Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Folkemødet får støtte til at blive afholdt i juni

Verdensmålsaktiviteterne på Folkemødet kan komme tilbage til sommer.

Folkemødet i 2015. Foto: pejft/iStock

Verdensmålenes Plads og uddeling af Verdensmålsprisen er bare nogle af de mange aktiviteter, der er løbet af stablen ved Folkemødet på Bornholm de senere år.

I 2020 blev de tusindvis af besøgende, som hvert år tager turen til Allinge dog skuffede. Coronapandemien satte en stopper for at stå som sild i tønde til diverse arrangementer.

Men nu har kulturminister Joy Mogensen og Folketinget sikret en bevilling på 2,9 mio. kr. til Folkemødet, som derfor kan blive gennemført fra 17. til 19. juni, oplyser Folkemødet i en pressemeddelelse.

Det er dog fortsat usikkert i hvilket omfang, det bliver muligt til juni at samles fysisk på Bornholm. Aflysningen i 2020 og et Folkemøde med markante corona-begrænsninger i 2021 resulterede i en “kritisk økonomisk situation” for Foreningen Folkemødet, skriver den i meddelelsen.

– Folkemødet ’21 bliver ikke som det plejer. Essensen – nemlig den demokratiske samtale – vil stadig være den samme, men i år vil vi udvikle og nyskabe formaterne for samtalen. Vi vil i stor skala afprøve koblingen mellem fysiske debatmøder på Bornholm og digitale demokratisamtaler, der kan fremme dialog på tværs af borgere og beslutningstagere, siger direktør i Foreningen Folkemødet Camilla Laudrup, som samtidig løfter sløret for årets tema på Folkemødet 2021:

– Der er lys for enden af tunnelen. Og det lys vil vi gerne tænde på Folkemødet, som i år bliver ”Ideernes Folkemøde”. Her skal vi sammen skabe ideerne til, hvordan vi genstarter vores samfund efter corona. Folkemødet vil give plads til, at vi slipper ideerne løs og inspirerer hinanden til, hvordan vi går fra dvale til drivkraft både når det handler om vores erhvervsliv, foreningsliv, åndsliv og kulturliv og de mange andre områder, Folkemødet dækker.

Den 1. marts melder Folkemødet endeligt ud, hvordan rammerne og skalaen bliver for det næste Folkemøde, ifølge Altinget.dk.

Forsiden lige nu:

Svanemærket strammer kravene til byggeri

Miljømærkning Danmark skærper og fermsætter nye krav til cirkulær økonomi, klima og biodiversitet i nybyggeri for at kan bryste sig med Svanemærket. Nye typer af bygninger kan nu også opnå miljømærket.

Samarbejde skal styrke landbrugets ESG-værktøj

SEGES Innovation og Innovationscenter for Økologisk Landbrug arbejder sammen om ESG-værktøj. I første omgange til klimabelastning, i fremtiden skal værktøjet også måle biodiversitet, dyrevelfærd og social ansvarlighed.

Seneste artikler:

Et farvel til den traditionelle afdelingsleder

PODCAST: Christian Bason står i spidsen for en udvikling i Dansk Design Center hvor formålet er i fokus. En form der er med til at øge motivationen og skabe mening og forståelse for hvad man som medarbejder er en del af.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.