Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Kun 21 pct. af globale CEOs tror på virksomhedernes effekt i forhold til Verdensmålene

Den skepsis virksomheders samfundsansvar kan mødes med, afspejles af globale ledere.

Selvom det kan virke som om, Verdensmålenes farver er her, der og allevegne i virksomhederne, er der stadig lang vej igen, før de reelt fører til handling.

Det viser den største globale undersøgelse om corporate sustainability fra FN’s Global Compact og Accenture med den sigende titel ‘The Decade to Deliver: A Call to Business Action’.

I undersøgelsen siger de adm. direktører selv, at virksomheders bidrag til Verdensmålene ikke er on track.

Kun 21 procent af dem mener, at virksomheder har en afgørende rolle for at bidrage til Verdensmålene. Og kun 48 procent har integreret sustainability i deres forretning, hedder det i en pressemeddelelse.

Selvom Verdensmålene i disse dage kan fejre fire år siden vedtagelsen, peges der i pressemeddelelsen på, at intet mindre end socioøkonomiske, geopolitiske og teknologiske usikkerheder har distraheret de adm. direktører fra deres sustainability-indsatser.

Hvis der kun kan ske fremskridt i forhold til verdensmålene, når verden er stabil, ser det sort ud.

– Med mindre end 4.000 dage til 2030-målet, er virksomhedsledere ikke tilfredse med de nuværende fremskridt og kalder på, at deres sektorer og kollegaer forvandler engagement til handling, siger Lise Kingo, CEO og Executive Director for FN’s Global Compact i meddelelsen.

Hun udtrykker dog glæde over, at 87 virksomheder i løbet af FN’s Klimatopmøde har skrevet under på et løfte om at bidrage til, at temperaturstigningen maksimalt bliver på 1,5 grad.

Et andet markant lyspunkt er, at 99 procent af de CEOs, som indgår i undersøgelsen, siger, at sustainability er “afgørende for deres organisations fremtidige succes”. 81 procent foretager sig, ifølge dem selv, noget konkret for at fremme Verdensmålene. Og over 200 af virksomhederne har godkendt ‘science based targets’, såsom at holde temperaturstigningen under 1,5 grad. Et lige så stort antal har forpligtet sig til nul-udledning af CO2 i 2050.

De største barrierer for at kaste sig mere helhjertet ind i arbejdet for at støtte verdensmålene er ifølge 28 procent af direktørerne, at der mangler efterspørgsel i markedet, 55 procent siger, at de er i en svær afvejning mellem presset for at være omkostningseffektiv og på den anden side at skulle investere i langsigtede løsninger. 44 procent mener dog, at nul-udledning er i sigte for dem i løbet af de kommende ti år.

Hvis udfordringerne for de globale CEOs kan virke lidt overvældende, er der ikke noget at sige til det. For på trods af at fald i børnedødeligheden, er status på fremskridtene for de fleste af verdensmålene, at de er langsomme eller ligefrem negative. 700 mio. mennesker lever stadig i ekstrem fattigdom, over 170 mio. mennesker står uden jobog mere end 70 mio. mennesker er på flugt. Dertil kommer at hungersnød, ekstremt klima og vandmangel stadig kendetegner mange liv rundt om på jorden, ifølge meddelelsen.

Undersøgelsen er den mest omfattende på området og involverer 1.000 CEOs fra mange af verdens førende organisationer koblet sammen med FN’s Global Compact Progress Report 2019, som undersøgte 1.600 virksomheder fra over 100 lande, ifølge meddelelsen.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.