Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Carlsberg sikrer vandrensning til udsat område

Vand er en knap ressource i flere områder, hvor Carlsberg har bryggerier.

For bare ti år siden, kunne Carlsbergs vandforbrug per øl ligge på mellem 9-10 liter. Nu ligger det på 2,9 liter og skal i 2022 ramme 2,5 liter globalt, hvis selskabet skal nå et af sine strategiske bæredygtighedsmål.

Men i visse dele af verden er vand en mangelvare, og det gør den gennemsigtige væske til en af de største hovedpiner i Carlsbergs 2030-strategi Together Towards Zero.

Tidligere i år afsluttede Carlsberg en vandrisikovurdering i samarbejde med WWF, som identificerede ni vandbassiner som høj-risiko områder. Et af dem var Hoogly nær Kolkata i Vestbengalen, hvor Carlsberg har et bryggeri.

Rent vand er en forudsætning for, at vi kan brygge øl og drive en virksomhed

Ud over at være hårdt ramt af klimaændringer og vandknaphed, har udbruddet af COVID-19 og cyklonen Amphan forværret situationen i 2020.

Det skal et nyt samarbejde med Desolenator, der ifølge Carlsberg er verdens første vandrensningsteknologi på solenergi, i byen Sundarbans lave om på. Byggeriet er planlagt til at begynde i november og skal stå færdigt medio 2021.

– Som vi fortalte i nat, da vi lancerede nyheden i Indien, så er vand jo en af de vigtigste ingredienser i øl, og adgang til rent vand er en forudsætning for, at vi kan brygge øl og drive en virksomhed. Derfor er vi meget stolte over, at kunne introducere en helt ny teknologi sammen med Desolonator, der kan være med til at sikre vandressourcer i højrisikoområder, siger Kasper Elbjørn, Carlsbergs informationschef, tirsdag morgen, til Sustain Report.

Det kommer til at ske, som her, gennem partnerskaber med NGOer, ny teknologi og infrastrukturinvesteringer

Vandrensningsteknologi fra Desolenator består af en soldrevet afsaltningsenhed, som destillerer det mest forurenede og komplekse vand til 20.000 liter rent drikkevand om dagen.

Arbejdet for at sikre vandforsyningen i de hårdets ramte områder stopper dog ikke her. Kasper Elbjørn fortæller, at Carlsberg vil iværksætte projekter i alle de ni vandbassiner, som ligger spredt udover Asien.

– Det er vores ambition i Carlsbergs Together Towards Zero bæredygtighedsprogram at lave projekter knyttet til alle de ni vandbassiner for hermed at være med til at sikre tilgang til rent drikkevand til byerne omkring vores bryggerier. Det kommer til at ske, som her, gennem partnerskaber med NGOer, ny teknologi og infrastrukturinvesteringer, siger Kasper Elbjørn.

Ud over at sikre at alle i området får adgang til rent drikkevand, skal det første af de ni vandprojekter også styrke kvindelige iværksættere i lokalområdet.

Det skal ske via en lokalstyret distributionsmodel, som Carlsberg og Desolonator har designet i samarbejde med WaterAid og Sundarbans Social Development Center og førende forskere fra Strathclyde University i Storbritannien.

Samarbejdet giver samtidig mulighed for at engagere kvinder til at lede og styre distributionen af ​​denne dyrebare ressource

Denne tilgang sikrer ifølge Carlsberg den langsigtede forsyning af rent drikkevand, og danner også grundlaget for andre udviklingsmål: sundhed, uddannelse, indkomstgenerering og kvindelig empowerment i landdistrikter.

– Indien oplever allerede den globale vandkrise. Dette samarbejde har et enormt potentiale både for at skabe en bæredygtig løsning på krisen og samtidig give mulighed for at engagere kvinder fra lokalsamfundet til at lede og styre distributionen af ​​denne dyrebare ressource, siger Rishi Chawla, vicepræsident Corporate Affairs, Carlsberg India, i en pressemeddelelse.

Hos Desolonator er man ligeledes bevidste om, at partnerskabet går videre end sikring af rent vand.

– Som projektleder har det været et privilegium at arbejde med så utrolige sektoroverskridende organisationer såvel som kvindelige iværksættere i Sundarbans,  siger Louise Bleach, Development and Impact Lead hos Desolenator og tilføjer:

– Resultatet af​​dette samarbejde går videre end sikring af rent vand. Det er en demonstration af det transformerende potentiale ved at samle partnere omkring en fælles vision for fremtiden. Når det kommer til global bæredygtighed, er vi alle interessenter, og det er et mål, vi kun kan håbe på at nå sammen.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.