Da den danske softwarevirksomhed Unity Technologies blev børsnoteret i New York i sensommeren 2020 lød børsværdien på ca. 129 mia. kr. Til sammenligning havde Danske Bank på samme tidspunkt en børsværdi på 72 mia. kr., ifølge Børsen.
Kort efter indgik Unity et partnerskab med den globale bevægelse Pledge 1%, som også har tiltrukket kendte purpose-fortalere som Marc Benioff, der er CEO for Salesforce.
Initiativet forpligter virksomheder til at bruge 1 pct. af deres ressourcer og medarbejderes tid på forbedre lokalsamfund.
Unity har desuden indledt et samarbejde med Rare Beauty, en kosmetikvirksomhed grundlagt af skuespilleren Selena Gomez, med fokus på at reducere stigmaet omkring mental sundhed og kronisk ensomhed. Det involverer en donation på i alt 100.000 dollar.
Men selve virksomhedens kerneprodukt, 3D-teknologi, har også store klimamæssige potentialer, mener Vice President for Social Impact, Jessica Lindl, som her svarer på tre skriftlige spørgsmål om baggrunden for de nye initiativer.
Hvad er baggrunden for, at I har valgt Pledge 1% og Rare Beauty frem for andre muligheder på området for social ansvarlighed?
– Der er to primære årsager til, at vi dette efterår har valgt at samarbejde med Pledge 1% og Rare Beauty. I en tid, hvor hele verden har været ramt af COVID-19 pandemien følte vi, at det var vigtigt, at vores første såkaldte ‘Social Impact’ partnerskab skulle hjælpe og understøtte underrepræsenterede communities og mental sundhed. Vi ville samtidig gerne nå ud til et bredere publikum end vores den gruppe af de udviklere, der i forvejen kender til Unity.
Risikerer initiativer som dem ikke i høj grad ‘blot’ at blive filantropi, fremfor at være en integreret del af måden, I driver forretning på?
– Vi har bevidst valgt at gøre Unity Social Impact til en del af vores kerneforretning. Det har vi først og fremmest kunne gøre, fordi vi er heldige at have en CEO, der værdsætter den slags arbejde og derfor har sørget for at gøre Social Impact til en topprioritet hos både bestyrelsen, Unitys medarbejdere og udviklere.
I øjeblikket fyger det med klimaplaner fra techvirksomheder som Google, Apple og Microsoft – har I også ambitiøse planer på det område?
– For Unity Social Impact er bæredygtighed helt centralt. Derfor har vi også ambitiøse planer om at transformere hele realtids-3D-industrien, så den bliver mere bæredygtig end den, der er i dag. Vi arbejder konstant på at sikre, at den energi der anvendes på cloud-hosting er så ren som mulig. For så snart cloud-hosting udelukkende drives af ren energi vil virksomheder, der anvender Unity, herunder bilindustrien, byggeri og detailhandlen, selv være med til at reducere deres kulstofemissioner.
– Unity er derfor et naturligt valg for virksomheder i alle brancher, der ønsker at gå i en mere bæredygtig retning. Virksomheder kan spare både tid og penge – og vigtigst af alt mindske spild – ved at skabe virtuelle oplevelser i stedet for at producerer alt med fysiske objekter. Og det ser vi allerede inden for bilindustrien, byggeri og i sundhedssektoren.
Forsiden lige nu:

Googlediversitet og containerinklusion: Virksomhedsgiganter gav råd om inklusion
Coca Cola, ISS, Mærsk, Danske Bank og Google meldte sig ind i Copenhagen Pride som gæster på CBS. Virksomhedernes ledende kræfter på området gav her sine bud på, hvordan du åbner din arbejdsplads op for regnbuens farver.

Deloitte: Øremærket barsel er en gave til virksomhederne
Revisions- og konsulenthuset ser de nye barselsregler som et godt skub, der kan gøre det lettere at holde på talentmassen. For virksomhederne er ligestilling også forretning.

Klimaunderskud i medie- og underholdningsbranchens topledere – hvad gør de danske profiler for klimaet?
Medie- og underholdningsbranchens topledere halter bagefter med sit bæredygtige ansvar, men der er både råd og inspiration at hente. Eksperter og mediekoncerner deler her ud ad sine erfaringer.
Seneste artikler:

Aarhus Universitet åbner et center for plastikforskning
Verdenshavene fyldes med plastik, og det globale samfund kan ikke følge med produktionen og nedbryde den store mængde, der produceres hvert år. Det vil Aarhus Universitet og professor Daniel Otzen nu gøre noget ved.

Modeindustrien skal rykke sig på data, transparens og sporbarhed
De unge, der bærer bæredygtighed: Rasmus Stærk Just leder CSR-afdelingen i DK Company med en holistisk tilgang til bæredygtighed

To nye forskningsprojekter skal medvirke til bæredygtig energiudvikling
European Energy har fået forskningsmidler til at at udvikle bæredygtigt flybrændstof og digital styring af solparker
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
