Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Danskernes genbrugsiver er opadgående

PODCAST. Det signalerer både klimabevidsthed og overskud at bruge tid på at købe eller sælge brugte ting. Lyt med når Steffen Max Høgh i podcasten Bæredygtig Business dykker ned i detaljerne i danskernes genbrugsvaner med Julie Schoen fra DBA.

Danskernes genbrugsiver er for opadgående, fortæller Julie Schoen fra DBA. Foto: DBA.

Danskernes genbrugsvaner bliver undersøgt hvert år af DBA – Den Blå Avis – og resultaterne munder ud i det såkaldte genbrugsindeks. 2023-udgaven er lige på trapperne, men du kan smuglytte til resultaterne i dagens episode. Genbrugsindekset 2023 viser blandt andet, at antallet af folk, der køber eller sælger brugt, stiger.

-Fire ud af fem danskere har inden for det seneste år købt eller solgt brugt. Før var det tre ud af fire, påpeger Julie Schoen, som er presseansvarlig og talsmand for DBA.

Årsagerne er mange.

-Dels kan du vise, at du bryder dig om planeten, du kan skabe din helt egen og unikke stil med brugte ting, og endelig tager det tid at købe og sælge ting, og derfor signalerer det overskud, at du tager dig tid til både at købe og sælge brugt. Men også krisetider med inflation og krig har indvirkning på, at danskerne handler mere brugt, fortæller hun.

Opdragelse til genbrug

Steffen Max Høgh spørger ind til genbrugsindekset – ikke mindst fordi han selv har en fortid med salg af brugte kontormøbler i en tidligere virksomhed. Og så ”tvinger” han i øvrigt sine børn til at købe brugt, hvis de plager om et eller andet, de gerne vil have.

Det viser genbrugsindekset for 2023 i øvrigt også – at flere forældre bruger platformen til at ”opdrage” og lære deres børn, at genbrug er godt.

Endelig kan man høre, at jyderne er bedre til at prutte om prisen end sjællænderne, og at der ikke kun er geografiske forskelle men også forskel på, hvordan de forskellige køn har det med at forhandle prisen på en genbrugsvare.

Lyd med og bliv klogere på danskernes genbrugsvaner her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.