Når forbrugeren slubrer en Coca-Cola i sig fra en halvlitersflaske er andelen af genbrugsplast højere end fra en 1 ½ liters flaske. Men på sigt vil ny teknologi forhåbentlig gøre, at vi kan komme op på 100 procent genbrug, siger Jes Randrup Nielsen, der har ansvar for kommunikation, public affairs og sustainability hos Coca-Cola.
– Der laves 90.000 flasker i timen med Coca-Cola og vores andre produkter her i Danmark. Derfor er det utrolig vigtigt, at vi indsamler og genbruger dem. Vi er nu oppe på 50 procents genbrugsplast i vores halvliterflasker. I de andre størrelser plastflasker er vi oppe på 25 procent. Og det tal skal selvfølgelig opad.
– Udfordringen er, at når plast skal genbruges til drikke- eller fødevarer, skal det overholde bestemte kvalitetskrav, så der er et råvaremarked for plast, som skal opdyrkes for at det kan lade sig gøre.
Når det gælder indsamlingen af emballage er vi godt med i Danmark, hvor Dansk Retursystem, der står for pant- og retursystemet i Danmark, melder at 9 ud af 10 flasker eller dåser kommer retur til genanvendelse. Snart gælder det formentlig også juice- og saftemballager, som også står til at blive en del af pantsystemet. Trods det og en højere andel af genbrugsplast, er plastik fortsat en af Coca-Colas store udfordringer.
– Plastik er noget af det væsentligste for os i øjeblikket. Det er noget alle taler om, og sustainability er en integreret del af vores strategi i Coca-Cola, siger Jes Randrup Nielsen, der blandt andet holder øje med nye EU-krav om, proppen på plastikflasker skal sidde fast, så den ikke kan falde af og ende i naturen.
Vil bruge Carlsbergs Snap Pack-løsning
Af samme årsag har Coca-Cola Danmark også øjnene rettet mod emballagen uden om plastikflaskerne. Og her kan Carlsberg måske være en hjælp.
– Det næste vi vil se på, er de æsker og den plast, der er rundt om vores flasker og dåser. Derfor er jeg sikker på, at der er meget at hente ved Carlsbergs Snap Pack-løsning, når den bliver tilgængelig i Danmark.
Carlsbergs ‘Snap Pack’, som blev lanceret tidligere i år, erstatter plastikindpakningen om bryggeriets 6-pack øl ved hjælp af en specialudviklet form for lim, der binder øldåserne sammen. Alene i Danmark reducerer det mængden af plastik med op til 150 tons plastik om året, oplyser Carlsberg i en pressemeddelelse. Den nye ‘Snap Pack’ kan købes i Danmark fra begyndelsen af 2019.
– Carlsbergs Snap Pack og de andre miljøforbedringer er vigtige skridt og en rigtig positiv historie at fortælle, siger Jes Randrup Nielsen.
Han fortæller mere om sin strategi for Coca-Colas kommunikation om bæredygtighed her.
Forsiden lige nu:

PensionDanmark planlægger også for planter og dyr, når de bygger nyt
Strategien kom på plads i 2022, og nu kommer Pension Danmark som det første selskab herhjemme med en rapport om deres aftryk på biodiversitet.

Nordisk rapport anbefaler stærkere regulering og et opgør med vækst-ideologien
Gennemgang af videnskabelige artikler viser, at der ikke findes eksempler på reel afkobling af økonomisk vækst fra den uholdbare miljø- og klimabelastning og overtræk på jordens ressourcer.

Uden den indre balance kan vi ikke skabe mere bæredygtige løsninger
PODCAST: Mange ledere famler, når de skal tage livsbalancen alvorligt, siger Louise Sparf til Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.
Seneste artikler:

PFA Pension henter særlig rådgiver til at dirigere strategi og bæredygtighed
Tidligere særlig rådgiver i S-regeringen og afdelingsdirektør i Nykredit Karl Kjær Bang bliver ny chef for bæredygtighed, public affairs og strategi hos PFA Pension.

Halvdelen af forskningsreserven skal gå til grøn omstilling
Et bredt flertal i Folketinget er enige om at fordele 3,6 mia. kr. til dansk forskning. Næsten halvdelen går til forskning i den grønne omstilling.

-Kvinder skal finde deres indre Pippi frem
FEMININ FORTROP. Bæredygtighedschef Camilla Dyring var med, før byggebranchen overhovedet havde ord for bæredygtighed. Siden da har hun været med til at slå hul på den bæredygtige udvikling – både i byggeriet og indad til i virksomheder.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
