Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Der drysses i stigende grad milliarder ud over den grønne forskning – og en hel del lander i landbruget

I perioden 2020-2022 blev der uddelt knap 15 mia. kroner til grønne forsknings- og innovationsprojekter, hvoraf den største portion gik til omstillingen af landbruget. Ifølge professor med fokus på den grønne omstilling er fødevareproduktionen et klart eksempel på, hvor bredt et forskningsbehov vi står med

Landbruget udleder stadig for meget drivhusgas, og det kræver mere forskning, hvis det skal nedbringes.

Det er ikke alle, der lige så hårdnakket som landets politikere deler tiltroen til den såkaldte hockeystav. Altså betegnelsen for den løsningsmodel, hvor størstedelen af Danmarks CO2-besparelser skal findes ved at investere i nye teknologier ud fra forventningen om, at det muliggør store CO2-reduceringer i slutningen af dette årti.

Ikke desto mindre vil det kræve store ressourcer dedikeret til forskning og innovativ teknologi, hvis vi skal komme i mål med de ambitiøse mål for reduktion af drivhusgasudledninger og beskyttelse af natur og miljø.

Ifølge en ny kortlægning fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen løb de samlede investeringer i grønne forsknings- og innovationsprojekter op i 15 mia. kr. i perioden 2020-2022.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: