A.P. Møller Holding overtager Faerch A/S, der er “verdens førende
virksomhed inden for bæredygtig fødevareemballage”, for 14 mia. kr. (1,9 mia. euro), ifølge en meddelelse. Sælgeren er kapitalfonden Advent International.
– I dag ender meget plast og andre former for affald i naturen, på lossepladser og i forbrændingsanlæg med vidtrækkende miljømæssige konsekvenser, siger Robert M. Uggla, CEO for A.P. Møller Holding i meddelelsen og fortsætter.
– Vi vil gerne bidrage til den samfundskritiske udvikling af et cirkulært affaldssystem, hvor samme materiale anvendes igen og igen i en uendelig række af produktionscyklusser. Faerch har vist, at de tilbyder en overbevisende, bæredygtig løsning, med fødevareemballage bestående af primært post-forbruger genanvendt materiale.
A.P. Møller Holding er moderselskab for A.P. Møller Gruppen, der bl.a. omfatter Mærsk, Danske Bank og Maersk Tankers.
Opkøbet skal støtte en acceleration af Faerchs markedsledende position på området for genanvendt emballage og og bl.a. øge investeringerne i flere genbrugsanlæg, ifølge Jan Nielsen, der er Chief Investment Officer, A.P. Møller Holding.
Også CEO for Faerch Group, Lars Gade Hansen, ser store muligheder i sin nye ejer.
– Vi deler værdier, og oplever fuld støtte til vores strategi om at udvikle
industrien mod ægte cirkulære emballageløsninger og dermed understøtte den cirkulære økonomi. At være en del af A.P. Møller Gruppen med sin enestående familiearv, dens langsigtede investeringsperspektiv og internationale netværk kommer til at give Faerch mange fordele og muligheder, siger han i meddelelsen.
Og danske løsninger i forhold til cirkulær økonomi har potentiale til ikke alene at blive et eksporteventyr for Danmark, men også til at bidrage effektivt til at nedbringe de globale udledninger, skriver Camilla Haustrup Hermansen, formand, Klimapartnerskabet for affald, vand og cirkulær økonomi og Flemming Besenbacher, bestyrelsesformand, Carlsbergfondet i et debatindlæg i Børsen.
Faerch har hovedsæde i Holstebro men er en førende europæisk producent af bæredygtig fødevareemballage inden for færdigretter, protein, Food-to-Go og mejeri med 1.400 medarbejdere, fordelt på 12 produktionsanlæg i hele Europa.
Faerchs konkurrencefordel bygger blandt andet på at gøre selv hård emballage
cirkulært ved at fremstille det af op til 100 pct. genanvendt materiale til ny genanvendelig fødevareemballage af samme kvalitet. Virksomheden er desuden den eneste i verden, der tilbyde sine kunder at genbruge brugte fødevareemballager til nye lignende fødevareemballager.
Opkøbet er betinget af godkendelse fra relevante konkurrencemyndigheder samt gennemførelsen af Faerchs nyligt annoncerede overtagelse af Sirap fødevareemballage-virksomheden i Italien, Polen og Spanien, som vil tilføje cirka 1.000 ekstra medarbejdere til virksomheden.
Faerchs omsætning nåede for første gang tre mia. kr. kroner i 2019, hvor overskuddet landede på 29 mio. kr. Det skyldes en blanding af øget kundeefterspørgsel og opkøb, forklarede Lars Gade Hansen tidligere på året til dagbladet-holstebro-struer.dk.
LÆS OGSÅ: Store aktører giver håndslag på at reducere plastikproblem
Forsiden lige nu:

Googlediversitet og containerinklusion: Virksomhedsgiganter gav råd om inklusion
Coca Cola, ISS, Mærsk, Danske Bank og Google meldte sig ind i Copenhagen Pride som gæster på CBS. Virksomhedernes ledende kræfter på området gav her sine bud på, hvordan du åbner din arbejdsplads op for regnbuens farver.

Deloitte: Øremærket barsel er en gave til virksomhederne
Revisions- og konsulenthuset ser de nye barselsregler som et godt skub, der kan gøre det lettere at holde på talentmassen. For virksomhederne er ligestilling også forretning.

Klimaunderskud i medie- og underholdningsbranchens topledere – hvad gør de danske profiler for klimaet?
Medie- og underholdningsbranchens topledere halter bagefter med sit bæredygtige ansvar, men der er både råd og inspiration at hente. Eksperter og mediekoncerner deler her ud ad sine erfaringer.
Seneste artikler:

Aarhus Universitet åbner et center for plastikforskning
Verdenshavene fyldes med plastik, og det globale samfund kan ikke følge med produktionen og nedbryde den store mængde, der produceres hvert år. Det vil Aarhus Universitet og professor Daniel Otzen nu gøre noget ved.

Modeindustrien skal rykke sig på data, transparens og sporbarhed
De unge, der bærer bæredygtighed: Rasmus Stærk Just leder CSR-afdelingen i DK Company med en holistisk tilgang til bæredygtighed

To nye forskningsprojekter skal medvirke til bæredygtig energiudvikling
European Energy har fået forskningsmidler til at at udvikle bæredygtigt flybrændstof og digital styring af solparker
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
