Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Her er de 5 mest læste historier på Sustain Report

Læs eller genlæs vores mest populære artikler i 2021.

Her er listen over de fem mest læste Sustain Report-artikler i år. Foto: Aslan Alphan/iStock

Sustain Reports læsere kan godt lide at blive inspireret. Det afslører listen over de mest læste historier i første halvår af 2021; den indholder blandt andet tendenser i byggeriet og lister over spændende navne og startups i sustainability-miljøet.

Her er de fem mest læste historier i prioriteret rækkefølge.

1. Vi hylder kvinder i sustainability

Som en optakt til Kvindernes Internationale Kampdag i marts bragte Sustain Report en liste med 14 interessante kvinder, som gør en forskel på bæredygtighedsområdet.

Listen tæller blandt andre Medine Duvarci der er Sustainability Manager i Better Energy og Coops ansvarlighedsdirektør, Signe Frese.

2. Her er Nordens 50 mest lovende impact startups

En anden liste, der fik mange kliks var fra 2020. Ikke desto mindre er den Sustain Reports næstmest læste historie.

Listen dækker over nogle af Nordens 50 mest lovende startups, der har løsninger på nogle af verdens sociale, miljø- eller klimamæssige udfordringer. De 50 startups, var udvalgt til at deltage i Nordic Impact Business Summit, der på grund af coronapandemien som så meget andet i 2020 blev afholdt online.

I år afholdes Nordic Impact Business Summit, som arrangeres af The One Initiative, 8.-9. december.

3. Unge stiftere bag bæredygtig investeringsapp får million-støtte

Den tredje artikel en inspirerende historie om et hold unge investorer, der alle er under 30 år, som har modtaget i alt 2,7 millioner kroner fra business angels, Vækstfonden og Innovationsfonden.

De fem iværksættere lancerede i maj en ny “bæredygtig investeringsapp” ved navn Gaia.

– Midlerne skal bruges til at opbygge infrastrukturen bag den nye app, sagde David Bentzon, der er CEO og en af stifterne i Gaia, tilbage i marts.

4. Deloitte sløjfer ny bæredygtighedsenhed

I marts lukkede revisions- og rådgivningshuset Deloitte sin bæredygtighedsenhed Acacia – blot omkring seks måneder efter, at den blev lanceret.

Den blev ved lanceringen beskrevet som et innovationslaboratorium. Målet var at udvikle nye bæredygtige forretningsmodeller og produkter til små- og mellemstore virksomheder.

– Ideen bag Acacia var at skabe en selvstændighed enhed, hvor facilitering af bæredygtig innovation og økosystemer var i fokus. I takt med den opstart, er behovet for rådgivning omkring klima og bæredygtighed accelereret markant på verdensplan, forklarede Helena Barton, der er partner i Deloitte med speciale i sustainability og ESG.

Hun tilføjede, at Deloitte derfor har valgt at hive fokusområdet for Acacia ind i den øvrige bæredygtighedsafdeling i stedet for at holde det i en selvstændig enhed.

5. Byggebranchen kigger på “ny og fræk” model til CO2-minimering

Den femte artikel på listen er endnu en ældre end historie, der selvom den er fra februar 2020 alligevel lå blandt de mest læste historier i starten af 2021.

Bygge- og anlægsbranchen har direkte og inddirekte ansvaret for omkring 30 procent af den samlede CO2-udledning i Danmark, og derfor fortalte direktør for Dansk Byggeri Michael H. Nielsen om, hvilke tendenser branchen står over for i forbindelse med at skulle nedbringe udledningen.

– Noget nyt og frækt som branchen kigger meget på er at kunne fortælle bygherrerne, hvad CO2-aftrykket er pr. kvadratmeter på nybygget eller renoveret byggeri, sagde Michael H. Nielsen.

– Det involverer at folde det bæredygtige byggeri ud og se på den indlejrede CO2 i bygningsmaterialerne og at se på hele livscyklussen af de materialer, vi benytter, så vi kan levere miljøvaredata om dem og deklarere, hvad CO2-aftrykket er af de materialer vi anvender, tilføjede direktøren.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.