Bæredygtighedsfestivalen Bio-Bio kan nu præsentere sit fulde program.
– I Bio-Bio åbner vi op for en omstilling drevet af æstetik, humor, alvor og sanselighed. Vi arbejder med et diverst udsnit af kunst og kultur – men også med en ambition om et diverst fællesskab, hvor visioner for en mere bæredygtig fremtid er det, der binder de optrædende såvel som publikum sammen, har festivalchef Marlene Schiött Rasmussen tidligere udtalt.
Bio-Bio er en ny festival, der løber af stablen fra torsdag 12. august til 17. august på BaneGaarden i København. Hver eneste dag vil have sit eget tema, som deltagerne kan dykke ned i ved at se film, deltage i debatter og spise sammen med de andre gæster.
– I år har vi særlig opmærksomhed på, at minoritetsetniske danskere ikke er velrepræsenterede i klimabevægelsen, og vi prøver at skabe rum for dette med et sted, hvor behov og visioner frit kan luftes, lød det videre.
Læs også: Unge iværksættere skal skabe fremtidens bæredygtige løsninger
Deltagere på Bio-Bio vil derfor kunne opleve seks dage, hvor fokus på grøn omstilling og bæredygtighed.
I forbindelse med problematikkerne omkring det bæredygtige samfund vil deltagere blandt andet kunne opleve filminstruktør Anders Morgenthaler i samtale med Maria Gjerding, præsident for Danmarks Naturfredningsforening, og Flemming Rafn, arkitekt og medstifter af Tredje Natur, om, hvordan det kan være muligt for mennesket at leve i bedre balance med naturen.
Ligeledes er det muligt at dykke ned i udfordringerne med at få minoritetsetniske danskere til at engagere sig i klimaet, og så kan interesserede lære mere om bygninger bygget af svampe.
– Ambitionen er blandt andet at sætte fokus på den manglende inklusion og repræsentation af minoritetsetniske og racialiserede forskere, aktivister og stemmer i klimabevægelsen. Der er et stort potentiale for at udbrede nye vigtige samtaler, der kombinerer et blik for ulighed og racisme med den grønne dagsorden, har bestyrelsesmedlem i Bio-Bio, Fahad Saeed, tidligere udtalt.
Du kan se programmet på bio-bio.dk.
Forsiden lige nu:

Politiken dropper grøn status og skruer ned på ambition som Danmarks førende klimaavis
Efter kritik af deres hjemmestrikkede grønne status har avisen helt droppet af fortælle om deres klimabelastning. Nu kan man alene se tal fra JP/Politiken-koncernen.

Genbrugssucces: Københavnerprojekt sikrer mod fremtidens skybrud
Vi mangler løsninger på hyppigere skybrud og kraftigt vejr. Projektet Fremtidens Gårdhave har et bud, der tager højde for både den intensiverende regn og samtidig er designet med bæredygtighed i ligningen.

Millionbevilling fra RUC: Stor minimering af landbrugets CO2-udledning på vej
CO2-udledningen kan nedbringes med millioner af ton, hvis “bare” teknologien biomasse-pyrolyse bliver rullet ud i stor nok skala – og samtidig hurtigt nok. Et nyt forskningsprojekt skal skabe grundlaget for en biomasse-pyrolyse sektor i Danmark.
Seneste artikler:

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.

Søren Tscherning vinder pris som grøn ejerleder
PwC, Nykredit og Dansk Erhverv har kåret Søren Tscherning til vinderen af Årets Regionale Temapris i Hovedstaden ved Årets Ejerleder 2023.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
