Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Hæder til Industriens Pension

Pensionsselskabet vinder pris for deres grønne investeringer i blandt andet solenergi.

grønne iværksættere
Industriens Pension vinder pris for deres grønne investeringer. Foto: iStock

Industriens Pension har vundet kategorien ’ESG/Sustainability’ ved den globale prisuddeling IPE Real Assets & Infrastructure Global Investor Conference 2021.

Det oplyser pensionsselskabet i en pressemeddelelse.

– Vi er rigtig glade for prisen og stolte over anerkendelsen, siger chef for unoterede investeringer i Industriens Pension, Jan Østergaard, i pressemeddelelsen.

Det er pensionsselskabets investeringer i vind- og solenergi, der skaffede hæderen til Danmark.

– Vi har i mange år arbejdet intensivt med bæredygtighed i alle dele af vores investeringsprocesser, og det kan blandt andet ses tydeligt i vores investeringer i infrastruktur. Vi har rigtig gode og mangeårige erfaringer med investeringer i vind- og solenergi over hele verden, og vi har fortsat stor fokus på nye investeringer i vedvarende energi, siger Jan Østergaard.

Jan Østergaard er chef for unoterede investeringer i Industriens Pension. Foto: Industriens Pension.

Sidste år kunne pensionsselskabets investeringsdirektør, Peter Lindegaard, fortælle til Sustain Report, at balancen mellem sorte og grønne investeringer ville være i balance inden for fem år.

– Vi har lavet et regnestykke, der viser, hvor meget vedvarende energi vi skal investere i, før vi er er CO2-neutrale. Når man i store tal ser på udledningen fra samtlige af vores aktier og obligationer, så reducerer vores nuværende grønne investeringer dem allerede med mellem en tredjedel og halvdelen. Derfor skal vi i virkeligheden blot fortsætte vores igangværende udvikling i en årrække, før det balancerer, sagde Peter Lindegaard.

Kommer det til at ske inden for fem år?

– Det tror jeg bestemt.

Læs også: Industriens Pension på vej mod CO2-neutral portefølje

Industriens Pension har flere gange vundet priser ved IPE Real Assets & Infrastructure Global Investor Conference – herunder prisen som Danmarks bedste pensionsselskab og prisen som Europas bedste arbejdsmarkedspensionsselskab.

Samarbejde om solcelleparker

I december sidste år offentliggjorde Industriens Pension et partnerskab med energiselskabet Better Energy om opførelsen og driften af 15 nye solcelleparker i Danmark og Polen. Partnerskabet ville skyde fire milliarder kroner ind i projektet.

De to partnere kaldte samarbejdet en “historisk milliard-investering” og et “gennembrud for solcellemarkedet i Danmark”.

Og det havde de sådan set ret i, lød det fra Jens Wenzel Andreasen, Professor ved DTU Energi.

– Det er helt klart en meget stor investering, og hvis det lykkes at få parkerne op, så vil det være den største samlede forøgelse af solcellekapaciteten i Danmark indtil nu, sagde han.

Læs også: Milliard-indsprøjtning til danske solcelle-parker

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.