En række grønne iværksættere er pressede af coronakrisen. De sender nu et nødråb til erhvervsminister Simon Kollerup (S) om at gøre brug af den Grønne Fremtidsfond for at redde dem.
De hjælpepakker erhvervslivet hidtil har kunnet søge, hjælper nemlig ikke iværksættere, som endnu ikke har nogen omsætning. Det skriver dr.dk.
– Vi hører, at rigtig mange virksomheder er berørt af situationen. Det kan godt være, at de kan klare den de næste par måneder, men inden for et halvt år vil det virkelig ramme dem. Det ville være drønærgerligt, hvis nogen af dem skal lukke og slukke. Hvis det sker, kan nogle af de gode grønne ideer gå tabt, siger Maria Skotte, som er direktør for Clean, en klyngeorganisation med fokus på miljø og energi, til dr.dk.
Ifølge erhvervsministeren bliver der netop nu arbejdet på arbejdet på at gøre det nemmere for iværksættere at bruge hjælpepakkerne til erhvervslivet. Han lover også at nogle af de 25 mia. kr., som indgår i Den Grønne Fremtidsfond vil blive taget i brug.
Og iværksættere er afgørende for Danmarks mulighed for at nå sine klimamål og at få nye grønne eksportsuccesser, ifølge Tommy Ahlers, klimaordfører for Venstre. I forbindelse med lanceringen af det 14. klimapartnerskab, skrev han i et Instagram-opslag:
– [Iværksættere] er eksperter i at finde nye og radikale løsninger, ligesom de udfordrer veletablerede virksomheder til at forny sig. Jeg håber, at det 14. klimapartnerskab bliver et talerør for alle iværksættere, der skal hjælpe ikke bare Danmark, men hele verden i den grønne omstilling.
Allerede inden coronakrisen havde bæredygtige-, eller impact-, iværksættere svært ved at få hjælp og finansiering sammenlignet med ikke alene etablerede virksomheder men også andre iværksættere.
– Du er oppe imod hårde odds som impact startup. Jeg oplever, at der er mange, som giver op på vejen. Kapitalen er svær at finde, det samme gælder rådgivningen, siger Lili Dreyer, founder af WAIR – en impact startup, der arbejder med upcycling af tekstilaffald (at omdanne tekstil affald til et nyt produkt af samme eller højere kvalitet, red.) i et interview med Sustain Report.
Det bakker Klavs Hjort, chef for Growth og Impact i Danske Bank, op om i samme artikel:
– Det er helt klart en udfordring for impact startups at finde kapitalen, og vi oplever i høj grad, at det drejer sig om venturefonde (fonde, der rejse penge fra investorer til nystartede virksomheder, red.). Det er dog ikke, fordi pengene ikke er der. Der er bare ikke ligeså mange penge, som der er i det brede økosystem omkring almindelige startups, siger han.
Forsiden lige nu:

SEGES-topchef vil levere viden om bæredygtighed med både armslængde og armkrog
Uafhængighed, et stærkt fagligt miljø, en god virksomhedskultur og muligheden for at levere viden, der kan understøtte landbrugets grønne omstilling var afgørende for, at Tom Heron takkede ja til topposten i SEGES Innovation.

Grundfos vinder pris for net zero plan
Grundfos modtager klimapåvirkningspris for deres arbejde med at reducere CO2-udledningen til dette års Sustainability Awards.

Blå proteiner kan rense indre farvande og levere mere bæredygtig mad
Der er særdeles gunstige betingelser for at dyrke tang og muslinger i de danske fjorde, fremhæver professor Jens Kjerulf Petersen, DTU Aqua. Muslingeproduktionen har potentiale til 20-30 gange den nuværende størrelse.
Seneste artikler:

Henrik Frandsen overtager ordførerskab for klima-, energi og forsyning
Moderaterne udvider klimaområdet med et nyt klimaordførerskab med fokus på global klimapolitik.

Fond ansætter ny frontfigur til at lede investeringer i fremtidens fødevarer
Danmarks Eksport- og Investeringsfond ansætter ny direktør til at lede fondens arbejde med udvikling af klima- og miljørigtige fødevarer.

Virksomheder i fødevarebranchen har nu udsigt til 58 mio. kr. i tilskud til plantebaseret fødevareproduktion
Fra den 31. maj har Fonden for Plantebaserede Fødevarer sat 58. mio. kr. på højkant til virksomheder, der arbejder med plantebaserede fødevarer.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
