Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Grønne gråzoner i ny EU-lovgivning kan redde handel med risikolande

Geolokationer og sporing er den helt store udfordring i den kommende EU-lovgivning om afskovningsfrie værdikæder. Etisk Handel satte rammerne for indblik i loven, udfordringer og løsninger.

Etisk Handel samlede handelskæders fra indkøb og alliancer til ministeriet til konference og debat om afskovningsfrie værdikæder. Foto: Etisk Handel.Danmark.

Hovedsædet i Bruxelles har talt. Virksomheders værdikæder må ikke længere være skyld i den globale skovrydning, der lige nu bidrager til klimaforandringer og de historisk store tab af biodiversitet.

Og det kan ikke gå hurtigt nok. Forordningen om skovrydning er vedtaget i EU og lovgivningsprocessen herhjemme tager tilløb til, at den nye lov skal træde i kraft fra 2025.

Det stiller skærpede krav til handel med bl.a. træ, soja, palmeolie, kaffe, kakao, oksekød og gummi. Virksomheder skal ved lov nu bevise, at deres varer ikke er skyld i skovrydning.

Vi har et ansvar for at implementere lovning på en måde, der ikke tvinger virksomheder ud.

Morten Damkjær Nielsen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer

Derfor samlede Etisk Handel eksperter, topledere,  klima- og civilsamfundsorganisationer og investorer om at give deres bud på, hvordan Danmark kommer i mål med afskovningsfrie værdikæder.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: