Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Danske tekstilvirksomheder tøver med cirkulær omstilling

Mange mode- og tekstilvirksomheder oplever, at logistiske og økonomiske udfordringer står i vejen for en cirkulær omstilling.

Foto: iStock/HodagMedia

EU-kommissionens tekstilstrategi fra slutningen af marts bliver mødt med sympati og forståelse blandt de store aktører i den danske mode- og tekstilbranche. Men handlingen lader vente på sig. Virksomhederne har endnu ikke svar på hvordan de vil styrke genbrug, der er et af de primære punkter i strategien. 

Den cirkulære omstilling betyder en vending væk fra fast fashion og hen imod forretningsmodeller, der inkluderer reparation, genbrug og gensalg. 

På nuværende tidspunkt er ingen af virksomhederne dog i mål eller blot tæt på at være cirkulære. Det skyldes især, at det er vanskeligt at gøre eksempelvis genbrug og gensalg til en god forretning, og at logistikken volder problemer. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: