Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Frustreret forsyningsdirektør: Politikerne overser oplagte grønne gevinster

150.000 husstande vil kunne få varme fra spildevand, og renseanlæg kan køre, når der er overskud af strøm. Der er masser af gevinster i at forsyningsselskaber arbejder på tværs, men love og regler spænder ben.

Ved at udnytte varmen fra spildevand, kan der skaffes varme til 150.000 boliger. Det nuværende regelsæt er en afgørende barriere, lyder meldingen fra Ewii. Foto: iStock/tuachanwatthana

Med sektorkobling er det lige som den kendte talemåde om vejret. Alle taler om det, men ingen gør noget ved.

En hurtig søgning viser, at der er en vis uenighed om ophavsmanden bag talemåden om vejret. Måske er det Storm P., der dog måske har lånt fra Mark Twain.

Når det gælder sektorkobling - og ikke mindst frustrationen over den manglende handling, vedkender adm. direktør i forsyningsselskabet Ewii, Lars Bonderup Bjørn sig gerne fadderskabet. Hans står selv i spidsen for et multiforsyningsselskab, som leverer både el, vand, fjernvarme og fibernet. Der er både økonomi og klimagevinster ved at arbejde på tværs, men forsyningsselskaberne bliver bremset af en rigid lovgivning, og mangel på politisk handlekraft.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: