Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Gode cykelskure kan sikre færre sygedage og give samfundsøkonomisk- og klimagevinst

Vejdirektoratet har netop udgivet første udgave af Det Nationale Cykelregnskab. Både virksomheder, medarbejder og samfundet vinder, hvis flere vælger cyklen til jobbet.

Selv om danskerne er flittige til at cykle, er der store gevinster, hvis flere vælger cyklen som transportmiddel. Foto: iStock.

Der er både klima- og sundhedsgevinster, når virksomhedernes medarbejdere skifter bilen ud med en cykel. Men man får ikke flyttet folk med moralprædikener, sådan lyder pointen fra afdelingschef Marianne Foldberg Steffensen fra Vejdirektoratet.

- Hvis du som virksomhed gerne vil skubbe til medarbejderne, så skal du have fokus på de gevinster den enkelte medarbejder får. Det er ikke nok med cykelstativer, hvis du vil skabe incitamenter til at flere cykler. Som virksomhed skal du have en tør og sikker cykelparkering, ikke mindst fordi flere og flere køber dyre elcykler, siger hun. 

Opfordringen lyder altså på, at virksomhederne bør investere i ordentlige cykelskure, så det i hvert fald ikke er våde sadler, rustne kæder og tyveriskræk, der afholder medarbejderne fra at springe på cyklen.

Det Nationale Videnscenter for Cykelfremme, som hører under Vejdirektoratet, har netop udgivet den første version af Det Nationale Cykelregnskab, som samler data om cykelejerskab, brugen af cyklerne, ulykker og meget mere.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: