Den aarhusianske fodboldklub AGF er blevet nomineret til en international pris for sit arbejde med bæredygtighed.
Men hvor bæredygtighed typisk rimer på socialt ansvar, så handler AGF’s strategi i højere grad om det grønne, fortæller bæredygtighedschef Anne Jensen.
– Vi er den første superligaklub herhjemme, der satser strategisk på det her område. Mange klubber har længe haft fokus på social bæredygtighed, og det har vi også hos AGF, for det ligger i de flestes fodboldklubbers DNA, blandt andet fordi man typisk er en del af et lokalmiljø, siger Anne Jensen.
Prisen ‘TheStadiumBusinessAwards2021’ er blevet uddelt siden 2010 og dækker over en klub eller en virksomhed, der har gjort et stærkt arbejde inden for bæredygtighedsområdet.
Bæredygtighed kan blive en vigtig faktor for fremtidens sponsorater
Det var ikke fordi der var en masse pull, der gjorde, at klubben tog beslutningen om at fremlægge en egentlig strategi for grøn omstilling – den første af sin slags blandt skandinaviske klubber.
– Men modtagelsen har været enormt positiv fra både fans og sponsorer. Ved flere af de sponsorater vi har indgået fra nytilkomne sponsorer, har det været en del af grundlaget, fortæller Anne Jensen.
Læs også: Fodbold-app for diversitet indgår sin første klubaftale
– Med de trendanalyser der findes i dag, og med den situation vi står i med hele klimaudfordringen, kan jeg ikke se andet end, at det bliver afgørende. Dels som en form for hygiejnefaktor, men også sponsorater, hvor det går længere end det, tilføjer hun.
Derfor har AGF også igangsat en spørgeundersøgelse blandt sine sponsorer, som Anne Jensen forventer blandt andet vil pege på, at bæredygtighed er en agenda, der vil fylde mere i fremtiden.
Flere skal cykle til fodboldkampene
Grunden til, at AGF er nomineret til prisen, skyldes den bæredygtighedsstrategi, som Anne Jensen sidste år var med til at lancere. Hun blev hentet ind til positionen efter at have været med til at forme Århus-festivalen NorthSide, der også kendes på sin bæredygtighedsprofil.
En del af fodboldklubbens strategi er at øge affaldssortering på stadionet Ceres Park & Arena – og så skal CO2-udledningen for en fodboldkamp sænkes.
– At drive Ceres Park & Arena – der holder åbent for hundredtusindvis af brugere og foreninger, en række virksomheder og tusindvis af fans og gæster året rundt – sætter et stort aftryk på miljøet – alene i energiforbruget, skrev AGF i en pressemeddelelse i forbindelse med strategien.
Derfor skal stadion “på sigt” drives på 100 procent vedvarende strøm samtidig med, at der vil blive bygget bedre parkeringsmuligheder for el-biler og cykler, så det bliver mere tillokkende at tage til fodboldkamp med grønnere transportformer.
Fodbold handler om værdier
– Man skifter ikke klub på grund af en bæredygtighedsstrategi, siger Anne Jensen.
Men som hos alle andre forbrugergrupper i samfundet, så tror hun på, at der vil ske en forventning om, at man agerer på det her område.
– Jeg tror, det vil blive en del af, hvad man forventer er en del af at tage på stadion og have en kvalitetsoplevelse, siger Anne Jensen.
Hun tilføjer, at fodboldområdet dog ikke har været firstmovers, når det kommer til krav fra forbrugerene.
– Men jeg tror, der er et potentiale i, at også flere kan se sig selv i en fodboldkultur, når det også indbefatter bæredygtighed og samfundsansvar, siger Anne Jensen.
Hun tilføjer, at en fodbold i høj grad allerede handler handler om værdifællesskab.
Læs også: Tidligere Superliga-spiller: – Alle skal have lov at blive den bedste udgave af sig selv
– Hvis man kan stå inde for klubbens værdier på alle fronter, så tror jeg på, at man får et stærkere tilhørsforhold, siger Anne Jensen.
Om AGF ender med at løbe af med prisen, bliver afgjort ved et awardshow i Manchester, England, 30. november.
Udover kategorien om bæredygtighed og socialt ansvar, som AGF er nomineret til, bliver der også uddelt priser for blandt andet Fan Experience, Innovation, Teknologi og Årets Stadion.
Forsiden lige nu:

PensionDanmark planlægger også for planter og dyr, når de bygger nyt
Strategien kom på plads i 2022, og nu kommer Pension Danmark som det første selskab herhjemme med en rapport om deres aftryk på biodiversitet.

Nordisk rapport anbefaler stærkere regulering og et opgør med vækst-ideologien
Gennemgang af videnskabelige artikler viser, at der ikke findes eksempler på reel afkobling af økonomisk vækst fra den uholdbare miljø- og klimabelastning og overtræk på jordens ressourcer.

Uden den indre balance kan vi ikke skabe mere bæredygtige løsninger
PODCAST: Mange ledere famler, når de skal tage livsbalancen alvorligt, siger Louise Sparf til Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.
Seneste artikler:

PFA Pension henter særlig rådgiver til at dirigere strategi og bæredygtighed
Tidligere særlig rådgiver i S-regeringen og afdelingsdirektør i Nykredit Karl Kjær Bang bliver ny chef for bæredygtighed, public affairs og strategi hos PFA Pension.

Halvdelen af forskningsreserven skal gå til grøn omstilling
Et bredt flertal i Folketinget er enige om at fordele 3,6 mia. kr. til dansk forskning. Næsten halvdelen går til forskning i den grønne omstilling.

-Kvinder skal finde deres indre Pippi frem
FEMININ FORTROP. Bæredygtighedschef Camilla Dyring var med, før byggebranchen overhovedet havde ord for bæredygtighed. Siden da har hun været med til at slå hul på den bæredygtige udvikling – både i byggeriet og indad til i virksomheder.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
