Verdensmålenes Plads og uddeling af Verdensmålsprisen er bare nogle af de mange aktiviteter, der er løbet af stablen ved Folkemødet på Bornholm de senere år.
I 2020 blev de tusindvis af besøgende, som hvert år tager turen til Allinge dog skuffede. Coronapandemien satte en stopper for at stå som sild i tønde til diverse arrangementer.
Men nu har kulturminister Joy Mogensen og Folketinget sikret en bevilling på 2,9 mio. kr. til Folkemødet, som derfor kan blive gennemført fra 17. til 19. juni, oplyser Folkemødet i en pressemeddelelse.
Det er dog fortsat usikkert i hvilket omfang, det bliver muligt til juni at samles fysisk på Bornholm. Aflysningen i 2020 og et Folkemøde med markante corona-begrænsninger i 2021 resulterede i en “kritisk økonomisk situation” for Foreningen Folkemødet, skriver den i meddelelsen.
– Folkemødet ’21 bliver ikke som det plejer. Essensen – nemlig den demokratiske samtale – vil stadig være den samme, men i år vil vi udvikle og nyskabe formaterne for samtalen. Vi vil i stor skala afprøve koblingen mellem fysiske debatmøder på Bornholm og digitale demokratisamtaler, der kan fremme dialog på tværs af borgere og beslutningstagere, siger direktør i Foreningen Folkemødet Camilla Laudrup, som samtidig løfter sløret for årets tema på Folkemødet 2021:
– Der er lys for enden af tunnelen. Og det lys vil vi gerne tænde på Folkemødet, som i år bliver ”Ideernes Folkemøde”. Her skal vi sammen skabe ideerne til, hvordan vi genstarter vores samfund efter corona. Folkemødet vil give plads til, at vi slipper ideerne løs og inspirerer hinanden til, hvordan vi går fra dvale til drivkraft både når det handler om vores erhvervsliv, foreningsliv, åndsliv og kulturliv og de mange andre områder, Folkemødet dækker.
Den 1. marts melder Folkemødet endeligt ud, hvordan rammerne og skalaen bliver for det næste Folkemøde, ifølge Altinget.dk.
Forsiden lige nu:

De unge vil se handling på klima og står af på grådige virksomheder
Tilliden til, at virksomhederne spiller en positiv rolle er på få år dalet markant i aldersgruppen 20-40 år, viser årlig survey fra Deloitte.

CBS-professor frygter EU-regler fører til skuespil mellem virksomheder
Det ny EU-direktiv, Corporate Sustainable Reporting Directive (CSRD) forventes vedtaget i løbet af sommeren. Og det er langt mere omfattende end mange tror.

Drop nu alt det hype om bæredygtighedsledelse
Arbejdet med bæredygtighed skal være forankret i lovgivning og anerkendte standarder. Alt for ofte ansætter man managers med helt uklare mandater, så ender det i aktivisme, som mest er vinduespynt, mener Thue Birk Svenningsen.
Seneste artikler:

Modeindustrien skal rykke sig på data, transparens og sporbarhed
De unge, der bærer bæredygtighed: Rasmus Stærk Just leder CSR-afdelingen i DK Company med en holistisk tilgang til bæredygtighed

To nye forskningsprojekter skal medvirke til bæredygtig energiudvikling
European Energy har fået forskningsmidler til at at udvikle bæredygtigt flybrændstof og digital styring af solparker

Nu kan kunstnere også måle deres CO2-aftryk
Statens Kunstfond stiller en CO2-beregner til rådighed for kunst- og kulturbranchen, som skal hjælpe med at gøre branchen grønnere.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
