Årligt investerer Innovationsfonden cirka 1,5 mia. kr, som tildeles på finansloven, i strategisk forskning, teknologisk udvikling og innovation.
En tredjedel af midlerne er i forvejen gået til grønne løsninger, men en ekstrabevillingen på 700 mio. kr. vil give dem et boost i løbet af 2020. Og de midler er der stor interesse for hos forskere, vidensinsitutioner og virksomheder, som alle har mulighed for at søge.
Innovationsfonden har nemlig modtaget i alt 115 ansøgninger til grønne forsknings- og innovationsprojekter med et samlet budget på 2,2 mia. kr. ved årets første “Grand Solutions”-ansøgningsrunde, skriver Fonden i en pressemeddelelse.
I alt har fonden modtaget 230 ansøgninger på tværs af tre tematiske opslag, som ud over grønne løsninger handler om at skabe bedre sundhed og nye teknologiske muligheder. Samlet set er der ansøgt om støtte for cirka 3,8 mia. kr.
Det glæder Anne-Marie Levy Rasmussen, som 1. februar i år blev ny direktør for Innovationsfonden.
– Det er glædeligt, at innovationslysten til at udvikle nye grønne løsninger er så markant blandt landets forskere og virksomheder. Innovationsfonden skal løfte en stor opgave i den grønne omstilling af vores samfund – og det kan vi kun lykkes med, hvis innovative virksomheder og nytænkende forskere kommer til os med deres grønne ideer, der kan bidrage til at reducere CO2-udledningen, siger hun i meddelelsen.
Næsten to tredjedele af ”de grønne ansøgninger”, fonden har modtaget, tilhører fagkategorien ’energi, klima og miljø’, mens der kun er relativt få ansøgninger inden for eksempelvis landbrug, fødevareindustri, transport og byggeri.
– Det er helt afgørende, at alle sektorer bidrager, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling. Ansøgerstatistikken viser, at der er nogle brancher, som vi i højere grad skal have aktiveret inden næste ansøgningsrunde. Nu ser vi dog frem til at dykke ned i bunken af ansøgninger fra første runde og udvælge de stærkeste og mest perspektivrige projekter, siger Anne-Marie Levy Rasmussen.
I alt har Innovationsfonden afsat 700 mio. kr. til investeringer i forsknings- og innovationsprojekter, som udvikler løsninger til den grønne omstilling, i 2020 over to ansøgningsrunder.
Anden ansøgningsrunde forventes at åbne medio april og har deadline d. 18. august.
Forsiden lige nu:

PensionDanmark planlægger også for planter og dyr, når de bygger nyt
Strategien kom på plads i 2022, og nu kommer Pension Danmark som det første selskab herhjemme med en rapport om deres aftryk på biodiversitet.

Nordisk rapport anbefaler stærkere regulering og et opgør med vækst-ideologien
Gennemgang af videnskabelige artikler viser, at der ikke findes eksempler på reel afkobling af økonomisk vækst fra den uholdbare miljø- og klimabelastning og overtræk på jordens ressourcer.

Uden den indre balance kan vi ikke skabe mere bæredygtige løsninger
PODCAST: Mange ledere famler, når de skal tage livsbalancen alvorligt, siger Louise Sparf til Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.
Seneste artikler:

PFA Pension henter særlig rådgiver til at dirigere strategi og bæredygtighed
Tidligere særlig rådgiver i S-regeringen og afdelingsdirektør i Nykredit Karl Kjær Bang bliver ny chef for bæredygtighed, public affairs og strategi hos PFA Pension.

Halvdelen af forskningsreserven skal gå til grøn omstilling
Et bredt flertal i Folketinget er enige om at fordele 3,6 mia. kr. til dansk forskning. Næsten halvdelen går til forskning i den grønne omstilling.

-Kvinder skal finde deres indre Pippi frem
FEMININ FORTROP. Bæredygtighedschef Camilla Dyring var med, før byggebranchen overhovedet havde ord for bæredygtighed. Siden da har hun været med til at slå hul på den bæredygtige udvikling – både i byggeriet og indad til i virksomheder.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
