“På vegne af Danmarks grønne industrier og grønne tech virksomheder, bifalder vi jeres ambition om at lade jeres land overgå til en CO2-neutral fremtid”.
Sådan hilser otte grønne virksomheder og Dansk Industri (DI) den nye Biden-administration velkommen i en helsidesannonce i New York Times 20. januar, hvor Joe Biden officielt blev indsat som præsident.
Annoncen slår på virksomhedernes 40 års erfaring med at arbejde med klima-neutralitet og fastslår, at det skaber tusindvis af job. Den er underskrevet af Haldor Topsøe, Grundfos, Rambøll, Semco Maritime, Siemens Gamesa, CiP, COWI og Kamstrup.
Og der er gode grunde til, at danske virksomheder gør opmærksom på sig selv netop nu, mener DI’s USA-chef Louis Funder.
Der er nemlig 2.000 mia. dollar på spil over de næste fire år, hvis Joe Biden kommer igennem med sin plan for føderale investeringer i grøn energi, energieffektivitet og grøn infrastruktur,
Biden ønsker blandt andet, at der blandt andet skal bygges 60.000 vindmøller i USA, samt at alle nye erhvervsbygninger skal være klimaneutrale fra 2030.
– I de forgangne år har det været de amerikanske stater og byer, der har skubbet på den grønne udvikling. Men med Bidens præsidentskab og demokraternes flertal i Kongressen er der udsigt til et markant kursskifte i føderal amerikansk energi- og klimapolitik. Med det fælles fodslag kan USA virkelig rykke, siger Louis Funder i en blog på DI Business.
Også DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen ser lyst på mulighederne for grønne danske virksomheder i USA.
– Den nye præsident vil forhåbentlig dreje USA i en grønnere retning, og det tyder på, at Biden allerede i dag vil lade USA genindtræde i Parisaftalen. Vi venter spændt på en amerikansk energi- og klimaplan, der både vil forbedre vores klima, men også være en gevinst for danske virksomheder, som står stærkt på vedvarende energi, energieffektive løsninger, vandteknologi og alle de andre grønne løsninger, som kan være med til at gøre USA grønt, siger han i en pressemeddelelse.
Allerede i dag er USA det fjerdestørste eksportland for danske, grønne energiløsninger, ifølge DI. Samlet set udgjorde dansk eksport af energiteknologi og -service 122.6 milliarder kroner.
– Det tal skal vi som minimum fordoble inden 2030. Men vi ser formodentlig ind i et eksponentielt voksende marked, som danske virksomheder kan og skal have en meget stor del af. Med Biden ved roret i USA har landet potentiale til at overhale EU-landenes import af grønne danske løsninger og blive Danmarks største eksportmarked både energiteknologi og vandteknologi. Det skal vi sætte alle sejl til for at opnå, siger Lars Sandahl Sørensen.
Forsiden lige nu:

De unge vil se handling på klima og står af på grådige virksomheder
Tilliden til, at virksomhederne spiller en positiv rolle er på få år dalet markant i aldersgruppen 20-40 år, viser årlig survey fra Deloitte.

CBS-professor frygter EU-regler fører til skuespil mellem virksomheder
Det ny EU-direktiv, Corporate Sustainable Reporting Directive (CSRD) forventes vedtaget i løbet af sommeren. Og det er langt mere omfattende end mange tror.

Drop nu alt det hype om bæredygtighedsledelse
Arbejdet med bæredygtighed skal være forankret i lovgivning og anerkendte standarder. Alt for ofte ansætter man managers med helt uklare mandater, så ender det i aktivisme, som mest er vinduespynt, mener Thue Birk Svenningsen.
Seneste artikler:

Modeindustrien skal rykke sig på data, transparens og sporbarhed
De unge, der bærer bæredygtighed: Rasmus Stærk Just leder CSR-afdelingen i DK Company med en holistisk tilgang til bæredygtighed

To nye forskningsprojekter skal medvirke til bæredygtig energiudvikling
European Energy har fået forskningsmidler til at at udvikle bæredygtigt flybrændstof og digital styring af solparker

Nu kan kunstnere også måle deres CO2-aftryk
Statens Kunstfond stiller en CO2-beregner til rådighed for kunst- og kulturbranchen, som skal hjælpe med at gøre branchen grønnere.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
