Den aarhusianske fodboldklub AGF er blevet nomineret til en international pris for sit arbejde med bæredygtighed.
Men hvor bæredygtighed typisk rimer på socialt ansvar, så handler AGF’s strategi i højere grad om det grønne, fortæller bæredygtighedschef Anne Jensen.
– Vi er den første superligaklub herhjemme, der satser strategisk på det her område. Mange klubber har længe haft fokus på social bæredygtighed, og det har vi også hos AGF, for det ligger i de flestes fodboldklubbers DNA, blandt andet fordi man typisk er en del af et lokalmiljø, siger Anne Jensen.
Prisen ‘TheStadiumBusinessAwards2021’ er blevet uddelt siden 2010 og dækker over en klub eller en virksomhed, der har gjort et stærkt arbejde inden for bæredygtighedsområdet.
Bæredygtighed kan blive en vigtig faktor for fremtidens sponsorater
Det var ikke fordi der var en masse pull, der gjorde, at klubben tog beslutningen om at fremlægge en egentlig strategi for grøn omstilling – den første af sin slags blandt skandinaviske klubber.
– Men modtagelsen har været enormt positiv fra både fans og sponsorer. Ved flere af de sponsorater vi har indgået fra nytilkomne sponsorer, har det været en del af grundlaget, fortæller Anne Jensen.
Læs også: Fodbold-app for diversitet indgår sin første klubaftale
– Med de trendanalyser der findes i dag, og med den situation vi står i med hele klimaudfordringen, kan jeg ikke se andet end, at det bliver afgørende. Dels som en form for hygiejnefaktor, men også sponsorater, hvor det går længere end det, tilføjer hun.
Derfor har AGF også igangsat en spørgeundersøgelse blandt sine sponsorer, som Anne Jensen forventer blandt andet vil pege på, at bæredygtighed er en agenda, der vil fylde mere i fremtiden.
Flere skal cykle til fodboldkampene
Grunden til, at AGF er nomineret til prisen, skyldes den bæredygtighedsstrategi, som Anne Jensen sidste år var med til at lancere. Hun blev hentet ind til positionen efter at have været med til at forme Århus-festivalen NorthSide, der også kendes på sin bæredygtighedsprofil.
En del af fodboldklubbens strategi er at øge affaldssortering på stadionet Ceres Park & Arena – og så skal CO2-udledningen for en fodboldkamp sænkes.
– At drive Ceres Park & Arena – der holder åbent for hundredtusindvis af brugere og foreninger, en række virksomheder og tusindvis af fans og gæster året rundt – sætter et stort aftryk på miljøet – alene i energiforbruget, skrev AGF i en pressemeddelelse i forbindelse med strategien.
Derfor skal stadion “på sigt” drives på 100 procent vedvarende strøm samtidig med, at der vil blive bygget bedre parkeringsmuligheder for el-biler og cykler, så det bliver mere tillokkende at tage til fodboldkamp med grønnere transportformer.
Fodbold handler om værdier
– Man skifter ikke klub på grund af en bæredygtighedsstrategi, siger Anne Jensen.
Men som hos alle andre forbrugergrupper i samfundet, så tror hun på, at der vil ske en forventning om, at man agerer på det her område.
– Jeg tror, det vil blive en del af, hvad man forventer er en del af at tage på stadion og have en kvalitetsoplevelse, siger Anne Jensen.
Hun tilføjer, at fodboldområdet dog ikke har været firstmovers, når det kommer til krav fra forbrugerene.
– Men jeg tror, der er et potentiale i, at også flere kan se sig selv i en fodboldkultur, når det også indbefatter bæredygtighed og samfundsansvar, siger Anne Jensen.
Hun tilføjer, at en fodbold i høj grad allerede handler handler om værdifællesskab.
Læs også: Tidligere Superliga-spiller: – Alle skal have lov at blive den bedste udgave af sig selv
– Hvis man kan stå inde for klubbens værdier på alle fronter, så tror jeg på, at man får et stærkere tilhørsforhold, siger Anne Jensen.
Om AGF ender med at løbe af med prisen, bliver afgjort ved et awardshow i Manchester, England, 30. november.
Udover kategorien om bæredygtighed og socialt ansvar, som AGF er nomineret til, bliver der også uddelt priser for blandt andet Fan Experience, Innovation, Teknologi og Årets Stadion.
Forsiden lige nu:

Politiken dropper grøn status og skruer ned på ambition som Danmarks førende klimaavis
Efter kritik af deres hjemmestrikkede grønne status har avisen helt droppet af fortælle om deres klimabelastning. Nu kan man alene se tal fra JP/Politiken-koncernen.

Genbrugssucces: Københavnerprojekt sikrer mod fremtidens skybrud
Vi mangler løsninger på hyppigere skybrud og kraftigt vejr. Projektet Fremtidens Gårdhave har et bud, der tager højde for både den intensiverende regn og samtidig er designet med bæredygtighed i ligningen.

Millionbevilling fra RUC: Stor minimering af landbrugets CO2-udledning på vej
CO2-udledningen kan nedbringes med millioner af ton, hvis “bare” teknologien biomasse-pyrolyse bliver rullet ud i stor nok skala – og samtidig hurtigt nok. Et nyt forskningsprojekt skal skabe grundlaget for en biomasse-pyrolyse sektor i Danmark.
Seneste artikler:

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.

Søren Tscherning vinder pris som grøn ejerleder
PwC, Nykredit og Dansk Erhverv har kåret Søren Tscherning til vinderen af Årets Regionale Temapris i Hovedstaden ved Årets Ejerleder 2023.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
