Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

ESG-data skal læses med professionel skepsis

CSRD er et fornuftigt skridt fremad, men når vi kommer langt ud i værdikæderne vil der være stor usikkerhed om data, påpeger direktør i Bestyrelsesforeningen, Bente Overgaard.

Med CSRD bliver der sat krav til ESG-rapporteringen, men især når man er langt ude i værdikæden er der stadig usikkerhed om data. Foto: iStock/Supatman

-Som udgangspunkt vil jeg ikke tro på, at alle tal i en bæredygtighedsrapport er korrekte. Ikke fordi nogen ønsker at snyde, men ikke-finansielle data er et umodent område.

Der blev stille hos de fremmødte til årsmødet i revisorernes brancheforening, da Bente Overgaard med den åbningsreplik fik salen til at lytte efter.

Med EU-reglerne for bæredygtighedsrapportering, CSRD, kommer der også krav om tredjeparts validering af bæredygtighedsrapporter og tal for de største og større selskaber. Så bemærkningen om, at man ikke kan tro på tallene, var lidt en mental mavepuster til tilhørerne i en branche, hvor der normalt er mere end normal sirlig orden i penalhuset - både bogstaveligt og billedlig talt.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: