Verdensmålenes Plads og uddeling af Verdensmålsprisen er bare nogle af de mange aktiviteter, der er løbet af stablen ved Folkemødet på Bornholm de senere år.
I 2020 blev de tusindvis af besøgende, som hvert år tager turen til Allinge dog skuffede. Coronapandemien satte en stopper for at stå som sild i tønde til diverse arrangementer.
Men nu har kulturminister Joy Mogensen og Folketinget sikret en bevilling på 2,9 mio. kr. til Folkemødet, som derfor kan blive gennemført fra 17. til 19. juni, oplyser Folkemødet i en pressemeddelelse.
Det er dog fortsat usikkert i hvilket omfang, det bliver muligt til juni at samles fysisk på Bornholm. Aflysningen i 2020 og et Folkemøde med markante corona-begrænsninger i 2021 resulterede i en “kritisk økonomisk situation” for Foreningen Folkemødet, skriver den i meddelelsen.
– Folkemødet ’21 bliver ikke som det plejer. Essensen – nemlig den demokratiske samtale – vil stadig være den samme, men i år vil vi udvikle og nyskabe formaterne for samtalen. Vi vil i stor skala afprøve koblingen mellem fysiske debatmøder på Bornholm og digitale demokratisamtaler, der kan fremme dialog på tværs af borgere og beslutningstagere, siger direktør i Foreningen Folkemødet Camilla Laudrup, som samtidig løfter sløret for årets tema på Folkemødet 2021:
– Der er lys for enden af tunnelen. Og det lys vil vi gerne tænde på Folkemødet, som i år bliver ”Ideernes Folkemøde”. Her skal vi sammen skabe ideerne til, hvordan vi genstarter vores samfund efter corona. Folkemødet vil give plads til, at vi slipper ideerne løs og inspirerer hinanden til, hvordan vi går fra dvale til drivkraft både når det handler om vores erhvervsliv, foreningsliv, åndsliv og kulturliv og de mange andre områder, Folkemødet dækker.
Den 1. marts melder Folkemødet endeligt ud, hvordan rammerne og skalaen bliver for det næste Folkemøde, ifølge Altinget.dk.
Forsiden lige nu:

Politiken dropper grøn status og skruer ned på ambition som Danmarks førende klimaavis
Efter kritik af deres hjemmestrikkede grønne status har avisen helt droppet af fortælle om deres klimabelastning. Nu kan man alene se tal fra JP/Politiken-koncernen.

Genbrugssucces: Københavnerprojekt sikrer mod fremtidens skybrud
Vi mangler løsninger på hyppigere skybrud og kraftigt vejr. Projektet Fremtidens Gårdhave har et bud, der tager højde for både den intensiverende regn og samtidig er designet med bæredygtighed i ligningen.

Millionbevilling fra RUC: Stor minimering af landbrugets CO2-udledning på vej
CO2-udledningen kan nedbringes med millioner af ton, hvis “bare” teknologien biomasse-pyrolyse bliver rullet ud i stor nok skala – og samtidig hurtigt nok. Et nyt forskningsprojekt skal skabe grundlaget for en biomasse-pyrolyse sektor i Danmark.
Seneste artikler:

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.

Søren Tscherning vinder pris som grøn ejerleder
PwC, Nykredit og Dansk Erhverv har kåret Søren Tscherning til vinderen af Årets Regionale Temapris i Hovedstaden ved Årets Ejerleder 2023.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
