Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Der er brug for mere kommunikation om grøn omstilling, mener Concito

Tænketanken Concito opruster sin kommunikations- og analyseafdeling.

Tænketanken Concito opruster sin kommunikation om grøn omstilling.

Tænketanken Concito opruster sin kommunikations- og analyseafdeling, fordi efterspørgslen på viden om grøn omstilling vokser.

Det oplyser Concito i en pressemeddelelse.

– Behovet for viden om grøn omstilling har aldrig været større, skriver tænketanken.

Planen er, at den nye enhed skal skabe mere sammenhæng mellem de forskellige fagområder hos Concito, samt bruge ressourcer på i højere grad at indsamle data og viden ude i verden.

Tænketanken venter, at det vil betyde, at man fremover vil kunne komme med flere indspark til klimadebatten, i form af analyser, udspil og kommentarer.

– På den måde kan vi i endnu højere grad understøtte vores faglige områder, det politiske landskab, relevante aktører og debatten generelt ved at være mere til stede i medierne. Vi skal simpelthen bygge en stærkere bro mellem alle parter i den grønne omstilling, siger Concitos direktør Christian Ibsen i meddelelsen.

Historisk stor donation

I maj kunne Sustain Report rapportere, at Velux-fondene havde valgt at afsætte 320 millioner kroner til en række klimaprojekter, som et led i at støtte Danmarks mål om en reducering af CO2-udslippet med 70 procent i 2030.

Læs også: Regeringen præsenterer handlingsplan for FN’s Verdensmål

Den største donation på 156 millioner kroner gik til Concito, og det er en del af de penge, som nu har fået ben at gå på. En del af donationen, som Concito selv kalder ‘historisk’ er allerede blevet brugt på at ansætte syv nye medarbejdere.

– Det er en kæmpe milepæl, vi her er nået. Vi skaber nu et maskinrum for Concito, hvor vi med stærke analytiske og strategiske kræfter bliver i stand til at bringe endnu mere relevant viden i spil på helt aktuelle emner og diskussioner, siger direktør Christian Ibsen.

Læs også: Millionbevilling skal opdatere forældet CO2-data

En af ambitionerne med Velux-fondenes millionplan er, at pengene skal hjælpe med at søsætte projekter, der blandt andet skal øge befolkningens viden om, hvad der reelt gør en forskel på klimafronten samt fokusere på at undervise de nye generationer i klimaspørgsmål.

– Den overordnede strategi er, at vi skal have valide data gjort tilgængelige, så virksomheder og andre kan se, præcis hvordan deres beslutninger kommer til at påvirke klimaet, sagde Connie Hedegaard i forbindelse med Velux-fondenes donationer i maj.

Connie Hedegaard er forperson i bestyrelsen i både KR Foundation, som er en del af Velux-fondene, samt i Concito.

Foruden Concito blev der samtidig også afsat 39 millioner kroner til Aalborg Universitet, 49 millioner kroner til klimakommunikation, 36 millioner kroner til folkeligt engagement samt 40 millioner kroner til at styrke klimaundervisningen.

Forsiden lige nu:

Hostel halverer klimaaftryk

Tre ud af fire gæster på vandrehjem lægger vægt på bæredygtighedstiltag. Mens a&o Hostels har halveret klimaaftrykket, sparer Danhostel på papiret.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.