Sustain Reports læsere kan godt lide at blive inspireret. Det afslører listen over de mest læste historier i første halvår af 2021; den indholder blandt andet tendenser i byggeriet og lister over spændende navne og startups i sustainability-miljøet.
Her er de fem mest læste historier i prioriteret rækkefølge.
1. Vi hylder kvinder i sustainability
Som en optakt til Kvindernes Internationale Kampdag i marts bragte Sustain Report en liste med 14 interessante kvinder, som gør en forskel på bæredygtighedsområdet.
Listen tæller blandt andre Medine Duvarci der er Sustainability Manager i Better Energy og Coops ansvarlighedsdirektør, Signe Frese.
2. Her er Nordens 50 mest lovende impact startups
En anden liste, der fik mange kliks var fra 2020. Ikke desto mindre er den Sustain Reports næstmest læste historie.
Listen dækker over nogle af Nordens 50 mest lovende startups, der har løsninger på nogle af verdens sociale, miljø- eller klimamæssige udfordringer. De 50 startups, var udvalgt til at deltage i Nordic Impact Business Summit, der på grund af coronapandemien som så meget andet i 2020 blev afholdt online.
I år afholdes Nordic Impact Business Summit, som arrangeres af The One Initiative, 8.-9. december.
3. Unge stiftere bag bæredygtig investeringsapp får million-støtte
Den tredje artikel en inspirerende historie om et hold unge investorer, der alle er under 30 år, som har modtaget i alt 2,7 millioner kroner fra business angels, Vækstfonden og Innovationsfonden.
De fem iværksættere lancerede i maj en ny “bæredygtig investeringsapp” ved navn Gaia.
– Midlerne skal bruges til at opbygge infrastrukturen bag den nye app, sagde David Bentzon, der er CEO og en af stifterne i Gaia, tilbage i marts.
4. Deloitte sløjfer ny bæredygtighedsenhed
I marts lukkede revisions- og rådgivningshuset Deloitte sin bæredygtighedsenhed Acacia – blot omkring seks måneder efter, at den blev lanceret.
Den blev ved lanceringen beskrevet som et innovationslaboratorium. Målet var at udvikle nye bæredygtige forretningsmodeller og produkter til små- og mellemstore virksomheder.
– Ideen bag Acacia var at skabe en selvstændighed enhed, hvor facilitering af bæredygtig innovation og økosystemer var i fokus. I takt med den opstart, er behovet for rådgivning omkring klima og bæredygtighed accelereret markant på verdensplan, forklarede Helena Barton, der er partner i Deloitte med speciale i sustainability og ESG.
Hun tilføjede, at Deloitte derfor har valgt at hive fokusområdet for Acacia ind i den øvrige bæredygtighedsafdeling i stedet for at holde det i en selvstændig enhed.
5. Byggebranchen kigger på “ny og fræk” model til CO2-minimering
Den femte artikel på listen er endnu en ældre end historie, der selvom den er fra februar 2020 alligevel lå blandt de mest læste historier i starten af 2021.
Bygge- og anlægsbranchen har direkte og inddirekte ansvaret for omkring 30 procent af den samlede CO2-udledning i Danmark, og derfor fortalte direktør for Dansk Byggeri Michael H. Nielsen om, hvilke tendenser branchen står over for i forbindelse med at skulle nedbringe udledningen.
– Noget nyt og frækt som branchen kigger meget på er at kunne fortælle bygherrerne, hvad CO2-aftrykket er pr. kvadratmeter på nybygget eller renoveret byggeri, sagde Michael H. Nielsen.
– Det involverer at folde det bæredygtige byggeri ud og se på den indlejrede CO2 i bygningsmaterialerne og at se på hele livscyklussen af de materialer, vi benytter, så vi kan levere miljøvaredata om dem og deklarere, hvad CO2-aftrykket er af de materialer vi anvender, tilføjede direktøren.
Forsiden lige nu:

CSR-prisen: Kvantespring i rapporters kvalitet – og stadig plads til forbedring
Danske virksomheder er ved at få bedre fat om deres bæredygtighedsrapportering. Udfordringerne er CO2-udledninger i leverandørkæden og distribution og data om social bæredygtighed.

ESG kan have en reel indflydelse på virksomheders vurdering og værdi
De unge, der bærer bæredygtighed: Fran Owen fra PwC har konkrete eksempler på, at en due diligence på bæredygtighed kan rykke prisen på en virksomhed.

Ørsted vil have klimaneutralt stål i 2040
25 globale koncerner arbejder sammen i Steel Zero Initiative for at gøre stålindustrien grønnere.
Seneste artikler:

Podcast: Bryd vanerne med Thomas VovemoD
Vi skal bryde vores vaner. Det er pinedød nødvendigt, for at vi kan komme i mål med den grønne omstilling. Men hvordan gør vi det, og hvorfor er det så svært? Det ved Thomas VovemoD en masse om. Lyt med her.

Grøn grundforskning styrker målrettethed og samarbejde
Danmarks Frie Forskningsfond har med grønt fokus bevilliget 300 millioner kroner til grøn grundforskning i 2021

Nu kan du søge midler til at formidle grønt iværksætteri
Erhvervsministeriet uddeler fem millioner til events, der kan udbrede kendskabet til grønt iværksætteri i Danmark.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
