Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

“Burger King er ikke lig med kød”

Plantefarsen er på vej til danske fans af Whopperen, hvis den bliver en succes i USA.

Burger King
Burger King tester plantefars fra Impossible Foods, der skulle smage som og steges på samme måde som kød. Foto: Impossible Foods.

Er oksekødet en essentiel del af en burger. Eller er kødet det mindst vigtige ved en burger? For nylig blev det vigtige spørgsmål debatteret i podcasten ‘After Hours’ fra Harvard Business Review.

Her havde en af værterne, som alle er professorer ved Harvard, prøvesmagt en “Impossible Whopper” fra Burger King. I den er oksekødet erstattet med plantefars, som i konsistensen skulle minde om den ægte vare.

Såvel Impossible Foods, der står bag samarbejdet med Burger King om den nye plantefars, samt selskabet Beyond Meat er blevet børsnoteret i USA i år, og Impossible Foods skulle ud over at have rejst 300 mia. dollar i ny kapital være to mia. dollar værd, skriver Vox.com.

Harvard-professorerne nåede ikke til enighed om det altafgørende spørgsmål vedrørende kødets vigtighed for burgeroplevelsen, men anmeldelsen af “the impossible burger” var umiddelbart lidt lunken.

Vegetariske alternativer en af de største food trends

Og selvom Burger King har skrevet en kæmpekontrakt med Impossible Foods, som står bag plantefarsen, er den da også kun på test-niveau i USA. Det fortæller Sofie Navardsen, markedschef for Burger King Danmark i mail-svar til Sustain Report.

– Vi har hele tiden fokus på at være der, hvor forbrugerne forventer, vi er, og for tiden er vegetariske alternativer en af de største food trends. Derfor tester Burger King lige nu en plantebaseret Whopper, ”Impossible Burger”, i et udvalg af vores restauranter i USA. Hvis gæsterne tager godt imod den, så er der stor sandsynlighed for, at danskerne også vil kunne sætte tænderne i en plantebaseret Whopper i fremtiden.

Kan du uddybe hvor meget efterspørgsel, I oplever fra kunderne på alternativer til kød – såsom halloumi-burgeren, hvor kødet er erstattet med ost?

– Vi oplever, at mange danskere prioriterer kødfri dage og går op i at finde de gode, kødfri alternativer. Vi arbejder derfor løbende på at udvikle nye, innovative produkter, der giver os et bredere udvalg, som henvender sig til vegetarer, kødspisere og alle derimellem – uanset spisevaner. Senest har vi introduceret en burger med halloumi, som danskerne har taget rigtig godt imod.

De fleste forbinder jo en burger med oksekød – kan du se for dig, at kød nogensinde udfases helt i Burger King?

– Burger King er ikke lig med kød. Burger King er født ud fra et ønske om, at den flammegrillede oplevelse altid skal være let, hurtig og tilgængelig for vores gæster, og at man altid kan få sin burger, som man kan lide den. Derfor følger vi selvfølgelig de trends, der er i markedet, og det som forbrugerne efterspørger. Vores halloumi-burger og den plantebaserede ”Impossible Whopper” er opstået ud fra vores ambition om at være tilgængelige for vores kunder, uanset om de ønsker det traditionelle Whopper-meal eller det kødfri alternativ.

Grøn omstilling står øverst på agendaen hos vores hovedkontor, og der er en række initiativer på vej

Hvilke andre store sustainability-emner fylder hos jer i Burger King Danmark?

– Sustainability er noget, vi er særligt opmærksomme på hos Burger King, og vi er fuldt bevidst om, at vi har et ansvar som den store internationale virksomhed, vi er. Grøn omstilling står øverst på agendaen hos vores hovedkontor, og der er en række initiativer på vej. I det daglige forsøger vi hele tiden at minimere vores ressourcer og optimere vores produktion. Vi har et forholdsvist avanceret produktionssystem, der sikrer, at vi producerer den rigtige mængde mad, som tager højde for danskernes måltidsrutiner. Målet er, at der slet ikke skal være madspild, når vi lukker restauranten om aftenen.

– Hos Burger King har vi i Skandinavien desuden været meget optaget af at arbejde for en global omstilling til bæredygtig palmeolie. Derfor er vi også aktive inden for “Roundtable for Sustainable Palm Oil” – RSPO. Her arbejder vi sammen med de fleste af verdens største fødevarevirksomheder for at bidrage til en mere bæredygtig produktion af palmeolie, og vi arbejder systematisk med at øge kravene til certificeringsgraden hos vores leverandører, slutter Sofie Navardsen.

Når danskerne fravælger kød, skyldes det overvejende et hensyn til egen sundhed, mens bæredygtighed/miljø/klima kommer ind på andenpladsen over årsager. Det viste en undersøgelse fra 2018, som Vegetarisk Forening i samarbejde med Coop Analyse foretog blandt 1.514 danske forbrugere. Alle deltagere havde som minimum spiste en kødfri frokost eller et kødfrit aftensmåltid om ugen. Det skriver Fødevarefokus.dk.

Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain

I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.