Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Politikere vil stramme båndene om klima-rapportering

Erhvervsminister Simon Kollerup varslede for over et år siden en opstramning.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S). Foto: Keld Navntoft

Standardiseret CO2-rapportering og digitale indberetninger af ESG-nøgletal. Sådan lyder nogle af de forslag Erhvervsstyrelsen har samlet til, hvordan virksomhedernes rapporter om samfundsansvar skaber mere værdi til stakeholderne og bliver mere sammenlignelige.

Det skete som led i en offentlig høringsproces om selvsamme emne, som erhvervsministeren skød i gang på CSR Dagen 2019.

De bestræbelser får nu politisk opbakning fra Venstre og Enhedslisten, skriver Finans.dk.

Politikernes interesse for sagen halter dog noget efter en række brancheforeninger, investorer og CSR-eksperter, som længe har ønsket sig mere transparens og en ensartet CO2-rapportering, som inkluderer scope 3, leverandørkæden.

– Det synes vi kunne være interessant at sætte mere fokus på. For en virksomhed som H&M kommer det største aftryk jo ikke fra butikkerne, men fra selve produktionen af tøjet, når det gælder alt fra vand til CO2-udledninger, sagde Anne-Louise Thon, medstifter og partner i SDG Invest i den forbindelse til Sustain Report.

Den nye melding fra Venstre og Enhedslisten bliver modtaget med glæde af Charlotte Jepsen, adm. direktør for FSR – danske revisorer.

– Et flertal blandt Folketingets partier har tilkendegivet, at man er parat til at udvide kravene til virksomhedernes klimaregnskaber. Det vil være et afgørende politisk tiltag, hvis vi skal have ændret adfærden i en mere klimavenlig retning og ultimativt nå målet om 70 procent reduktion i 2030, skriver hun i en kommentar.

Hvis såvel investorer som andre stakeholdere skal kunne “stemme med fødderne” og lægge deres penge i de virksomheder, som er længst fremme i forhold til fx CO2-reduktion, kræver det, at de ved, hvilke virksomheder der er” klimadukse, og hvor der er slendrian”, mener Charlotte Jepsen, som har et konkret bud på, hvordan CO2 skal måles.

– Vi foreslår Green House Gas Protokollen, fordi den er internationalt anerkendt og bredt anvendt af nogle af de største virksomheder i verden, fortsætter hun om målingen, som især er velegnet til udledninger i scope 1 og 2.

Og netop en fælles standard, når det gælder klimarapporteringen, har Simon Kollerup længe haft et ønske. Det skyldes blandt andet ønsket om, at virksomhederne kommer til at bidrage til klimamålet om 70 pct. reduktion af drivhusgasser i 2030.

– Der er ingen tvivl om, at dansk erhvervsliv kommer til at spille en afgørende rolle for, at vi når vores klimamål. Det er derfor oplagt, at vi ser nærmere på CSR-rapporteringen, for at se om vi kan dreje på nogle håndtag her, som kan sætte yderligere skub i udviklingen med flere bæredygtige aktiviteter og investeringer, sagde han om emnet til Sustain Report.

 

Forsiden lige nu:

Hostel halverer klimaaftryk

Tre ud af fire gæster på vandrehjem lægger vægt på bæredygtighedstiltag. Mens a&o Hostels har halveret klimaaftrykket, sparer Danhostel på papiret.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.