Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

CBS-professor frygter EU-regler fører til skuespil mellem virksomheder

Det ny EU-direktiv, Corporate Sustainable Reporting Directive (CSRD) forventes vedtaget i løbet af sommeren. Og det er langt mere omfattende end mange tror.

Thomas Riise Johansen er professor på CBS. PR-foto: CBS

Fra nytår skal de børsnoterede selskaber rapportere med afsæt i EU’s Corporate Sustainable Reporting Directive (CSRD). Direktivet forventes vedtaget hen over sommeren. Nu advarer CBS-professor Thomas Riise Johansen mod følgerne. Selv om direktivet kun omfatter de børsnoterede selskaber får det omfattende betydning, da de store koncerner skal have data fra hele værdikæden.

-I de fleste brancher er der ikke alene mange led i værdikæden. Men også mange virksomheder i hvert led. Eksempelvis har en større teknologivirksomhed i gennemsnit 170 direkte underleverandører og 7000 underleverandører i hele værdikæden. Derudover omfatter værdikæden også forbrugere. Det bliver et meget stort arbejde at få alle de led til at komme med kvalificerede tal for en virksomheds bæredygtighed, siger han.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: