– Vi er nu i gang med at lave en bredere klimastrategi og holder godt øje med, hvad der sker på det felt rundt omkring i verden, siger Louise Koch, som er Corporate Sustainability Director for International Region i Dell Technologies, som tæller alle virksomhedens 170 markeder med undtagelse af USA og Canada.
Med virksomhedens 2030-plan er der i forvejen sat nye mål om at reducere virksomhedens CO2-udledning med 50 pct., at omstille til fornybar energi samt et nyt mål om at reducere emissioner hos leverandørerne.
Pt. forfølger Dell Technologies stadig et af sine 2020-mål på klima, som blev sat i 2012 i samarbejde med organisationen Science Based Targets Initiativ.
– Det handler om at øge energieffektiviteten af vores produkter. Den er nu forbedret med 69,9 procent siden 2012, og det betyder jo, at vores kunder sparer en masse energi, når de bruger vores produkter.
I juli udkom en rapport om hvilke baselines og KPI’er, virksomheden vil måle sin fremgang på.
En virksomhed som Microsoft har lovet at suge al den CO2 ud af atmosfæren, som virksomheden har genereret i løbet af sin levetid. Føler I jer pustet i nakken af klimaplaner som den?
– Det er et flot bæredygtighedsmål, Microsoft har sat sig, og vi synes, det er fantastisk med et race to the top. Det skaber et markedstræk på eksempelvis nye teknologier, der kan indfange og lagre CO2. Som software- og cloudvirksomhed er CO2 en central udfordring for Microsoft, så jeg kan godt forstå, at de har det fokus, siger Louise Koch.
Strømforbruget på de pc’er Dell Technologies producerer, er dog efterhånden så lavt, at den største udfordring ligger i selve produktionen af produkterne, fortæller Louise Koch.
– Ser man på analyser af CO2-aftrykket af en bærbar computer, kommer cirka 80 pct. af aftrykket fra produktionen, og 15-18 pct. ligger i brugsfasen. Det skyldes, at energieffektiviteten er forbedret så meget, at computernes strømforbrug er kraftigt reduceret. Så det er i produktionsfasen, at aftrykket nu skal reduceres.
Dell Technologies vil i 2030 reducere CO2-aftrykket med 50 pct. i scope 1 og 2, som dækker virksomhedens egne udledninger fra kontorer, fabrikker og transport. Desuden er målet i 2030 at 75 pct. af virksomhedens energiforbrug skal dækkes af vedvarende energi, og 100 pct. i 2040.
– Det er mål som dækker vores egen baghave og er fundamentalt at have på plads. Men vores største impact er energiintensiteten af vores produkter i brug, samt hvor meget CO2 der udledes per produkt, vi producerer. Produktionsfasen skal reduceres med 60 pct. som led i vores 2030-plan, siger Louise Koch.
Den del af CO2-regnestykket finder dog sted ude hos leverandørerne, eller i scope 3.
– Derfor skal vi samarbejde med leverandørerne, så de sætter turbo på deres arbejde med at reducere CO2-udledninger, siger Louise Koch, som sidder med i arbejdsgruppen for virksomhedens klimastrategi.
For Dell Technologies er det målene inden for cirkularitet, som i første omgang har haft højeste prioritet. I 2030 har Dell Technologies sat et mål om en-til-en recycling. Det betyder, at for hvert produkt, virksomheden sælger, vil den tage et tilsvarende tilbage til genbrug eller genanvendelse.
Desuden er missionen, at 100 pct. af emballagen og 50 pct. af materialerne til pc’er og andre produkter skal bestå af genbrugte eller fornybare materialer i 2030. Kulfiber fra kasserede fly er en af de materialer, som Dell Technologies allerede benytter i produktionen.
Dell Technologies’ øgede fokus på klimamål er både et resultat af øgede forventninger fra kunder og fra investorer, fortæller Louise Koch.
– Vores kunder sætter sig i stigende grad net zero-mål, som betyder, at vi dels skal vide mere om, hvor meget CO2 vores produkter bruger, og hvordan vi kan reducere det, så vi hjælper vores kunder med at nå deres mål, siger hun.
Forsiden lige nu:

Politiken dropper grøn status og skruer ned på ambition som Danmarks førende klimaavis
Efter kritik af deres hjemmestrikkede grønne status har avisen helt droppet af fortælle om deres klimabelastning. Nu kan man alene se tal fra JP/Politiken-koncernen.

Genbrugssucces: Københavnerprojekt sikrer mod fremtidens skybrud
Vi mangler løsninger på hyppigere skybrud og kraftigt vejr. Projektet Fremtidens Gårdhave har et bud, der tager højde for både den intensiverende regn og samtidig er designet med bæredygtighed i ligningen.

Millionbevilling fra RUC: Stor minimering af landbrugets CO2-udledning på vej
CO2-udledningen kan nedbringes med millioner af ton, hvis “bare” teknologien biomasse-pyrolyse bliver rullet ud i stor nok skala – og samtidig hurtigt nok. Et nyt forskningsprojekt skal skabe grundlaget for en biomasse-pyrolyse sektor i Danmark.
Seneste artikler:

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.

Søren Tscherning vinder pris som grøn ejerleder
PwC, Nykredit og Dansk Erhverv har kåret Søren Tscherning til vinderen af Årets Regionale Temapris i Hovedstaden ved Årets Ejerleder 2023.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
