Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Aktionær-forslag om klimahandling fra Amazon blev nedstemt

7.600 medarbejdere i Amazon er enige i krav om, at CEO Jeff Bezos tager ansvar.

Amazon

Mens en amerikansk detailgigant som Walmart jævnligt fremhæves for sin sustainability-indsats i internationale medier, halter hele verdens online-varehus, Amazon, efter.

Et forslag om klimahandling ved selskabets årlige aktionærmøde i Seattle onsdag blev nemlig nedstemt. Det havde ellers opbakning fra 7.600 Amazon-medarbejdere, som brugte anledningen til at demonstrere og appellere til deres CEO Jeff Bezos. Det skriver Fastcompany.com.

Kravene går blandt andet på, at Amazon skal få styr på, hvor meget CO2 virksomheden udleder og sætte sig mere klare og ambitiøse klimamål.

Ikke urimelige krav at stille til verdens rigeste mand, som ellers er kendt for at kunne effektivisere og eksekvere til ug. Da Jeff Bezos ifølge Fast Company “endelig” stillede sig til rådighed for spørgsmål mod slutningen af aktionærmødet, blev han mødt med spørgsmålene om virksomhedens sustainability.

“Det er svært at finde et mere vigtigt issue end klimaforandringer. Videnskaben på det område er super overbevisende. Det er der ingen tvivl om,” lød det fra topchefen, som dog ikke gav nye indrømmelser eller mål for selskabet. I stedet henviste han til, at der er allerede er mange projekter i gang, og at flere er undervejs.

En Amazon-medarbejder udtrykte efterfølgende sin frustration på Twitter: “Igen undgår Bezos spørgsmålene og svarer ikke på vores direkte spørgsmål. Spredte projekter udgør ikke en omfattende, effektiv klimaplan for at adressere klimakrisen”.

Amazon vil dog offentliggøre sit CO2-aftryk i løbet af året, og der arbejdes på at selskabet skal køre på vedvarende energi fremadrettet, lød det i en pressemeddelelse.

Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain

I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.