Finansudvalget nedsatte i slutningen af 2018 en parlamentarisk arbejdsgruppe, som bl.a. har til formål at sikre fremdrift i forhold til opfyldelse af FN’s verdensmål i Danmark.
22. februar afholdt den sin første høring på Christiansborg i en propfyldt sal.
Her er et udvalg af de vigtigste pointer fra høringen med relevans for virksomheder med et tidsstempel, så de kan høres ved at streame høringen her.
Finansminister ærgrer sig over, at screening af lovforslag op mod Verdensmål ikke er på plads
Regeringen halter bagud med målsætningen om at screene nye lovforslag op mod Verdensmålene. Et samråd tidligere på måneden fik ikke afklaret den sag. Men Finansminister Kristian Jensen (V) bekræftede, at målet er, at når lovforslag kommer i høring skal de også vurderes på verdensmålsforhold. Men det er komplekst på grund af måden de hænger sammen på, lød det fra ministeren, som tilføjede: “Men vi skal i gang med at få erfaringer med screening op mod verdensmålene. Vi har ikke tid til at vente.”
Tid: 00.30.00
Danmarks statistik: Verdensmåls-dataplatform skal også måle effekten af danske virksomheders produkter
Danmarks Statistik var repræsenteret af Niels Ploug, afdelingsdirektør for Personstatistik. Danmarks Statistik står bag en Verdensmåls-dataplatform, som skal give et overblik over, hvor langt bl.a. virksomheder og kommuner er med Verdensmålene.
Den skal også på sigt måle, hvilken betydning har de produkter danske virksomheder producerer for Verdensmålene. Se platformen her.
Tid: 00.42.00
Global Compact: Tag udgangspunkt i din virksomheds negative impact
Global Compact Network Denmark har spurgt medlemsvirksomhederne om, hvad deres største udfordringer i forhold til afrapportering om Verdensmålene er. De svarer, at det drejer sig om utilstrækkelige interne processer, om man kan blive ved med at måle på de samme parametre, eller om de skal ændres over tid, mangel på standarder og mangel på ressourcer. Tilsammen gør de faktorer det svært for virksomhederne at rapportere på Verdensmålene, sagde direktør i Global Compact Network Denmark Sara Krüger Falk.
Hun kom med det konkrete råd til virksomheder, som vil begynde at rapportere, at de skal starte med at se på deres negative impact. Virksomheder som Mærsk, Ørsted og Carlsberg har sat sig ambitiøse mål netop på områder, der berører kerneforretningen og som gør ondt i form af CO2-udledningen og vand.
FN’s Global Compact fokuserer bl.a. på hvordan man kan inspirere virksomheder til at arbejde med Verdensmålene, og hvordan virksomheder kan rapportere på fremdrift i relation til Verdensmålene. Den danske afdeling med direktør Sara Krüger Falk har eksisteret et år.
Tid: 03.06
Dansk Industri: Verdensmålene har ramt et CEO-niveau
Thomas Bustrup, Direktør i Dansk Industri, sagde, at DI’s High Level Advisory Board om SDG’erne samler CEO’s fra nogle af landets største virksomheder. På det seneste tre timer lange møde, var det spørgsmålet om, hvordan man måler på Verdensmålene, som var på dagsordenen.
Det siger noget om topchefernes engagement i dagsordenen om Verdensmålene, at de bruger så lang tid på det spørgsmål, fremhævede Thomas Bustrup. Virksomhederne bruger i stigende grad Verdensmålene som et værktøj til at komme blive mere bæredygtige. Når det gælder at skabe en god forretning og samtidig bidrage til den bæredygtige udvikling, er Verdensmålene den bedste platform, konkluderede han.
Læs DI’s nye rapport om danske virksomheder og bæredygtighed her.
Tid: 03.20
Dansk Erhverv: De store virksomheder kan godt selv
Dansk Erhvervs underdirektør Stine Pilegaard Jespersen pointerede, at de store eksportvirksomheder har ressourcerne til at arbejde med Verdensmålene. Men der er en blind vinkel i forhold til import-virksomhederne på grund af det store fokus på eksporten. Læs mere om Dansk Erhvervs pointer og nye undersøgelse i vores interview med CSR-chef Malene Thiele.
Tid: 03.30
Forsiden lige nu:

GTS-institutterne sætter turbo på erhvervslivets innovation og grønne produkter
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til den grønne omstilling.

Livsstilsprogrammer på tv er mere sorte end grønne
Mad-, bolig- og rejseprogrammer understøtter en traditionel og klimabelastende livsstil og afspejler drømmen om, at vi kan købe os lykkelige.

Verdensmål 7: Vi skal bruge vores energi mere effektivt, hvis vi skal sikre bæredygtig energi til alle
Bliver energisystemet klar til al den grønne strøm? Bør overskudsvarme egentlig ikke være i overskud? Og hvor bliver den politiske handling af? Danfoss kaster lys over, hvad der skal til for at opfylde FN’s Verdensmål 7.
Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
