Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

European Energy sælger solparker for milliarder

Energivirksomheden får sit største frasalg. Italienske Energia opkøber to solparker.

Foto: ZU_09/iStock

European Energy sælger to italienske solcelleparker til virksomheder Iren Energia. Prisen bliver 1,24 milliarder danske kroner.

Det oplyser European Energy, der venter, at handlen lukker i løbet af første kvartal af 2022.

– Det er vores største salg til dato af en enkel solpark, lyder det fra European Energy på Twitter.

Læs også: Milliard-indsprøjtning til danske solcelle-parker

Salget involverer en solpark på 18,5 MW i Palo og Troia Solar Park nær Foggia, der med 275.000 solpanelmoduler er den største solcellepark, der nogensinde er bygget i Italien. Parken dækker 1.500.000 kvadratmeter, hvilket svarer til 200 fodboldbaner. Her er kapaciteten på 103 MW.

– Salget af Troia Solar Park – den største solpark, vi hidtil har bygget – cementerer den stærke præstation, som vores virksomhed har haft i Italien de seneste år, siger Knud Erik Andersen, administrerende direktør for European Energy i en pressemeddelelse.

– Vi ser med dette salg, at efterspørgslen er stor efter mere vedvarende energi. Vi kommer fremover stadigvæk til at være på forkant med grønne investeringer i både Italien og resten af verden for at fremskynde den grønne omstilling, fortsætter han.

Udover salget af Troia og Palo har Iren Energia og European Energy også indgået en strategisk aftale om udviklingspipelinen for European Energy, oplyser European Energy.

Forsiden lige nu:

Et kilo status på verdensmålene, tak

Steen Hildebrandt har føjet endnu en bog til sit imponerende forfatterværk. Bogen gør status over verdensmålenes udvikling i Danmark, nu hvor vi er halvvejs mod 2030. Desværre er vi ikke halvvejs i mål, men vi kan nå i mål, hvis vi er villige til at tage verdensmålene seriøst.

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.