Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

A.P. Møller Holding vil bidrage til cirkulært affaldssystem

For 14 mia. kr. køber A.P. Møller Holding Faerch Gruppen.

A.P. Møller Holding
Faerch Group genbruger plasticflasker til fødevareemballage (foto er ikke fra Faerchs produktion). Foto: iStock

A.P. Møller Holding overtager Faerch A/S, der er “verdens førende
virksomhed inden for bæredygtig fødevareemballage”, for 14 mia. kr. (1,9 mia. euro), ifølge en meddelelse. Sælgeren er kapitalfonden Advent International.

– I dag ender meget plast og andre former for affald i naturen, på lossepladser og i forbrændingsanlæg med vidtrækkende miljømæssige konsekvenser, siger Robert M. Uggla, CEO for A.P. Møller Holding i meddelelsen og fortsætter.

– Vi vil gerne bidrage til den samfundskritiske udvikling af et cirkulært affaldssystem, hvor samme materiale anvendes igen og igen i en uendelig række af produktionscyklusser. Faerch har vist, at de tilbyder en overbevisende, bæredygtig løsning, med fødevareemballage bestående af primært post-forbruger genanvendt materiale.

A.P. Møller Holding er moderselskab for A.P. Møller Gruppen, der bl.a. omfatter Mærsk, Danske Bank og Maersk Tankers.

Opkøbet skal støtte en acceleration af Faerchs markedsledende position på området for genanvendt emballage og  og bl.a. øge investeringerne i flere genbrugsanlæg, ifølge Jan Nielsen, der er Chief Investment Officer, A.P. Møller Holding.

Også CEO for Faerch Group, Lars Gade Hansen, ser store muligheder i sin nye ejer.

– Vi deler værdier, og oplever fuld støtte til vores strategi om at udvikle
industrien mod ægte cirkulære emballageløsninger og dermed understøtte den cirkulære økonomi. At være en del af A.P. Møller Gruppen med sin enestående familiearv, dens langsigtede investeringsperspektiv og internationale netværk kommer til at give Faerch mange fordele og muligheder, siger han i meddelelsen.

Og danske løsninger i forhold til cirkulær økonomi har potentiale til ikke alene at blive et eksporteventyr for Danmark, men også til at bidrage effektivt til at nedbringe de globale udledninger, skriver Camilla Haustrup Hermansen, formand, Klimapartnerskabet for affald, vand og cirkulær økonomi og Flemming Besenbacher, bestyrelsesformand, Carlsbergfondet i et debatindlæg i Børsen.

Faerch har hovedsæde i Holstebro men er en førende europæisk producent af bæredygtig fødevareemballage inden for færdigretter, protein, Food-to-Go og mejeri med 1.400 medarbejdere, fordelt på 12 produktionsanlæg i hele Europa.

Faerchs konkurrencefordel bygger blandt andet på at gøre selv hård emballage
cirkulært ved at fremstille det af op til 100 pct. genanvendt materiale til ny genanvendelig fødevareemballage af samme kvalitet. Virksomheden er desuden den eneste i verden, der tilbyde sine kunder at genbruge brugte fødevareemballager til nye lignende fødevareemballager.

Opkøbet er betinget af godkendelse fra relevante konkurrencemyndigheder samt gennemførelsen af Faerchs nyligt annoncerede overtagelse af Sirap fødevareemballage-virksomheden i Italien, Polen og Spanien, som vil tilføje cirka 1.000 ekstra medarbejdere til virksomheden.

Faerchs omsætning nåede for første gang tre mia. kr. kroner i 2019, hvor overskuddet landede på 29 mio. kr. Det skyldes en blanding af øget kundeefterspørgsel og opkøb, forklarede Lars Gade Hansen tidligere på året til dagbladet-holstebro-struer.dk.

LÆS OGSÅ: Store aktører giver håndslag på at reducere plastikproblem

Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain

I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.