Klimafolkemødet kan i år præsentere 175 arrangementer og 70 arrangører, hvilket er rekord. Årets tema er ‘Klimahandling sammen’.
Det oplyser Klimafolkemødet i en pressemeddelelse.
Klimafolkemødet bliver afholdt i Middelfart i dagen 2. til 4. september. I Lillebæltsbyen er borgmester Johannes Lundsfryd Johansen tilfreds.
– Vi kan tydeligt mærke, at den grønne omstilling i dag er en dagsorden, som langt de fleste ønsker at være en del af, og derfor glæder jeg mig til at blive klogere på, hvilke klimaløsninger og muligheder vi kan tage i brug for at gå en grønnere fremtid i møde, siger Johannes Lundsfryd Jensen (S) i pressemeddelelsen.
Middelfart Kommune er sammen med Region Syddanmark værter for Klimafolkemødet.
– Det er overvældende at opleve, så mange vil deltage på Klimafolkemødet i år. Det vidner om, hvor vigtig klimadagsordenen er, og at der er perspektiver i at mødes og diskutere, hvordan vi kan løse klimaudfordringerne sammen, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V)
I år kan Klimafolkemødet præsentere syv scener med indlæg fra blandt andre klimaminister Dan Jørgensen (S) og formand for Concito, Connie Hedegaard. Derudover har værterne inviteret alle landets borgmestre til et DK2020-topmøde med fokus på kommunernes rolle i den grønne omstilling.
Du kan se hele programmet for Klimafolkemødet her.
Forsiden lige nu:

Politiken dropper grøn status og skruer ned på ambition som Danmarks førende klimaavis
Efter kritik af deres hjemmestrikkede grønne status har avisen helt droppet af fortælle om deres klimabelastning. Nu kan man alene se tal fra JP/Politiken-koncernen.

Genbrugssucces: Københavnerprojekt sikrer mod fremtidens skybrud
Vi mangler løsninger på hyppigere skybrud og kraftigt vejr. Projektet Fremtidens Gårdhave har et bud, der tager højde for både den intensiverende regn og samtidig er designet med bæredygtighed i ligningen.

Millionbevilling fra RUC: Stor minimering af landbrugets CO2-udledning på vej
CO2-udledningen kan nedbringes med millioner af ton, hvis “bare” teknologien biomasse-pyrolyse bliver rullet ud i stor nok skala – og samtidig hurtigt nok. Et nyt forskningsprojekt skal skabe grundlaget for en biomasse-pyrolyse sektor i Danmark.
Seneste artikler:

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.

Søren Tscherning vinder pris som grøn ejerleder
PwC, Nykredit og Dansk Erhverv har kåret Søren Tscherning til vinderen af Årets Regionale Temapris i Hovedstaden ved Årets Ejerleder 2023.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
