Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Hæder til Industriens Pension

Pensionsselskabet vinder pris for deres grønne investeringer i blandt andet solenergi.

grønne iværksættere
Industriens Pension vinder pris for deres grønne investeringer. Foto: iStock

Industriens Pension har vundet kategorien ’ESG/Sustainability’ ved den globale prisuddeling IPE Real Assets & Infrastructure Global Investor Conference 2021.

Det oplyser pensionsselskabet i en pressemeddelelse.

– Vi er rigtig glade for prisen og stolte over anerkendelsen, siger chef for unoterede investeringer i Industriens Pension, Jan Østergaard, i pressemeddelelsen.

Det er pensionsselskabets investeringer i vind- og solenergi, der skaffede hæderen til Danmark.

– Vi har i mange år arbejdet intensivt med bæredygtighed i alle dele af vores investeringsprocesser, og det kan blandt andet ses tydeligt i vores investeringer i infrastruktur. Vi har rigtig gode og mangeårige erfaringer med investeringer i vind- og solenergi over hele verden, og vi har fortsat stor fokus på nye investeringer i vedvarende energi, siger Jan Østergaard.

Jan Østergaard er chef for unoterede investeringer i Industriens Pension. Foto: Industriens Pension.

Sidste år kunne pensionsselskabets investeringsdirektør, Peter Lindegaard, fortælle til Sustain Report, at balancen mellem sorte og grønne investeringer ville være i balance inden for fem år.

– Vi har lavet et regnestykke, der viser, hvor meget vedvarende energi vi skal investere i, før vi er er CO2-neutrale. Når man i store tal ser på udledningen fra samtlige af vores aktier og obligationer, så reducerer vores nuværende grønne investeringer dem allerede med mellem en tredjedel og halvdelen. Derfor skal vi i virkeligheden blot fortsætte vores igangværende udvikling i en årrække, før det balancerer, sagde Peter Lindegaard.

Kommer det til at ske inden for fem år?

– Det tror jeg bestemt.

Læs også: Industriens Pension på vej mod CO2-neutral portefølje

Industriens Pension har flere gange vundet priser ved IPE Real Assets & Infrastructure Global Investor Conference – herunder prisen som Danmarks bedste pensionsselskab og prisen som Europas bedste arbejdsmarkedspensionsselskab.

Samarbejde om solcelleparker

I december sidste år offentliggjorde Industriens Pension et partnerskab med energiselskabet Better Energy om opførelsen og driften af 15 nye solcelleparker i Danmark og Polen. Partnerskabet ville skyde fire milliarder kroner ind i projektet.

De to partnere kaldte samarbejdet en “historisk milliard-investering” og et “gennembrud for solcellemarkedet i Danmark”.

Og det havde de sådan set ret i, lød det fra Jens Wenzel Andreasen, Professor ved DTU Energi.

– Det er helt klart en meget stor investering, og hvis det lykkes at få parkerne op, så vil det være den største samlede forøgelse af solcellekapaciteten i Danmark indtil nu, sagde han.

Læs også: Milliard-indsprøjtning til danske solcelle-parker

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

-Kvinder skal finde deres indre Pippi frem

FEMININ FORTROP. Bæredygtighedschef Camilla Dyring var med, før byggebranchen overhovedet havde ord for bæredygtighed. Siden da har hun været med til at slå hul på den bæredygtige udvikling – både i byggeriet og indad til i virksomheder.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.