Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Forskningsartikel: Olieselskaber kan retsforfølges for manddrab forårsaget af klimakrisen

Olieselskaberne har haft viden om klimakrisens fatale konsekvenser. Derfor kan de holdes ansvarlige for manddrab, mener to forskere i en artikel, der er kommer i Harvard Environmental Law Review. Dansk professor ser tilgangen som misbrug af retssystemet.

Selv uden eksplosioner og uheld har fossile brændstoffer haft stor effekt på klimaforandringerne. Nu mener to forskere, t olieselskaberne kan holdes ansvarlig for manddrab. Foto: IStock/Melena-Nsk

En artikel, som allerede er godkendt til det videnskabelige tidsskrift Harvard Environmental Law Review, har formentlig skabt travlhed i de juridiske afdelinger hos en række af verdens største olieselskaber.

The Guardian skriver, at tidsskriftet har godkendt en artikel, som argumenterer for, at olieselskaberne kan retsforfølges for drab som følge af de miljøkatastrofer, som er opstået som konsekvens af klimaforandringerne.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: