Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Dansk børs-succes i USA tilslutter sig Pledge 1%

‘Social impact’ skal være en del af kerneforretningen, siger Vice President for Unity.

Jessica Lindl er VP for Social Impact i Unity Technologies. Foto: Unity

Da den danske softwarevirksomhed Unity Technologies blev børsnoteret i New York i sensommeren 2020 lød børsværdien på ca. 129 mia. kr. Til sammenligning havde Danske Bank på samme tidspunkt en børsværdi på 72 mia. kr., ifølge Børsen.

Kort efter indgik Unity et partnerskab med den globale bevægelse Pledge 1%, som også har tiltrukket kendte purpose-fortalere som Marc Benioff, der er CEO for Salesforce.

Initiativet forpligter virksomheder til at bruge 1 pct. af deres ressourcer og medarbejderes tid på forbedre lokalsamfund.

Unity har desuden indledt et samarbejde med Rare Beauty, en kosmetikvirksomhed grundlagt af skuespilleren Selena Gomez, med fokus på at reducere stigmaet omkring mental sundhed og kronisk ensomhed. Det involverer en donation på i alt 100.000 dollar.

Men selve virksomhedens kerneprodukt, 3D-teknologi, har også store klimamæssige potentialer, mener Vice President for Social Impact, Jessica Lindl, som her svarer på tre skriftlige spørgsmål om baggrunden for de nye initiativer.

Hvad er baggrunden for, at I har valgt Pledge 1% og Rare Beauty frem for andre muligheder på området for social ansvarlighed?

– Der er to primære årsager til, at vi dette efterår har valgt at samarbejde med Pledge 1% og Rare Beauty. I en tid, hvor hele verden har været ramt af COVID-19 pandemien følte vi, at det var vigtigt, at vores første såkaldte ‘Social Impact’ partnerskab skulle hjælpe og understøtte underrepræsenterede communities og mental sundhed. Vi ville samtidig gerne nå ud til et bredere publikum end vores den gruppe af de udviklere, der i forvejen kender til Unity.

Risikerer initiativer som dem ikke i høj grad ‘blot’ at blive filantropi, fremfor at være en integreret del af måden, I driver forretning på?

– Vi har bevidst valgt at gøre Unity Social Impact til en del af vores kerneforretning. Det har vi først og fremmest kunne gøre, fordi vi er heldige at have en CEO, der værdsætter den slags arbejde og derfor har sørget for at gøre Social Impact til en topprioritet hos både bestyrelsen, Unitys medarbejdere og udviklere.

I øjeblikket fyger det med klimaplaner fra techvirksomheder som Google, Apple og Microsoft – har I også ambitiøse planer på det område? 

– For Unity Social Impact er bæredygtighed helt centralt. Derfor har vi også ambitiøse planer om at transformere hele realtids-3D-industrien, så den bliver mere bæredygtig end den, der er i dag. Vi arbejder konstant på at sikre, at den energi der anvendes på cloud-hosting er så ren som mulig. For så snart cloud-hosting udelukkende drives af ren energi vil virksomheder, der anvender Unity, herunder bilindustrien, byggeri og detailhandlen, selv være med til at reducere deres kulstofemissioner.

– Unity er derfor et naturligt valg for virksomheder i alle brancher, der ønsker at gå i en mere bæredygtig retning. Virksomheder kan spare både tid og penge – og vigtigst af alt mindske spild – ved at skabe virtuelle oplevelser i stedet for at producerer alt med fysiske objekter. Og det ser vi allerede inden for bilindustrien, byggeri og i sundhedssektoren.

Forsiden lige nu:

Svanemærket strammer kravene til byggeri

Miljømærkning Danmark skærper og fermsætter nye krav til cirkulær økonomi, klima og biodiversitet i nybyggeri for at kan bryste sig med Svanemærket. Nye typer af bygninger kan nu også opnå miljømærket.

Samarbejde skal styrke landbrugets ESG-værktøj

SEGES Innovation og Innovationscenter for Økologisk Landbrug arbejder sammen om ESG-værktøj. I første omgange til klimabelastning, i fremtiden skal værktøjet også måle biodiversitet, dyrevelfærd og social ansvarlighed.

Seneste artikler:

Et farvel til den traditionelle afdelingsleder

PODCAST: Christian Bason står i spidsen for en udvikling i Dansk Design Center hvor formålet er i fokus. En form der er med til at øge motivationen og skabe mening og forståelse for hvad man som medarbejder er en del af.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.