– De såkaldte ESG-data – har haft en fremtrædende plads på dette års topmøde i World Economic Forum. Fra at være for de særligt indviede og interesserede er disse ikke-finansielle informationer blevet pejlemærker for mange beslutningstagere.
Sådan skriver Charlotte Jepsen, adm. direktør for FSR – danske revisorer i en kommentar. Hun har fulgt det årlige topmøde, som normalt samler verdenseliten i Davos, men grundet coronapandemien er foregået digitalt denne uge.
Agendaen spænder over syv temaer, og med overskrifter som ‘Hvordan man redder planeten‘ , er WEF som vanligt ikke tilbageholdende med at tage munden for fuld.
Som optakt til mødet, har analysevirksomheden Edelman udgivet sit ‘Tillidsbarometer‘, som hvert år tager temperaturen på den globale tillid til henholdsvis erhvervslivet, regeringer, NGO’er og medier.
Årets analyse viser, at erhvervslivet er den mest institution, blandt de fire der måles, som scorer højest på tillid. Erhvervslivet anses samtidig, som den eneste af de fire institutioner, for at være både etisk og kompetent. I alt forventer 86 pct. af respondenterne i undersøgelsen, at topledere blander sig i samfundsdebatten med løsninger på diverse samfundsudfordringer.
Det stiller høje krav til erhvervslivet, mener Charlotte Jepsen.
– Et af de centrale resultater er, at erhvervslivet er den institution, der nyder størst tillid blandt befolkningerne. Samtidig er der en generel forventning om, at virksomhedernes topledere tager ansvar og sætter sig i spidsen for at løse vigtige samfundsproblemer som for eksempel klimakrisen, corona-pandemien og ulighed, blot for at nævne de vigtigste, skriver Charlotte Jepsen og fortsætter:
– Med den høje tillid og forventninger om, at erhvervslivet er en drivende kraft i forandringen af samfundet, er det oplagt, at virksomhederne og deres organisationer griber bolden og handler aktivt for at sikre en bæredygtig og socialt ansvarlig udvikling.
Forsiden lige nu:

Politiken dropper grøn status og skruer ned på ambition som Danmarks førende klimaavis
Efter kritik af deres hjemmestrikkede grønne status har avisen helt droppet af fortælle om deres klimabelastning. Nu kan man alene se tal fra JP/Politiken-koncernen.

Genbrugssucces: Københavnerprojekt sikrer mod fremtidens skybrud
Vi mangler løsninger på hyppigere skybrud og kraftigt vejr. Projektet Fremtidens Gårdhave har et bud, der tager højde for både den intensiverende regn og samtidig er designet med bæredygtighed i ligningen.

Millionbevilling fra RUC: Stor minimering af landbrugets CO2-udledning på vej
CO2-udledningen kan nedbringes med millioner af ton, hvis “bare” teknologien biomasse-pyrolyse bliver rullet ud i stor nok skala – og samtidig hurtigt nok. Et nyt forskningsprojekt skal skabe grundlaget for en biomasse-pyrolyse sektor i Danmark.
Seneste artikler:

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.

Søren Tscherning vinder pris som grøn ejerleder
PwC, Nykredit og Dansk Erhverv har kåret Søren Tscherning til vinderen af Årets Regionale Temapris i Hovedstaden ved Årets Ejerleder 2023.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
