Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Dell Technologies er på vej med bredere klimastrategi

Dell Technologies vil i 2030 bl.a. reducere CO2-aftrykket med 50 pct. i scope 1 og 2.

Dell Technologiess største udfordring er ikke CO2-aftryk, men cirkularitet, fortæller Louise Koch.

– Vi er nu i gang med at lave en bredere klimastrategi og holder godt øje med, hvad der sker på det felt rundt omkring i verden, siger Louise Koch, som er Corporate Sustainability Director for International Region i Dell Technologies, som tæller alle virksomhedens 170 markeder med undtagelse af USA og Canada.

Med virksomhedens 2030-plan er der i forvejen sat nye mål om at reducere virksomhedens CO2-udledning med 50 pct., at omstille til fornybar energi samt et nyt mål om at reducere emissioner hos leverandørerne.

Pt. forfølger Dell Technologies stadig et af sine 2020-mål på klima, som blev sat i 2012 i samarbejde med organisationen Science Based Targets Initiativ.

– Det handler om at øge energieffektiviteten af vores produkter. Den er nu forbedret med 69,9 procent siden 2012, og det betyder jo, at vores kunder sparer en masse energi, når de bruger vores produkter.

FAKTA
I november 2019 offentliggjorde Dell Technologies en ny 2030-plan med fire overordnede områder (inden for bæredygtighed, diversitet og i nklusion, velgørenhed og social innovation, samt etik og privacy) og i alt 22 mål.

I juli udkom en rapport om hvilke baselines og KPI’er, virksomheden vil måle sin fremgang på.

En virksomhed som Microsoft har lovet at suge al den CO2 ud af atmosfæren, som virksomheden har genereret i løbet af sin levetid. Føler I jer pustet i nakken af klimaplaner som den? 

– Det er et flot bæredygtighedsmål, Microsoft har sat sig, og vi synes, det er fantastisk med et race to the top. Det skaber et markedstræk på eksempelvis nye teknologier, der kan indfange og lagre CO2. Som software- og cloudvirksomhed er CO2 en central udfordring for Microsoft, så jeg kan godt forstå, at de har det fokus, siger Louise Koch.

Strømforbruget på de pc’er Dell Technologies producerer, er dog efterhånden så lavt, at den største udfordring ligger i selve produktionen af produkterne, fortæller Louise Koch.

– Ser man på analyser af CO2-aftrykket af en bærbar computer, kommer cirka 80 pct. af aftrykket fra produktionen, og 15-18 pct. ligger i brugsfasen. Det skyldes, at energieffektiviteten er forbedret så meget, at computernes strømforbrug er kraftigt reduceret. Så det er i produktionsfasen, at aftrykket nu skal reduceres.

Dell Technologies vil i 2030 reducere CO2-aftrykket med 50 pct. i scope 1 og 2, som dækker virksomhedens egne udledninger fra kontorer, fabrikker og transport. Desuden er målet i 2030 at 75 pct. af virksomhedens energiforbrug skal dækkes af vedvarende energi, og 100 pct. i 2040.

– Det er mål som dækker vores egen baghave og er fundamentalt at have på plads. Men vores største impact er energiintensiteten af vores produkter i brug, samt hvor meget CO2 der udledes per produkt, vi producerer. Produktionsfasen skal reduceres med 60 pct. som led i vores 2030-plan, siger Louise Koch.

Den del af CO2-regnestykket finder dog sted ude hos leverandørerne, eller i scope 3.

– Derfor skal vi samarbejde med leverandørerne, så de sætter turbo på deres arbejde med at reducere CO2-udledninger, siger Louise Koch, som sidder med i arbejdsgruppen for virksomhedens klimastrategi.

For Dell Technologies er det målene inden for cirkularitet, som i første omgang har haft højeste prioritet. I 2030 har Dell Technologies sat et mål om en-til-en recycling. Det betyder, at for hvert produkt, virksomheden sælger, vil den tage et tilsvarende tilbage til genbrug eller genanvendelse.

Desuden er missionen, at 100 pct. af emballagen og 50 pct. af materialerne til pc’er og andre produkter skal bestå af genbrugte eller fornybare materialer i 2030. Kulfiber fra kasserede fly er en af de materialer, som Dell Technologies allerede benytter i produktionen.

Dell Technologies’ øgede fokus på klimamål er både et resultat af øgede forventninger fra kunder og fra investorer, fortæller Louise Koch.

– Vores kunder sætter sig i stigende grad net zero-mål, som betyder, at vi dels skal vide mere om, hvor meget CO2 vores produkter bruger, og hvordan vi kan reducere det, så vi hjælper vores kunder med at nå deres mål, siger hun.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.