Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Her er de mest læste artikler i første kvartal

Stærke kvinder dominerer listen over, hvilke mest læste artikler fra Sustain Report.

Foto: iStock

Årets første kvartal er gået, og foråret banker på. Her får du en oversigt over,  hvad læserne af Sustain Reports artikler fandt mest interessant i den periode. En ikke helt uvæsentlig disclaimer er dog, at ikke alle artikler bliver delt på LinkedIn, og at hængelåsen kun tages af ganske få artikler.

Her er de mest læste artikler i prioriteret rækkefølge.

1.Vi hylder kvinder i sustainability
Som optakt til Kvindernes internationale kampdag, fremhævede vi et lille udvalg af de mange kvinder, som gør en forskel i sustainability. Se hvem der kom med i år her.

2. Unge stiftere bag bæredygtig investeringsapp får million-støtte
De er alle under 30 år og har indtil videre rejst 2,7 mio. kr. fra bl.a. andre Vækstfonden til at få en bæredygtig investeringsapp i luften. Læs mere her.

3. Deloitte sløjfer ny bæredygtighedsenhed
Erfarne bæredygtighedsprofiler forlader Deloitte i forbindelse med, at det ambitiøse bæredygtighedstiltag Acacia lukkede blot cirka seks måneder efter, det blev lanceret. “Der er ikke så mange virksomheder, som er der, hvor de vil ændre hele deres forretningsmodel”, lød forklaringen blandt andet. Læs mere her.

4. 5 danske virksomheder er blandt verdens mest bæredygtige
En artikel fra 2020 sniger sig ind på listen over de mest læste artikler i dette års første kvarta. Det gælder historien om, at Ørsted sidste år overtog tronen fra Chr. Hansen som den mest bæredygtige virksomhed i verden. I år blev begge virksomheder dog sat til vægs af franske Schneider Electric. “Der er behov for mere fokus på energieffektivitet, fordi det repræsenterer en stor mulighed for den nødvendige grønne omstilling,” sagde selskabets danske direktør i et interview med Sustain Report.

5. Er tiden løbet fra sustainability-afdelingen?
En egentlig sustainability-afdeling er ikke afgørende for at lykkes. Men nogen skal have det overordnede ansvar, vurderer eksperter og sustainability-ansvarlige. Læs mere her.

6. Nemlig.com ekspanderer og hyrer bæredygtighedschef
Onlinesupermarkedet vil øge sit fokus på bæredygtighed med nyoprettet chefstilling, lød det om udnævnelsen af Marie-Louise Munter i vores artikel. Den omtaler blandt andet Nemlig.coms aftale om, at alle virksomhedens aktiviteter skal køre på grøn strøm fra sommeren 2021. Senest har Nemlig.com dog mødt hård kritik for behandlingen af de chauffører, som bringer varer ud på alle tider af døgnet. Det kritiserer bæredygtighedsekspert Helene Regnell i et indlæg her.

7. 5 stærke sustainability-tendenser i 2021
Det er ikke længere nok at være bæredygtig, og så vokser medarbejderaktivisme, lyder to af forudsigelserne fra Tania Ellis, som driver The Social Business Company. Læs alle fem her.

8. Fond uddeler million-støtte til bæredygtige iværksættere
Filantrop, som hidtil har været hemmelig, står nu frem i forbindelse med lanceringen af en donationspulje til bæredygtige scale-ups. “De har tjent deres formue ved at være involveret i udviklingen af flere fintech-virksomheder, og nogle af de penge investerer de nu i at skabe en positiv impact,” siger CEO for fonden Mie Dahlquist om parret bag i interviewet.

9. Klimadebattør skal lede CSR i biotek-virksomhed
Sociolog og klimabogsforfatter Rasmus Willig rykker over til det private erhvervsliv som ny Head of CSR for biotekvirksomheden Gubra, der har haft rekordvækst. “Der er en stor opgave i at formidle, hvor let det er at gøre en meget stor forskel, når det kommer til klima- og biodiversitetskrisen,” forklarede Gubras direktør i den forbindelse.

10. Virksomheder øger investeringer i bæredygtighed i 2021
I en rundspørge til 12 store danske virksomheder om bæredygtighed i 2021 svarer otte klart, at de øger investeringerne i år, mens to andre øger investeringerne over flere år. Vi spurgte også, hvad deres største udfordringer med bæredygtighed er, og hvordan de prioriterer deres indsats. Læs svarene fra bl.a. Lego, Pandora, Mærsk, Ørsted, Arla Foods og Carlsberg her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.