Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Det er ikke gratis at blande sig i klimadebatten, men der er blevet plads til større armbevægelser

Klimakrisen er gået fra at være en politisk kampplads til at være en bredt anerkendt sandhed. Selvom det ikke er uden omkostninger at engagere sig i den offentlige arena, har udviklingen udvidet klimaforskeres handlingsrum, lyder det fra en række forskere.

Billedet her er fra 'march for science' i Melbourne, Australien. Foto: John Englart/Flickr

I den mail, hvor Mads Ejsing indvilliger i et interview om at være engageret i den offentlige samtale, slår han fast, at det kommer med nogle overvejelser, der “ærligt talt fylder en del, når man er ung forsker og arbejder på klimaområdet.”

Det uddyber han over telefonen.

-Først og fremmest er vi oftest ikke fastansatte. Jeg er selv prekært ansat med en stilling, der løber ud i 2025, lyder det fra Mads Ejsing, der er forsker i demokrati og klimapolitik ved KU, og uddyber:

-I sådan en situation giver det jo størst personlig værdi at bruge tid på det, der gavner karrieren, og det gør det at engagere sig i og forsøge at skubbe til den offentlige samtale på klimaområdet ikke.

Jeg savner en generel forståelse for, at vi forsker ud fra et ønske om at skabe et bedre samfund.

Mads Ejsing, postdoc, KU

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: