Tænketanken Concito opruster sin kommunikations- og analyseafdeling, fordi efterspørgslen på viden om grøn omstilling vokser.
Det oplyser Concito i en pressemeddelelse.
– Behovet for viden om grøn omstilling har aldrig været større, skriver tænketanken.
Planen er, at den nye enhed skal skabe mere sammenhæng mellem de forskellige fagområder hos Concito, samt bruge ressourcer på i højere grad at indsamle data og viden ude i verden.
Tænketanken venter, at det vil betyde, at man fremover vil kunne komme med flere indspark til klimadebatten, i form af analyser, udspil og kommentarer.
– På den måde kan vi i endnu højere grad understøtte vores faglige områder, det politiske landskab, relevante aktører og debatten generelt ved at være mere til stede i medierne. Vi skal simpelthen bygge en stærkere bro mellem alle parter i den grønne omstilling, siger Concitos direktør Christian Ibsen i meddelelsen.
Historisk stor donation
I maj kunne Sustain Report rapportere, at Velux-fondene havde valgt at afsætte 320 millioner kroner til en række klimaprojekter, som et led i at støtte Danmarks mål om en reducering af CO2-udslippet med 70 procent i 2030.
Læs også: Regeringen præsenterer handlingsplan for FN’s Verdensmål
Den største donation på 156 millioner kroner gik til Concito, og det er en del af de penge, som nu har fået ben at gå på. En del af donationen, som Concito selv kalder ‘historisk’ er allerede blevet brugt på at ansætte syv nye medarbejdere.
– Det er en kæmpe milepæl, vi her er nået. Vi skaber nu et maskinrum for Concito, hvor vi med stærke analytiske og strategiske kræfter bliver i stand til at bringe endnu mere relevant viden i spil på helt aktuelle emner og diskussioner, siger direktør Christian Ibsen.
Læs også: Millionbevilling skal opdatere forældet CO2-data
En af ambitionerne med Velux-fondenes millionplan er, at pengene skal hjælpe med at søsætte projekter, der blandt andet skal øge befolkningens viden om, hvad der reelt gør en forskel på klimafronten samt fokusere på at undervise de nye generationer i klimaspørgsmål.
– Den overordnede strategi er, at vi skal have valide data gjort tilgængelige, så virksomheder og andre kan se, præcis hvordan deres beslutninger kommer til at påvirke klimaet, sagde Connie Hedegaard i forbindelse med Velux-fondenes donationer i maj.
Connie Hedegaard er forperson i bestyrelsen i både KR Foundation, som er en del af Velux-fondene, samt i Concito.
Foruden Concito blev der samtidig også afsat 39 millioner kroner til Aalborg Universitet, 49 millioner kroner til klimakommunikation, 36 millioner kroner til folkeligt engagement samt 40 millioner kroner til at styrke klimaundervisningen.
Forsiden lige nu:

Med levetidsforlængelse bliver tablets og telefoner mere bæredygtige
I mange virksomheder er det fast procedure at udskifte tablets og telefoner hvert andet eller tredje år. Det giver en helt unødig belastning af klima, miljø og ressourcer.

Erhvervsorganisationer og NGO’er i kamp om due diligence
Alle erklæringer sig principielt enige i ideen bag det kommende direktiv om due diligence. Mens EU’s institutioner forsøger at nå til enighed, trækker erhvervsorganisationer og NGO’er i hver sin retning. Erhvervsorganisationer advarer mod for detaljerede regler.

Bygherrer og virksomheder bag hensigtserklæring om øget genbrug
Der er et stort potentiale for at styrke genbrug og genanvendelse i byggeriet, men det kræver at både udbud og efterspørgsel er til stede. 14 bygherrer og 12 byggefirmaer har givet håndslag på fælles indsats.
Seneste artikler:

Nyt Power-to-X center revolutionerer materialer til den grønne omstilling
Flere danske fonde bevilger 300 mio. kr. til et pionercenter for udvikling af materialer og power-to-X-teknologier til den grønne omstilling. Centeret samler førende nationale og internationale forskere.

Professor erobrer Grundfosprisen 2022 med sit gennembrud indenfor “kunstige muskler”
Professor ved Institut for Kemiteknik på DTU Anne Ladegaard Skov modtager Grundfosprisen 2022. Hun vinder prisen for sin forskning og udvikling af silikone-baserede “kunstige muskler”, der kan anvendes som bæredygtig brik i elektronik, robotteknologi og hud- og sårpleje.

Kemp & Lauritzen hyrer ny bæredygtighedschef til grøn teknikoverhaling
Louise Bjerregård Nielsen tiltræder som bæredygtighedschef i teknikvirksomheden Kemp & Lauritzen. Hun bliver dermed ansvarlig for virksomhedens bæredygtige omstilling inden for egene rækker og i samfundets tekniske løsninger.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
