Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Navne

Drop nu alt det hype om bæredygtighedsledelse

Arbejdet med bæredygtighed skal være forankret i lovgivning og anerkendte standarder. Alt for ofte ansætter man managers med helt uklare mandater, så ender det i aktivisme, som mest er vinduespynt, mener Thue Birk Svenningsen.

Thue Birk Svenningsen er grundlægger af virksomheden Sustainable Business Solutions. PR-foto.

Selv om sommeren har været lidt sen i optrækket, har Thue Birk Svenningsen fået nok af varm luft. I hvert fald i overført betydning. Som direktør og ejer af konsulentvirksomheden Sustainable Business Solutions har han arbejdet med bæredygtighed i årevis. På intet tidspunkt har der været så meget hype om ESG og bæredygtighed som i dag, men alt for ofte rammer det helt skævt, mener han.

-Tag bare jobannoncerne. Det vælter med jobopslag på bæredygtighedsspecialister, ESG-managers og meget andet. Typisk skal du have en bred faglighed, hvor du ved alt om både klima, EU-regulering og de nyeste rapporteringsstandarder. Du skal kunne kommunikere op og ned og til siden, både internt og eksternt. Du skal udvikle og implementere strategien. Og så er det i øvrigt typisk en medarbejder, som har ganske få års erfaring, man leder efter, lyder den forkortede version på Thue Birk Svenningsens sammenfatning af diverse jobannoncer.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: