Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Dunsire: Er hvide mænd de eneste, der ved, hvad der er rigtigt at gøre i denne verden? 

Lundbeck har fået flere kvindelige bestyrelsesmedlemmer efter at det blev et fokusområde.

Deborah Dunsire
Deborah Dunsire er adm. direktør for Lundbeck. Foto: Lundbeck

Lundbecks adm. direktør Deborah Dunsire går ikke nødvendigvis ind for kønskvoter, når det gælder bestyrelser, men der bør være målsætninger, siger hun til Børsen Pro:

– Hvis man ikke italesætter det, fastholder man blot status quo. Og i de fleste lande betyder det i større eller mindre udstrækning, at ledelsen udgøres af hvide mænd. Medmindre vi begynder at spørge os selv: Er det virkelig rigtigt, at de eneste mennesker, der ved, hvad der er rigtigt at gøre i denne verden, er hvide mænd? Er det virkelig sandheden?

Selv har Lundbeck to kvindelige bestyrelsesmedlemmer ud af i alt ni.

Det er tunge investorer som BlackRock, verdens største kapitalforvalter, og flere institutionelle investorer, som PensionDanmark helt på linje med, ifølge Børsen Pro.

Det kunne eksempelvis ske ved at gå sammen om et fælles kodeks, som pensionsselskaberne tidligere har gjort, når det gælder emner som klima og ansvarlig skat, fortæller Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark.

En mere ligelig kønsfordeling, og diversitet i det hele taget, er nemlig en god forretning for virksomhederne selv såvel som for investorer. Det viser flere undersøgelser fra blandt andet McKinsey.

Der er dog stadig lang vej igen i Danmark. I C25-selskaberne har kun to selskaber en kvindelig bestyrelsesformand. To selskaber har desuden en kvindelig topchef, ifølge Børsen Pro.

Selv når bestyrelsen består af flere kvinder, er arbejdet dog ikke gjort, ifølge Lone Jager Lindquist, som er professionelt bestyrelsesmedlem og formand for foreningen Bestyrelseskvinder. I sin liste af gode råd til, hvordan man får kv20indelige bestyrelsesmedlemmer og introducerer dem til arbejdet, fortsætter hun:

– Det allervigtigste er at lade det nye (kvindelige) bestyrelsesmedlem få taletid på møderne, for ellers kan man jo lige så godt lade være.

19 nordiske topchefer, inklusiv PensionDanmarks, underskrev sidste år et CEO Pledge om at arbejde for diversitet og inklusion i regi af The Diversity Council. Det skal sikre mere kønsdiversitet på ledergangene, mere inkluderende arbejdspladser samt lige muligheder for alle talenter.

Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain

I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.