Pensionskassen AkademikerPension tager bæredygtighed alvorligt og har markeret sig i debatten med en tydelig, offentlig stemme. De har blandt andet taget kampen op mod giganten Toyota i Japan, for at få dem til at gå i en mere bæredygtig retning.
AkademikerPension er en medlemsejet pensionskasse for 150.000 akademikere, hvor ejere og medlemmer er de samme. De arbejder for at tage et ekstra ansvar for at gøre verden til et bedre sted.
Dels har de fravalgt at investere i ”det sorte”, såsom fossil industri, tobak og kontroversielle våben, f.eks. masseudryddelsesvåben, og valgt det grønne til. Men de arbejder også på at flytte ledelsen i en såkaldt ”sort” virksomhed i en mere bæredygtig retning, hvilket historien om Toyota er et godt eksempel på.
-Toyota var bagud og satsede på det forkerte, nemlig de store hybrid- og brintbiler. De så ikke, at det var elbiler, markederne ville have. Men nu er der ved at ske en omstilling i selskabet, efter vi har haft en dialog med dem, hvilket ikke var nogen nem opgave, fortæller Anders Schelde.
Generalforsamlinger bliver kampplads
Hør historien om, hvordan AkademikerPension (David) tog kampen op med Japans største virksomhed, Toyota (Goliat) i denne episode af podcasten Bæredygtig Business, hvor Steffen Max Høgh også taler med Anders Schelde om, hvordan AkademikerPension udvælger de firmaer, de går i dybden med for at få dem til at ændre sig og hvordan de bruger data og især ESG-data, til at vurdere virksomhederne på.
Penge er magt, og det gør sig også gældende i investeringer, som kan flytte mange virksomheder fra en sort til en grøn retning, ifølge Anders Schelde:
-Selskabers generalforsamlinger kan blive en slags kampplads i fremtiden, fordi der er stor pressebevågenhed og man kan bringe ting op, som selskaberne måske ikke arbejder ordentligt med i forhold til de store omstillinger, der skal ske, siger han.
Lyt til en spændende podcastepisode om AkademikerPensions investeringsstrategi her.
Forsiden lige nu:

Danske virksomheder i front med bæredygtige investeringer – men rapporteringen halter
Danske virksomheder sætter standarden i den grønne omstilling, viser den globale softwarevirksomhed SAP’s årlige bæredygtighedsundersøgelse. Men de danske ledere famler efter målestandarder og kalder på finansafdelingens assistance.

Verdensmål 15: Danmark svigter naturen på land, selvom løsningen ligger lige for
I 2030 skal der gerne være 30 pct. beskyttet natur i Danmark – pt. er der ikke engang 2 pct. Greenpeace tager os i hånden og gennemgår en status på det 15. verdensmål. Vi skal rette blikket mod landbruget.

Et kilo status på verdensmålene, tak
Steen Hildebrandt har føjet endnu en bog til sit imponerende forfatterværk. Bogen gør status over verdensmålenes udvikling i Danmark, nu hvor vi er halvvejs mod 2030. Desværre er vi ikke halvvejs i mål, men vi kan nå i mål, hvis vi er villige til at tage verdensmålene seriøst.
Seneste artikler:

OL-kemi, Science-hold og grønne løsninger: Ørsted Medaljen hylder unik underviser og rollemodel
STEM-fagene og en grøn fremtid skal være for alle. Det formår lektor, Novo-rådgiver og gymnasielærer i kemi Nicolai Bogø Stabell med unik undervisning, der både når universitetshøjder og samtidig lader talentet overvinde forhindringer hos udfordrede elever. Derfor modtager han H.C. Ørsted Medaljen i bronze.

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.