Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Danske erhvervsledere: Biden vil være bedst for klimaet

Joe Biden vil det være bedst for klimaet, mener danske erhvervsledere.

Foto: iStock

Den demokratiske præsidentkandidat Joe Biden er danske erhvervslederes foretrukne kandidat, når det gælder opgaven med at sætte og nå ambitiøse klimamål. Det gælder hele 93 pct. af deltagerne i en ny undersøgelse fra PwC.

– Det vil være positivt – også i forhold til de ambitiøse klimamål – hvis USA fx genindtræder i klimaaftalen fra Paris, som Joe Biden har fremsat løfter om. Danmark eller EU for den sags skyld kan ikke alene løse de store klimaudfordringer, og også i klimasammenhæng, er USA en utrolig vigtig aktør, siger Mogens Nørgaard Mogensen, adm. direktør og Senior Partner i PwC, i en pressemeddelelse.

Internationale klimaaftaler modvirker nemlig ‘CO2-lækage’.

– Vi har behov for en global klimaløsning, så vi undgår den såkaldte lækage-problematik, hvor produktion flyttes til lande med mindre restriktiv klimalovgivning. EU bør derfor forhandle med andre væsentlige lande, herunder USA, Kina og Indien med henblik på en fælles tilpasning af grønne reformer, idet Danmark og resten af EU ellers vil tabe arbejdspladser til ikke-EU-lande på den korte bane, tilføjer Mogens Nørgaard Mogensen.

Også når det gælder dansk eksport og den globale økonomi, krydser flertallet af de 400 erhvervsledere i undersøgelsen fingre for Joe Biden.

3 ud 4 er enige i, at præsidentvalget har stor betydning for dansk eksport.

– Valget har stor betydning for dansk eksport, da USA er et af vores vigtigste eksportmarkeder. De seneste års spændinger mellem USA og Kina har påvirket den globale handel, og mange erhvervsledere håber uden tvivl på, at Joe Biden kan afhjælpe den kritiske situation mellem USA og Kina, da den påvirker deres eksportmuligheder, siger Mogens Nørgaard Mogensen.

Når det gælder den indenlandske vækst i USA peger cirka halvdelen af erhvervslederne på Joe Biden, mens cirka hver tredje peger på Donald Trump. De øvrige svarer ved ikke.

Læs hele undersøgelsen her.

Om undersøgelsen
Flere end 400 danske erhvervsledere har deltaget i pulsmålingen “Det amerikanske præsidentvalgs betydning for dansk erhvervsliv”. Besvarelserne er indsamlet i perioden fra den 20. oktober til den 26. oktober 2020, og respondenterne er blevet spurgt til deres syn på det amerikanske valg samt valgets betydning for dansk erhvervsliv, herunder eksport.

Forsiden lige nu:

Danskerne demonstrerer for biodiversiteten

Den 3. juni afholdes Danmarks første Folkets Biodiversitetsmarch. Tusindvis af borgere samles for at kræve politisk handling og en ny biodiversitetslov, som skal sikre 30 procent beskyttet natur i 2030.

Seneste artikler:

Departementschef skal afløse Möger

Peter Stensgaard Mørch skal være ny administrerende direktør hos PensionDanmark. Men først efter et år, hvor han bliver rustet til stillingen.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.