Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

FLSmidth: Bæredygtigheds-dagsordenen går ikke væk

Den entydige melding fra FLSmidths kunder er, at bæredygtighed ikke mister betydning.

Foto: FLSmidth

Selvom coronapandemien stadig ikke er under kontrol og FLSmidth forventer, at 2. kvartal bliver årets økonomisk dårligste, er bæredygtighed lige så relevant som før krisen for kunderne og for selskabet selv.

Det fortæller Flemming Voetmann, vice president i FLSmidth med ansvar for kommunikation, marketing og bæredygtighed i podcasten Millionærklubben i forbindelse med offentliggørelsen af selskabets regnskab for første kvartal.

FLSmidt leverer blandt andet produkter og services til mine- og cementindustrien, og selvom særligt væksten for store projekter for sidstnævnte er stilnet af, er bæredygtighed ikke desto mindre blevet et vilkår for begge områder.

Interessen for både FLSmidths digitale løsninger, men også for bæredygtighed er derfor intakt.

– Vores kunder har et stort incitament til at spare på energi og CO2-udledninger, siger Flemming Voetmann til Millionærklubben. Cementfabrikkerne er nemlig mange steder underlagt CO2-afgifter, tilføjer han.

Der er underliggende ting som bæredygtighed og digitalisering, de kører sådan set uændret

FLSmidths eget fokus i coronatiden har primært været på medarbejdernes sikkerhed og på at varerne når frem til kunderne, fortæller Flemming Voetmann.

– Men der er underliggende ting som bæredygtighed og digitalisering, de kører sådan set uændret. Vi hører også entydigt fra alle vores kunder i verden, at den dagsorden ikke kommer til at gå væk. En masse ting bliver forsinket, det er logisk, men de underliggende tendenser bliver ikke ændret af det her, siger Flemming Voetmann til Millionærklubben med henvisning til, at coronapandemien i udgangspunktet er en sundhedskrise og ikke en krise, som grundlæggende udfordrer de økonomiske omstændigheder, der var gældende før krisen.

Fortsat fokus på reduktion af vand og vandspild i minedriften
Når det gælder minerne, er det især vandforbruget, der er forbundet med at udvinde mineraler, som FLSmidths kunder har fokus på at nedbringe. Det skyldes dog ikke krav fra myndighederne, men fra blandt andet bankerne.

– De store finansielle institutioner arbejder på retningslinjer for, hvordan miner skal operere blandt andet i forhold til vandforbrug. Det er ret interessant, at det ikke er myndighederne, men de finansielle institutioner, som beder mineselskaberne om at overholde de regler, og det vil være til vores forden, for den teknologi har vi sådan set klar, siger Flemming Voetmann til Millionærklubben.

I november 2019 lancerede FLSmidth bæredygtighedsstrategien ‘MissionZero‘, som har til formål at hjælpe kunderne inden for nogle af de mest CO2-tunge industrier i verden, såsom cement, med at blive emissionsneutrale i 2030. Strategien har desuden til formål at udvikle en minedrift uden vandspild.

FLSmidth vurderer, at virksomheden kan reducere CO2-udledningerne per kilo cement med cirka 70 pct. i 2030 ved hjælp af eksisterende teknologier, innovationsprojekter og R&D (forskning og udvikling). Det skal blandt andet lykkes ved at arbejde med nye typer af cement og at give ejerne af cementfabrikkerne mulighed for at benytte alternativer til fossile brændsler såsom waste-to-energy-løsninger.

Stort potentiale i selv små CO2-reduktioner 
En af de store udfordringer for at reducere CO2-udledningerne ved cementproduktion, er de gældende standarder for, hvor stærk cementen skal være. Det gør det svært at anvende alternative råmaterialer, som ellers er nøglen til at reducere cementindustriens miljøaftryk, siger FLSmidths CEO Thomas Schulz i et interview med International Cement Review, som kan læses på FLSmidths hjemmeside.

– For at sætte det i perspektiv; hvis vi kunne reducere CO2-udledningerne fra cementproduktion med bare et procentpoint, ville det svare til at fjerne de fossile brændsler, som hvert år bliver brugt til at levere elektricitet til 258 millioner husstande eller at erstatte de fossile brændsler med 19.000 vindmøller, siger Thomas Schulz i interviewet.

Løsningerne på at nå de resterende 30 pct. af udlednings-reduktionerne eksisterer ikke i dag. Derfor søger FLSmidth partnerskaber med andre virksomheder og leverandører for at skabe fælles løsninger, fremgår det af en pressemeddelelse om strategien.

Selvom FLSmidth på linje med andre virksomheder har suspenderet forventningerne til resten af året, som følge af den uforudsigelige situation med coronakrisen, forventer Flemming Voetmann, at selskabet efter et godt første kvartal med “rekordhøj ordreindgang og omsætning”, bliver hårdt ramt i 2. kvartal. 3. kvartal forventes at gå bedre, mens der er mulighed for en normalisering i 4. kvartal, siger Flemming Voetmann til Millionærklubben.

Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain

I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.