Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Her er de 7 nominerede til CSR Prisen 2020

Syv virksomheder ud af i alt 67 i puljen er nomineret til prisen for bedste CSR-rapport.

CSR Prisen 2019
A.P. Møller - Mærsk og Grundfos indtog sejrsskamlen ved CSR Prisen i 2019. Foto: Carsten Lundager

Dommerpanelet for CSR Prisen 2020 har netop offentliggjort de syv virksomheder, der kan vinde årets pris for den bedste rapport samfundsansvar, bæredygtighed og klima. De er udvalgt ud fra en pulje af 67 virksomheder, og der bliver fundet to vindere inden for kategorien stor unoteret virksomhed og stor børsnoteret virksomhed.

I første kategori står kampen mellem Arla, Grundfos og PensionDanmark. I den børsnoterede kategori er  sidste års vinder A.P. Møller – Mærsk oppe imod Carlsberg, Rockwool og Ørsted.

Bag priserne står FSR – danske revisorer og årets priser uddeles i forlængelse af CSR Konferencen d. 26. oktober 2020, som også arrangeres af Dansk Erhverv og Erhvervsstyrelsen.

Fokus på benchmark
I år har konferencen titlen Førerposition i en ekstraordinær tid. Erhvervsminister Simon Kollerup åbner konferencen, hvor man blandt andre også kan møde Toby A.A. Heaps, CEO, Corporate Knights og Gerbrand Haverkamp, Executive Director, World Benchmarking Alliance til en drøftelse om Danmark og danske virksomheder som forbillede inden for bæredygtighed.

Der er igen i år blevet udgivet en publikation om de nominerede virksomheder, hvor man kan læse om dommerpanelets vurderinger og gode råd til fremadrettet rapportering.

Juryens udvalgte highlights fra alle de 67 virksomheder puljen:

• 87% af den samlede pulje virksomheder indgår med en særskilt rapport om bæredygtighed. For de øvrige er det en del af ledelsesberetningen i årsrapporten.

• 79% af den samlede pulje virksomheder er medlemmer af FN’s Global Compact og rapporten til vurdering udgør deres Communication on Progress.

• Alle har mål eller målsætninger, og 94% af den samlede pulje virksomheder omtaler Verdensmålene.

• 97% af den samlede pulje virksomheder har nøgletal med, og 70% angiver i større eller mindre grad detaljer for opgørelse af data.

• 27% af den samlede pulje virksomheder har en revisorerklæring dækkende hele eller dele af rapporten.

• Alle omtaler klima, og 78% af den samlede pulje virksomheder oplyser om CO2-tal.

• 28% af den samlede pulje virksomheder omtaler Science-Based Targets (SBT).

• 18% af den samlede pulje virksomheder omtaler Task-force on Climate-related Disclosures (TCFD).

Juryen for CSR Prisen holder øje med tre hovedkriterier. Vinderrapporterne skal nemlig være relevante og væsentlige, brugbare og troværdige samt indeholde transparent klimarapportering. Læs mere om kriterierne her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.