100 virksomheders arbejde med en bæredygtig bundlinje

Og det er succesen fra første projekt, som har gjort, at der nu bliver søsat en ny version, der fokuserer mere direkte på bæredygtige tiltag i virksomhederne.

– Resultaterne fra det første projekt var overbevisende. Virksomhederne kunne samlet spare mere end 3.100 tons CO2, og for mange blev projektet startskuddet til deres grønne omstilling, siger direktør i Gate 21 og leder af projektet, Poul Erik Lauridsen.

Hotel- og konferencecenteret Schæffergården var bl.a. med i første version, og de skal også være med i den næste.

De kunne nemlig allerede dengang mærke den øgede efterspørgsel fra kunderne, der oftere spurgte ind til CO2-udledning og madspild, derfor vil de gerne følge med tiden.

Og så har sidste projekt givet blod på tanden.

”Vi er glade for at få muligheden for at fortsætte vores bæredygtige udvikling. Det betyder meget for os, fordi det er noget, kunderne efterspørger, siger direktør på Schæffergården, Peter Feddersen.

Alle 80 virksomheder, der skal være med i ”Bæredygtig Bundlinje 2.0” er ikke fundet endnu, og der er stadig åbent for interesserede.

Hvem er med i projektet?
Ballerup Kommune, Egedal Kommune, Gentofte Kommune, Københavns Kommune, Rudersdal Kommune, Miljø- og Energicentret i Høje-Taastrup, HORESTA, Wonderful Copenhagen, Hotel- og Restaurantskolen, Dansk Byggeri, groconsult, EnergiTjenesten Øst, DTU, Cphbusiness og Aalborg Universitet.
Hvem leder det?
Gate 21, som er en projekt- og partnerorganisation for kommunerne i Greater Copenhagen – det erhvervspolitiske partnerskab mellem kommuner og regioner i Øresundsregionen.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.