Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

“ESG-data har fremtrædende plads på World Economic Forum”

Erhvervslivet skal være med til at sikre en bæredygtig samfundsudvikling.

Foto: Evangeline Shaw på Unsplash

– De såkaldte ESG-data – har haft en fremtrædende plads på dette års topmøde i World Economic Forum. Fra at være for de særligt indviede og interesserede er disse ikke-finansielle informationer blevet pejlemærker for mange beslutningstagere.

Sådan skriver Charlotte Jepsen, adm. direktør for FSR – danske revisorer i en kommentar. Hun har fulgt det årlige topmøde, som normalt samler verdenseliten i Davos, men grundet coronapandemien er foregået digitalt denne uge.

Agendaen spænder over syv temaer, og med overskrifter som ‘Hvordan man redder planeten‘ , er WEF som vanligt ikke tilbageholdende med at tage munden for fuld.

Som optakt til mødet, har analysevirksomheden Edelman udgivet sit ‘Tillidsbarometer‘, som hvert år tager temperaturen på den globale tillid til henholdsvis erhvervslivet, regeringer, NGO’er og medier.

Årets analyse viser, at erhvervslivet er den mest institution, blandt de fire der måles, som scorer højest på tillid. Erhvervslivet anses samtidig, som den eneste af de fire institutioner, for at være både etisk og kompetent. I alt forventer 86 pct. af respondenterne i undersøgelsen, at topledere blander sig i samfundsdebatten med løsninger på diverse samfundsudfordringer.

Det stiller høje krav til erhvervslivet, mener Charlotte Jepsen.

– Et af de centrale resultater er, at erhvervslivet er den institution, der nyder størst tillid blandt befolkningerne. Samtidig er der en generel forventning om, at virksomhedernes topledere tager ansvar og sætter sig i spidsen for at løse vigtige samfundsproblemer som for eksempel klimakrisen, corona-pandemien og ulighed, blot for at nævne de vigtigste, skriver Charlotte Jepsen og fortsætter:

– Med den høje tillid og forventninger om, at erhvervslivet er en drivende kraft i forandringen af samfundet, er det oplagt, at virksomhederne og deres organisationer griber bolden og handler aktivt for at sikre en bæredygtig og socialt ansvarlig udvikling.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.