Mens en amerikansk detailgigant som Walmart jævnligt fremhæves for sin sustainability-indsats i internationale medier, halter hele verdens online-varehus, Amazon, efter.
Et forslag om klimahandling ved selskabets årlige aktionærmøde i Seattle onsdag blev nemlig nedstemt. Det havde ellers opbakning fra 7.600 Amazon-medarbejdere, som brugte anledningen til at demonstrere og appellere til deres CEO Jeff Bezos. Det skriver Fastcompany.com.
Kravene går blandt andet på, at Amazon skal få styr på, hvor meget CO2 virksomheden udleder og sætte sig mere klare og ambitiøse klimamål.
Ikke urimelige krav at stille til verdens rigeste mand, som ellers er kendt for at kunne effektivisere og eksekvere til ug. Da Jeff Bezos ifølge Fast Company “endelig” stillede sig til rådighed for spørgsmål mod slutningen af aktionærmødet, blev han mødt med spørgsmålene om virksomhedens sustainability.
“Det er svært at finde et mere vigtigt issue end klimaforandringer. Videnskaben på det område er super overbevisende. Det er der ingen tvivl om,” lød det fra topchefen, som dog ikke gav nye indrømmelser eller mål for selskabet. I stedet henviste han til, at der er allerede er mange projekter i gang, og at flere er undervejs.
En Amazon-medarbejder udtrykte efterfølgende sin frustration på Twitter: “Igen undgår Bezos spørgsmålene og svarer ikke på vores direkte spørgsmål. Spredte projekter udgør ikke en omfattende, effektiv klimaplan for at adressere klimakrisen”.
Amazon vil dog offentliggøre sit CO2-aftryk i løbet af året, og der arbejdes på at selskabet skal køre på vedvarende energi fremadrettet, lød det i en pressemeddelelse.
Forsiden lige nu:

De unge vil se handling på klima og står af på grådige virksomheder
Tilliden til, at virksomhederne spiller en positiv rolle er på få år dalet markant i aldersgruppen 20-40 år, viser årlig survey fra Deloitte.

CBS-professor frygter EU-regler fører til skuespil mellem virksomheder
Det ny EU-direktiv, Corporate Sustainable Reporting Directive (CSRD) forventes vedtaget i løbet af sommeren. Og det er langt mere omfattende end mange tror.

Drop nu alt det hype om bæredygtighedsledelse
Arbejdet med bæredygtighed skal være forankret i lovgivning og anerkendte standarder. Alt for ofte ansætter man managers med helt uklare mandater, så ender det i aktivisme, som mest er vinduespynt, mener Thue Birk Svenningsen.
Seneste artikler:

Modeindustrien skal rykke sig på data, transparens og sporbarhed
De unge, der bærer bæredygtighed: Rasmus Stærk Just leder CSR-afdelingen i DK Company med en holistisk tilgang til bæredygtighed

To nye forskningsprojekter skal medvirke til bæredygtig energiudvikling
European Energy har fået forskningsmidler til at at udvikle bæredygtigt flybrændstof og digital styring af solparker

Nu kan kunstnere også måle deres CO2-aftryk
Statens Kunstfond stiller en CO2-beregner til rådighed for kunst- og kulturbranchen, som skal hjælpe med at gøre branchen grønnere.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
