Standardiseret CO2-rapportering og digitale indberetninger af ESG-nøgletal. Sådan lyder nogle af de forslag Erhvervsstyrelsen har samlet til, hvordan virksomhedernes rapporter om samfundsansvar skaber mere værdi til stakeholderne og bliver mere sammenlignelige.
Det skete som led i en offentlig høringsproces om selvsamme emne, som erhvervsministeren skød i gang på CSR Dagen 2019.
De bestræbelser får nu politisk opbakning fra Venstre og Enhedslisten, skriver Finans.dk.
Politikernes interesse for sagen halter dog noget efter en række brancheforeninger, investorer og CSR-eksperter, som længe har ønsket sig mere transparens og en ensartet CO2-rapportering, som inkluderer scope 3, leverandørkæden.
– Det synes vi kunne være interessant at sætte mere fokus på. For en virksomhed som H&M kommer det største aftryk jo ikke fra butikkerne, men fra selve produktionen af tøjet, når det gælder alt fra vand til CO2-udledninger, sagde Anne-Louise Thon, medstifter og partner i SDG Invest i den forbindelse til Sustain Report.
Den nye melding fra Venstre og Enhedslisten bliver modtaget med glæde af Charlotte Jepsen, adm. direktør for FSR – danske revisorer.
– Et flertal blandt Folketingets partier har tilkendegivet, at man er parat til at udvide kravene til virksomhedernes klimaregnskaber. Det vil være et afgørende politisk tiltag, hvis vi skal have ændret adfærden i en mere klimavenlig retning og ultimativt nå målet om 70 procent reduktion i 2030, skriver hun i en kommentar.
Hvis såvel investorer som andre stakeholdere skal kunne “stemme med fødderne” og lægge deres penge i de virksomheder, som er længst fremme i forhold til fx CO2-reduktion, kræver det, at de ved, hvilke virksomheder der er” klimadukse, og hvor der er slendrian”, mener Charlotte Jepsen, som har et konkret bud på, hvordan CO2 skal måles.
– Vi foreslår Green House Gas Protokollen, fordi den er internationalt anerkendt og bredt anvendt af nogle af de største virksomheder i verden, fortsætter hun om målingen, som især er velegnet til udledninger i scope 1 og 2.
Og netop en fælles standard, når det gælder klimarapporteringen, har Simon Kollerup længe haft et ønske. Det skyldes blandt andet ønsket om, at virksomhederne kommer til at bidrage til klimamålet om 70 pct. reduktion af drivhusgasser i 2030.
– Der er ingen tvivl om, at dansk erhvervsliv kommer til at spille en afgørende rolle for, at vi når vores klimamål. Det er derfor oplagt, at vi ser nærmere på CSR-rapporteringen, for at se om vi kan dreje på nogle håndtag her, som kan sætte yderligere skub i udviklingen med flere bæredygtige aktiviteter og investeringer, sagde han om emnet til Sustain Report.
Forsiden lige nu:

Realdania skyder godt en milliard i missionsrettede investeringer
Finans- og filantropiadelingerne fletter fingre i Realdania, som er halvvejs inde i prøveperioden på deres snævre impact investeringer. Det er ikke et spørgsmål om pengepuljen, men de rette investeringsmuligheder.

AkademikerPension skubbede Toyota i en mere bæredygtig retning
PODCAST. AkademikerPension har både frasolgt aktier i nogle virksomheder og udvist aktivt ejerskab. Investeringsdirektør Anders Schelde er gæst hos Steffen Max Høg i Bæredygtig Business.

Hostel halverer klimaaftryk
Tre ud af fire gæster på vandrehjem lægger vægt på bæredygtighedstiltag. Mens a&o Hostels har halveret klimaaftrykket, sparer Danhostel på papiret.
Seneste artikler:

Henrik Frandsen overtager ordførerskab for klima-, energi og forsyning
Moderaterne udvider klimaområdet med et nyt klimaordførerskab med fokus på global klimapolitik.

Fond ansætter ny frontfigur til at lede investeringer i fremtidens fødevarer
Danmarks Eksport- og Investeringsfond ansætter ny direktør til at lede fondens arbejde med udvikling af klima- og miljørigtige fødevarer.

Virksomheder i fødevarebranchen har nu udsigt til 58 mio. kr. i tilskud til plantebaseret fødevareproduktion
Fra den 31. maj har Fonden for Plantebaserede Fødevarer sat 58. mio. kr. på højkant til virksomheder, der arbejder med plantebaserede fødevarer.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
